top of page

Før kamp: Milan-Napoli


For andre gang på på fire dager står Napoli på motsatt banehalvdel i Milano. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Tirsdag 29. januar kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen har rettigheter til å sende Coppa Italia i Norge.

Da lagene møttes til seriekamp på samme arena på lørdag endte det målløst. Den som går seirende ut av denne kampen vil møte vinneren av Fiorentina/Roma til doble semifinaleoppgjør. På den andre siden av cuptreet er det Inter/Lazio og Atalanta/Juventus som skal gjøre opp om den andre finalebilletten.

To finaler på tre sesonger

Milan innledet sitt cupspill mot Sampdoria på bortebane, og selv om kampen gikk til ekstraomganger var det fortjent at gjestene tok seg videre etter en dobbel fra Patrick Cutrone.

Selv om det ikke har blitt en hjemlig cuptittel siden nåværende Napoli-sjef Carlo Ancelotti styrte Milan-skuta i 2003, har klubben vært nære på med finaletap både i 2016 og i fjor. Triumfer er det dog ikke blitt mange av, statusen er fattige fem titler totalt og kun et trofe siden 1977! Kan 2019 være året hvor Milan igjen henter hjem trofeet i Coppa Italia?

Gennaro Gattuso må klare seg uten Reina, Zapata Caldara, Biglia og Bonaventura som alle er skadet. Det er ventet at Gattuso vil gjøre en endring på laget som startet på lørdag, nykommeren Piatek erstatter Cutrone på topp.

Prioriterer cupen

Napoli kom som Milan inn i forrige runde og tok seg da greit av Sassuolo på eget gress (2-0), og det er en god stund siden de har vært like store favoritter til å ta seg helt til finalen i den hjemlige cupen. Bakgrunnen for dette er at de før sesongen byttet ut Maurizio Sarri med Carlo Ancelotti. Uten forkleinelse til den tidligere treneren som løftet Napoli til nye høyder, hans primære målsetning var gjennom alle tre sesongene å vinne lagets første Scudetto siden 1990. Det lyktes han aldri med, og ble stående uten trofeer med Partenopei. Begge de to foregående managerne i klubben, Mazzarri og Benitez, vant cupen en gang hver (2012 & 2014). Carlito er nok særdeles ivrig etter å vinne klubbens første trofe på fem år og hans første i hjemlandet siden han ledet Milan til Scudettoen i 2004.

Carlo Ancelotti har en sterk tropp, og som i helgen er det eneste fraværet midstopperen Chiriches. Gazzetta tror at ringreven vil gjøre hele fem endringer på laget som tok et poeng på San Siro i helgen.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Bakayoko, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Napoli (4-4-2) :

Meret; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam ;Callejon, Ruiz, Allan Diawara; Mertens, Insigne

Odds fra Betsson:

H: 3.20 U: 3.20 B: 2.25

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page