top of page

Før kamp: Milan-Ludogorets


Milan skal sikre avansementet på eget gress. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Torsdag 22. februar 2018 kl. 21.05 norsk tid

TV: Eurosport Player

Slik gikk det sist

I det første oppgjøret for en uke siden kom vertene ut i hundre og ønsket å vise seg frem foran hjemmepublikummet. Milan klarte å ri av den entusiastiske innledningen fra bulgarerne og tok ledelsen ved Patrick Cutrone like før pause. Etter hvilen scoret Milan ytterligere to ganger ved innbyttere Rodriguez (straffe) og Borini, og leder komfortabelt 3-0 sammenlagt når dommeren blåser i fløyta for første gang torsdag kveld.

Transportetappe

Gennaro Gattuso tok ingen sjanser i det første oppgjøret og sendte stort sett utpå sine beste menn, bortsett fra Rodriguez som kom inn fra benken. Det lønte seg og Milan sikret seg et best mulig utgangspunkt før returen på San Siro. Det er veldig mye som skal gå galt dersom det ikke ender med avansement til neste runde, men med en tremålsledelse i Europa er det nok å nevne Deportivo og Liverpool. I sesongen 03/04 var Milan regjerende mestere i Champions League og hadde smadret laget fra Coruna på San Siro med 4-1, men returen i Spania ble et mareritt og endte med 4-0 til hjemmelaget og punktum allerede i kvartfinalen. Året etter ledet Milan finalen i Istanbul med tre mål, men rotet det hele bort etter hvilen og endte opp med å tape på straffer mot Liverpool. Tre mål er så definitivt ikke allverdens i en slik sammenheng, men her er det altså lille Ludogorets fra Bulgaria vi snakker om.

Milan er inne i en flott periode med gode resultater, og det har vært relativt lite rotasjon på laget. Allerede til helgen venter en ekstremt viktig kamp borte mot Roma, noe troppen vitner om. Storari og Conti er fortsatt ute med skade, i tillegg har både Antonelli, Calabria og Musacchio hatt litt trøbbel denne uken og er ute av troppen. Videre blir Suso hvilt mens Gustavo Gomez «som vanlig» er utelatt. På forhånd er det forventet at både Bonucci og Biglia vil bli hvilt, men de er i det minste med i troppen og kan bli benyttet ved behov. I troppen er det et gjensyn med Kalinic som har vært ute med skade den siste tiden.

Intet håp etter svak hjemmekamp

All ære til hvordan Ludogorets angrep oppgaven i det første oppgjøret og med hardt press og hurtige kontringer tok de Milan litt på senga, men de var for upresise på siste tredjedel og scoringen kom aldri. Når de da fikk en i fleisen like før pause klarte de aldri å svare, og det er ingen som forventer noe som helst av bulgarerne på San Siro.

I helgens seriekamp tok de seg enkelt av middelhavsfareren Slavia Sofia på hjemmebane, men til tross for 4-1 i «generalprøven» må de nok belage seg på at et hederlig resultat er det beste de kan håpe på. Den eneste virkelige muligheten de har er dersom Milans mer profilerte spillere tror at kampen allerede er vunnet. Ludogorets viste tross alt at de i perioder kunne matche Rossoneri.


Gennaro Gattuso:

«Min største bekymring er at vi undervurderer motstanderen og min jobb er å overbevise spillerne om at det ikke blir enkelt. 0-3 i den forrige kampen kan være litt misvisende og vi er nødt til å respektere Ludogorets som har mange sterke spillere som kan skape farligheter. I motsetning til dem har vi alt å tape og vi tenker selvfølgelig ikke på fredagens trekning. Vårt fokus ligger på torsdag og vi er nødt til å ta nye steg samtidig som vi ønsker flere postive resultater.»

«Vi kan ikke gjøre feil i noen av de tre turneringene vi deltar i. I Serie A har vi mistet mange poeng langs veien, både under Montella og meg. I Europa League og Coppa Italia er du ute om du gjør en feil. Alt ser enklere ut nå, men det stemmer ikke. Å spille så mange kamper påvirker den fysiske formen og det er helt naturlig. Jeg kommer til  å hvile noen spillere fordi det er det flere som har behov for, og det er i mine tanker når jeg tar ut laget.»

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Rodriguez, Kessié, Montolivo, Locatelli; Borini, Silva, Calhanoglu

Ludogorets (4-2-3-1 ):

Broun; Cicinho, Plastun, Moti, Natanael; Anicet, Goralski; Lukoli, Marcelinho, Wanderson; Vura

Odds fra Betsson:

H: 1.52, U: 4.60, B: 6.75

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page