top of page

Før kamp: Milan-Lazio


Etter to svake forestillinger skal Milan forsøke å reise kjerringa hjemme mot Lazio. Alt om kampen får du her.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 20. mars kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viaplay

Milan og Lazio er to store navn i italiensk fotball som dessverre ikke leverer de resultatene som både klubb og fans krever. Kan denne søndagskvelden være starten på noe stort for en av de to klubbene?

Solide mot store motstandere

Milan var inne i sin beste periode resultatmessig før man (som vanlig) tapte borte mot Sassulo med 2-0. Runden etter ble fulgt opp av 0-0 i Chievo´s lekegrind hvor spesielt den første omgangen gav magesår til noen og enhver. Disse to resultatene har gjort at man er 11 poeng bak formsterke Roma på 3. plass, og om gutta fra den evige stad fortsetter å forlenge rekken med strake seire (8 strake p.d.d) kan Milan bare gi opp drømmen om Champions League til høsten. Opp til Fiorentina og Inter på plassene over skiller det nå 6 poeng, så om Mihajlovic i det hele tatt skal makte å lede laget til en Europa League-plass er det helt vitalt med tre poeng denne helgen.

På hjemmebane har Milan tatt ok med poeng, det er kun slakten fra Napoli (0-4) og det fatale nyttårstapet mot Bologna (0-1) som trekker ned. Totalt 9-3-2 på eget gress og man er helt på høyde med de andre topplagene om vi ser bort fra Juventus. Uavgjortkampene har kommet mot svake motstandere som  Atalanta, Verona og Udinese. Det er nesten å forvente at Milan-laget vil mobilisere når det er et storlag som står på andre siden av midtbanestreken, for det er i disse type kamper laget virkelig har imponert så langt denne sesongen. Hvem har glemt den strålende bortekampen i høst hvor bortelaget var ekstremt effektive og ikke slapp til Lazio i det hele tatt?

Ingenmannsland

Etter en brukbar start på sesongen befinner Lazio seg nå i et lite vakum. Det er 7 poeng opp til Milan og hele 13 poeng opp til Europacupspill. Bakover har de 5 poeng ned til Bologna på niendeplass og nedrykk har aldri vært et tema for Stefano Pioli og hans mannskap.

Hjemme har Lazio levert brukbare resultater, men ute på fremmed gress har de lyseblå ikke fått til allverdens. Kun 3 seire så langt denne sesongen, den forrige helt tilbake til 9. januar da de feide Fiorentina av Artemio Franchi med 3-1. Ellers har de en seier mot Hellas Verona i tillegg til at de vant forrige gang de var på besøk i Milano før jul. Skal Lazio få to seire av to mulige på San Siro/Giuseppe Mezza denne sesongen, eller vil Milan reise kjerringa og vise at de kan være med å kjempe om topplasseringer i sesongavslutningen? Laget fra den evige stad bør ihvertfall være revansjelystne etter å ha tapt hele 0-3 hjemme mot Sparta Praha i Europa League i midtuken.

Sinisa Mihajlovic:

«Jeg forventer meg en strålende prestasjon fra laget. Jeg vil at spillerne skal vise seg fra sin beste side uten å gjøre feil. Hvis de gjør det får vi det resultatet som vi ønsker. Vi vet hvordan Lazio jobber og de kommer hit for å ta tre poeng. Det er ingen enkel situasjon, Lazio har gjort det godt de seneste årene og har flere kvalitetssspillere. Det blir en tøff kamp og de har flere spillere som kan gjøre det vanskelig for oss. Vi må holde fokuset og gå for seieren.»

Tidligere Milan-spillere:

Alessandro Matri kom gjennom klubbens akademi og ble solgt fra Milan til Cagliari i 2007. I 2013 ble han kjøpt tilbake fra Juventus og er nå på et sesonglangt lån i Lazio.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi og Valerio Fiori. 

Se opp for:

Felipe Anderson. Den Premier League-aktuelle midtbanespilleren er en av de mest kreative spillerene i dette Lazio-mannskapet, og det er en grunn til at Manchester United skal være villig til å bla opp mange titalls millioner euro for brasilianeren. Denne sesongen har 22-åringen blitt flyttet rundt i flere offensive roller og det har hemmet unggutten noe, men står likevel med 6 scoringer og 3 målgivende pasninger og er ofte en farlig trussel. Evnen til å finne smarte løsninger og finne rom på den siste tredjedelen er egenskaper som er ønsket i de fleste lagene, men savnet i mange.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

01.11.15 Lazio-Milan 1-3

24.01.15 Lazio-Milan 3-1

31.08.14 Milan-Lazio 3-1

23.03.14 Lazio-Milan 1-1

30.10.13 Milan-Lazio 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3)

Donnarumma; Abate, Romagnoli, Alex, Antonelli; Kucka, Bertolacci, Poli; Honda, Bacca, Bonaventura

Lazio (4-2-3-1)

Marchetti; Patric, Mauricio, Hoedt, Braafheid; Cataldi, Onazi; Candreva, Anderson, Keita, Klose

Odds fra norsk tipping:

H: 1.92 , U: 3.05, B: 3.50

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page