top of page

Før kamp: Milan-Lazio


Etter seier i sluttminuttene mot Sampdoria er laget tilbake på San Siro til årets første midtuke-runde.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Tirsdag 20. September kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viasat Sport

Varierende start

Etter to strake tap reiste Milan kjerringa borte mot Sampdoria sist, og nå kommer muligheten til å ta sesongens andre seier på eget gress etter oppgjørene mot Torino (3-2) og Udinese (0-1).

Milan sin seriestart lyder på 2-0-2, noe som må sies å være litt under pari med tanke på de lagene man har møt. Et tap borte mot Napoli er som forventet, men spesielt hjemme mot Udinese kunne man håpet på mer. Til tross har det sett bedre ut både offensivt og defensivt, og Suso har vist seg å være en spiller for Milan anno 2016. Dessverre har ikke laget klart å sette sammen en kamp hvor begge deler er bra. Det var lovende fremover på banen både mot Torino og Napoli, men 6 baklengs og to røde kort til sammen vitner om et ustrukturert lag. I de to siste kampene har det sett tryggere ut foran eget mål, men det har gått på bekostning av den offensive spillet og det blir veldig mye en og en. Vincenzo Montella trenger helt klart mer tid på å implementere hans tanker og ideer, og er avhengig av at hans offensive spillere får bedre relasjoner og samhandling i løpet av de kommende kampene. Han er også avhengig av at Giacomo Bonaventura snart melder seg på igjen, for hans bidrag de to siste kampene har vært noe av det svakeste han har levert i Milan-drakta.

Hjemme på San Siro har man blitt vitne til flere svake resultater og mange tap de siste årene, men mot Lazio har Rossoneri en fantastisk statistikk. Ikke siden 1989, da er purung Paolo Maldini satte ballen i eget nett, har Milan tapt mot Lazio på eget gress (Serie A). Siden Il Capitano sitt selvmål har Milan vunnet 14 kamper, spilt 9 uavgjorte og ikke tapt noen mot Lazio på eget gress i seriesammenheng.

Svake borte

Lazio åpnet sesongen med å ta ledelsen 0-3 borte mot Atalanta, bare for å slippe vertene tilbake i kampen og det ble en skikkelig thriller. Det endte med 3-4 og tre poeng i bagasjen hjem til Roma, hvor Juventus ble for sterke (0-1) i runde to. Siden har det blitt 1-1 borte mot Chievo og en overbevisende 3-0 seier hjemme mot et meget svakt Pescara. Alt i alt en typisk Lazio-start hvor resultatene varierer mye.

Flere spillere forlot klubben i sommer, deriblant Bisevac, Konko, Onazi og stjernespilleren Antonio Candreva. Disse har blitt erstattet av Wallace, Bastos, Leitner , Lukaku og Immobile, men det er fortsatt tidlig å spekulere i om laget er svekket eller ikke i årets sesong.

Lazio endte på plassen bak Milan i fjor (nr. 7 & 8), og det er ingen stor overraskelse om de havner rett over midten i år heller. Der Milan tok omtrent like mange poeng hjemme som borte hadde Lazio en klar trend, laget tok vesentlig flere poeng hjemme på Olimpico (33) enn på bortebane (21). Hvis vi legger til at laget bortimot aldri vinner seriekamper borte mot Milan ligger mye til grunn for at det kan bli en trist kveld for Simone Inzaghi og hans menn.

Vincenzo Montella:

«Lazio er et godt lag som har jobbet sammen om et prosjekt over tid. De har gode spillere og vi må være konsentrerte. De vet hvordan de skal angripe og bruker kantene mye. Midtbanen deres er veldig sterk, selv uten Biglia. Vi må være observante på dødballer. Det blir ingen enkel kamp og vi må være forberedte både fysisk og mentalt. Jeg forventer at vi kommer til å gjøre det bra.»

«Jeg kommer til å gjøre noen få endringer, fordi jeg ikke liker å bruke det samme laget hver gang. Jeg liker dog ikke å bytte ut mer enn en spiller i hver lagdel.»

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori og Alessandro Matri.

Se opp for:

Ciro Immobile. Etter å ha forlatt Torino sommeren 2014 er det mye som har lugget for den italienske spissen, men han fant roen da han kom tilbake til Serie A og Torino i vinter. En retur til Sevilla virket utenkelig og Lazio betalte rundt € 9 millioner for spissen før sesongen. I hans forrige hele sesong i Italia (13/14) fant han veien til nettmaskene hele 22 ganger, og han scoret like gjerne i sin debut for Lazio. Immobile er alt det navnet tilsier at han ikke skal være, nemlig meget bevegelig. 26-åringen står sjeldent i ro og Milan-forsvaret er nødt til å flytte beina raskt for å henge med i svingene. Til tross for at han ikke er blant de høyeste (185 cm) er han god i lufta og timer sine opphopp meget godt.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

20.03.16 Milan-Lazio 1-1

01.11.15 Lazio-Milan 1-3

24.01.15 Lazio-Milan 3-1

31.08.14 Milan-Lazio 3-1

23.03.14 Lazio-Milan 1-1

Utilgjengelige spillere:

Cristian Zapata, Luca Antonelli, Alberto Bertolacci & Mati Fernandez (alle skadet).

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Sosa; Suso, Bacca, Niang

Lazio (3-5-2):

Marchetti; Bastos, De Vrij, Radu; Anderson, Parolo, Cataldi, Milinkovic-Savic, Lulic; Djordjevic, Immobile

Odds fra norsk tipping:

H: 2.00 U: 3.10 B: 3.20

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page