top of page

Før kamp: Milan-Lazio


Milan jakter sin tredje strake seier når formlaget Lazio kommer på besøk til San Siro.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 28. januar 2018 kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasport 2

Den virkelige testen

Det startet på verst tenkelig vis forrige helg, men takket være en dobbel fra Franck Kessié tok Milan tre poeng borte mot Cagliari. Det førte laget opp til syvendeplass og Rossoneri har kontakt med Sampdoria på plassen foran, selv om Doria har to poeng mer med en kamp mindre spilt.

Selv om Roma og Inter er i dårlig form (spilte uavgjort i helgen og har til sammen 1 seier på de 12 siste) er det fortsatt fryktelig langt opp for Milan, og at Gattuso skal lede sine disipler til 12 poeng mer enn hva Inter makter frem til sesongslutt virker utenkelig. Den eneste reelle muligheten for å spille Champions League neste høst er derfor å kvalifisere seg gjennom å vinne Europa League.

Da Milan gjestete Olimpico i den tredje serierunden var det den første prøvelsen for Milan denne sesongen. Laget hadde cruiset gjennom kvalifiseringen til Europa League og tok to oppskriftsmessige seire mot Crotone og Cagliari. I den evige stad ødela en kort periode før og etter pause hele kampen og Immobile endevendte Milan-forsvaret på drøyt 10 minutter. Montella feilet fullstendig og det må kunne forventes at Gattuso sitt mannskap vil være nærmere enn hva som var tilfelle den ettermiddagen i september.

Ricardo Rodriguez pådro seg et rødt kort på tampen sist og må stå over her. I tillegg er Marco Storari, Andrea Conti og Jose Mauri fortsatt ute med skade.

Lyseblå i kjempeform

Utenfra trodde mange at Lazio ville slite stort med å følge opp fjerdeplassen fra forrige sesong, ett inntrykk som ble forsterket av at flere nøkkelspillere ble solgt unna i fjor sommer (Biglia, Keita, Hoedt). Kritikerne var ikke i nærheten av å treffe og bortsett fra en poengdeling i premieren og et stortap hjemme mot Napoli (1-4) vant Biancolesti alt frem til derbyet mot Roma i midten av november (1-2). Lillebror Inzaghi fikk laget raskt tilbake på hesten og på de åtte siste kampene har de kun tapt 1 (hjemme mot Torino) og spilt uavgjort mot Fiorentina (1-1), Atalanta (3-3) og Inter (0-0). De øvrige kampene er vunnet og de må finne seg i å være favoritter når de møter Milan til det andre av minimum oppgjør mellom lagene denne sesongen (møtes i semifinalen i Coppa Italia, kan også møtes i Europa League).

På eget gress har ikke serietreer Lazio vært spesielt gode og har tatt like mange poeng som for eksempel Milan (Lazio har spilt en kamp mindre), men ute på reise har de vært mektige. I statistikkene står de med et bortetap på 11 kamper, men det kom i det nevnte derbyet mot Roma i på deres felles stadion. De 10 gangene de faktisk har spilt på fremmed gress har de vunnet 8 (Blant annet mot Juventus)  og spilt 2 uavgjort (Inter og Atalanta), og ingen lag scorer flere mål på bortebane enn hva Lazio gjør.

På de tre siste kampene i Serie A, hvor alle har endt med seier, har Lazio scoret hele 13 mål og selv om det er uvisst om ligaens toppscorer Ciro Immobile er med fra start har de et bredt offensivt register. Italieneren med 20 seriemål har vært skadet i to uker, men startet mot Chievo i midtuken (5-1). Da måtte han ut etter en halvtime.

Bortsett fra usikkerheten rundt storscoreren må Simone Inzaghi klare seg uten langtidsskadde Di Gennaro, men det ser i det hele tatt ganske lyst ut for Lazio.

Gennaro Gattuso:

«Vi er nødt til å levere en solid prestasjon fordi vi møter Lazio på hjemmebane og vi må vise at dette er vårt hjem. Jeg er trygg på at vi kommer til å spille en strålende kamp.»

«Lazio kombinerer teknikk med fysisk styrke og er veldig gode i kontringsspillet. I morgen må vi være klare både teknisk og mentalt. Vi er i god from, men vi må fortsett heve prestasjonene.»

«For kampens del betyr det ingenting om Immobile ikke spiller. De har for eksempel Felipe Anderson og Nani. Alle deres spillere leverer varene og de er et solid lag.» 

«Vi har til gode å slå lag som ligger over oss på tabellen, men denne gangen har vi hvertfall gjort våre forberedelser og er klare for å vise det i morgen. Gutta er klar over at vi mangler en seier mot topp 6, la oss se hva som skjer i morgen.»

«Under treningene våre er Milanello fylt med entusiasme og på grunn av det har jeg troen på det vi gjør. Jeg er fornøyd med det engasjementet de viser, ikke bare i kamp men også gjennom den harde jobben de gjør på feltet.»

«Kalinic spilte en strålende kamp mot Cagliari. Vi scorer riktignok ikke nok mål, men vi har veldig mange avslutninger. Hvis vi fortsetter å skape like mye som vi gjør nå kommer statistikkene til å endre seg i løpet av kort tid.»

«Det er tøft å se at vi er nummer 7, men hele klubben jobber hardt og samtlige spillerne har full støtte fra ledelsen. Resultatene har ikke vært gode nok, men alle oppfører seg profesjonelt. Det er opp til oss å bringe Milan tilbake til toppen.»

Tidligere Milan-spillere:

Nyervervelsen Davide Di Gennaro har gått gradene gjennom Milans akademi, men ble solgt i 2012 og fikk kun tre offisielle kamper for klubben.

Tidligere Lazio-spillere:

Lucas Biglia spilte for Lazio i perioden 2013-17 og var lagets kaptein fra 2015. I sommer ble han solgt til Milan for omkring € 17 millioner.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori og Alessandro Matri.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

10.09.17 Lazio-Milan 4-1

13.02.17 Lazio-Milan 1-1

20.09.16 Milan-Lazio 2-0

20.03.16 Milan-Lazio 1-1

01.11.15 Lazio-Milan 1-3

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Antonelli; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Çalhanoglu

Lazio (3-4-1-1) :

Strakosha; Bastos, De Vrij, Radu; Marusic, Parolo, Leiva, Savic, Lulic; Alberto; Nani

Odds fra norsk tipping:

H: 2.40 U: 3.05 B: 2.55

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page