top of page

Før kamp: Milan-Lazio


Kun tre dager etter det forrige møtet står Lazio igjen på motsatt banehalvdel i Coppa Italia.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Onsdag 31. januar 2018 kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til Coppa Italia

Cup-lag

Parallelt med de gode resultatene i Serien har Lazio også levert varene i cupene. De slo Juventus i Supercoppa Italia, gikk enkelt videre i Europa League og har stø kurs mot sin andre strake finale og det som vil bli den tiende i historien. Forrige sesong gikk de nesten hele veien, men Juventus ble for sterke og den gamle dame løftet til slutt trofeet etter 2-0 på Stadio Olimpico.

Lazio er et av de historisk sett beste lagene i Coppa Italia med sine 6 trofeer, kun Juventus (12), Roma (9) 0g Inter (7) har flere. Siden starten av 00-tallet har de vært i hele seks finaler, og når Biancolesti først kommer så langt ender det ofte med seier. Seks av ni finaler har endt med jubel, sist i 2013. De tapte finalen mot Juventus både i 2015 og 2017.

I år kom Lazio inn i åttendedelsfinalen og slo enkelt ut Cittadella med 4-1 på eget gress. Også i kvartfinalen fikk  de hjemmebane, og da beseiret de Fiorentina 1-0 etter en tidlig scoring fra Lulic.

Simone Inzaghi har nok ikke trengt å gjøre mye for å motivere sine spillere til å slå tilbake etter tapet på samme bane for noen dager siden, og kan trøste seg med at laget toppscorer Ciro Immobile antageligvis er klar til dyst.

Håp om trofeer

Milan har ikke klart å kjempe på alle fronter denne sesongen, men det har vært relativt hyggelig å følge laget i cupene. I Europa gikk laget enkelt videre, dog fra en svak gruppe. I den hjemlige cupen, som Milan kun har vunnet 5 ganger, sendte man først Hellas Verona ut med kalassifre (3-0) i åttendelsfinalen før det var duket for Derby della Madonnina i kvartfinalen. Der viste laget en oppofrelse vi ikke har fått se så mange ganger denne sesongen, og Milan gikk til slutt videre etter at unggutten Cutrone scoret kampens eneste mål på tampen av den første ekstraomgangen.

Når nå Lazio står på motsatt banehalvdel er det tredje gang så langt denne sesongen. I det første møtet sørget en fryktelig timinuttersperiode midt i kampen for et stygt tap (4-1), mens det i helgen ble 2-1 og tre deilige poeng på San Siro etter scoringer fra Cutrone og Bonaventura. Til onsdagens kamp er det ventet at Milan foretar seg noen endringer. Rodriguez er ferdig med suspensjonen og erstatter Antonelli på venstre back, mens Kalinic har ristet av seg skaden og ser ut til å starte på topp. I tillegg kan Calabria og Biglia, som begge spilte strålende i helgen, bli hvilt og erstattet av Abate og Montolivo.

Både Gabriel Paletta, Gabriel og Niccolo Zanellato har forlatt klubben og er ikke lenger å regne med, i tillegg er Gustavo Gomez utelatt fra troppen er paraguayaneren kommer høyst sannsynlig til å forlate klubben i løpet av overgangsvinduet.

Tidligere Milan-spillere:

Davide Di Gennaro har gått gradene gjennom Milans akademi, men ble solgt i 2012 og fikk kun tre offisielle kamper for klubben. Italieneren er skadet og kommer ikke til å spille onsdagens kamp.

Tidligere Lazio-spillere:

Lucas Biglia spilte for Lazio i perioden 2013-17 og var lagets kaptein fra 2015. I sommer ble han solgt til Milan for omkring € 17 millioner.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori og Alessandro Matri.

Siste fem møter mellom lagene i Coppa Italia:

27.01.15 Milan-Lazio 0-1

26.01.12 Milan-Lazio 3-1

03.12.08 Milan-Lazio 1-2

11.02.04 Lazio-Milan 4-0

05.02.04 Milan-Lazio 1-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Abate, Bonucci, Tomagnoli, Rodriguez; Kessié, Montolivo, Bonaventura; Suso, Kalinic, Çalhanoglu

Lazio (3-5-2) :

Strakosha; Wallace, Cacerec, Radu; Basta, Lulic, Leiva, Savic, Lukaku; Anderson, Immobile

Odds fra Betsson:

H: 2.50 U: 3.35 B: 2.85

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page