top of page

Før kamp: Milan-Lazio


Det står mye på spill når Lazio gjester ærverdige San Siro.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 13. april 2019 kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive Sport

Avgjørende kamp

Milan er i forferdelig form og er i ferd med å gi fra seg initiativet i kampen om topp 4. Før Derby della Madonnia for en snau måned siden kunne Rossoneri overta tredjeplassen på tabellen, men siden har det meste gått galt. Tapet mot byrivalen ble etterfulgt av en gedigen blemme av Donnarumma og et nytt tap mot Sampdoria, før sisteskansen og nyervervelsen Paqueta måtte ut med skade da Udinese rappet med seg poeng på San Siro. Forrige helg ble det som vanlig tap borte mot Juventus i en kamp hvor dommeren havnet i søkelyset etter flere tvilsomme situasjoner i Milans disfavør.

Status før den 32. serierunden er at fra Torino på 8. plass og opp til Milan på fjerde skiller det kun fire poeng. Heller ikke Napoli og Inter sine plasser er helt trygge, men slik som deres konkurrenter roter blir det nok Champions League på begge de klubbene også til høsten.

På San Siro startet Milan sesongen meget godt, men med kun ett poeng på de to siste kampene mot Inter og Udinese har hjemmestatistikken fått noen riper i lakken. Likevel er 9-4-3 ( 26-16 i målforskjell) tredje best i ligaen.

Etter en periode med lite fravær har problemene hopet seg opp for Gattuso den siste tiden, og til dette oppgjøret mot han unnvære Bonaventura og Paqueta, mens Conti og Donnarumma er høyst tvilsomme.

Kontakt med topp 4

Lazio leverte en meget sterk sesong i fjor, men til tross for at de definitivt er med å kjemper om en plass i neste års Champions League har de lyseblå skuffet så langt. De har i flere perioder gått mange kamper uten å vinne, noe som har gjort at de har hatt en armlengde opp til Inter og Milan. I mars vant de både mot Inter og Roma, men på de to siste kampene mot SPAl og Sassuolo har det kun blitt 1 poeng. I skrivende stund er Lazio nummer 7, men med en kamp mindre spilt skiller det kun 3 poeng opp til Milan på den viktige fjerdeplassen.

På fremmed gress har Biancocelesti variert enormt og står med 6-3-6 (15-15 målforskjell) så langt. Forrige bortekamp endte med tap mot SPAL, men Lazio har også sterke resultater mot Inter (0-1) og Fiorentina (1-1) den siste måneden. Forrige helg hadde de besøk av Sassuolo, og Lulic sin scoring 6 minutter på overtid reddet poeng for hjemmelaget.

Lillebror Inzaghi har hatt sine utfordringer på skadefronten gjennom hele sesongen og til dette oppgjøret mangler Lukaku, Marusic og Berisha grunnet skade, mens Badelj er suspendert.

Tidligere Milan-spillere:

Francesco Acerbi ble hentet til Milan fra Chievo sommeren 2012, men kun et halvt år senere ble han solgt til Genoa. Midtstopperen noterte seg for 10 kamper for Rossoneri.

Tidligere Lazio-spillere:

Lucas Biglia spilte for Lazio i perioden 2013-17 og var lagets kaptein fra 2015. Han ble hentet til Milan i fjor sommer, men grunnet skade blir han ikke å se på søndag.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori, Davide Di Gennaro og Alessandro Matri.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.11.18 Lazio-Milan 1-1

28.01.18 Milan-Lazio 2-1

10.09.17 Lazio-Milan 4-1

13.02.17 Lazio-Milan 1-1

20.09.16 Milan-Lazio 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-3):

Reina; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Calhanoglu; Suso, Piatek, Borini

Lazio (3-5-2) :

Strakosha; Felipe, Acerbi, Bastos; Romulo, Alberto, Leiva, Milinkovic; Lulic; Correa, Immobile

Odds fra Betssafe:

H: 2.54 U: 3.30 B: 2.80

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page