top of page

Før kamp: Milan-Juventus


Ny helg og ny serierunde i Italia, og denne gangen er det duket på en forsmak på årets finale i Coppa Italia når Milan får besøk av det formsterke tetlaget Juventus. Alt om kampen kan du lese her!

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 09.04.16, kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Fotball

Drømmen om Europa i grus

Hvor gikk det galt Mihajlovic? Etter en svak høst fant plutselig Milan ut hvordan de skulle plukke poeng og topp 3 var innenfor rekkevidde for en drøy måned siden. Så ble Niang skadet i en bilulykke, Kucka fikk småtrøbbel, det samme kan sies om Honda. Plutselig stod Milan igjen med Bonaventura som måtte lede angrepet på egen hånd. Carlos Bacca er en fantastisk målscorer, ingen tvil om det. Men han bidrar minimalt i andre faser av spillet. Jeremy Menez kan senke enhver motstander, men en spiller uten minutter på baken og fullstendig ute av form som prøver på ting han klarte før fungerer ikke. Egoet til franskmannen står ikke i stil med form og ferdigheter. Mario Balotelli fikk en ny sjanse i Milan og kanskje hans siste mulighet til å spille for en toppklubb i Europa. Det er på tide å vise hva du duger til, Supermario!

Det er enkelt å skylde på bredden i troppen, men dette burde man kanskje løst på forhånd? Suso scoret nylig et hattrick for Genoa mens Stephan El Shaarawy bøtter inn mål for Roma. Til og med hjelpesløse Alessio Cerci har funnet nettmaskene fire ganger og servert lagkamerater ved to anledninger siden Milan sendte han på dør.

Forrige runde endte med tap borte mot Atalanta og det er 6 poeng opp til byrvial Inter som har den siste Europacup-plassen. Før de fire siste serierundene var det 6 poeng opp til Roma på den viktige tredjeplassen. Nå er det 14 poeng og Champions League er ikke lenger et tema for de høye herrer i Milano. Nå handler det om å redde stumpene av nok en mislykket sesong og se fremover, med eller uten Sinisa Mihajlovic ved roret. Selv om manageren må ta det overordnede ansvaret for lagets prestasjoner er det liten tvil om at Galliani (nok en gang) står foran en viktig sommer på overgangsfronten.

Cruisekontroll mot nytt seriegull

De firedobbelte regjerende seriemesterne Juventus fikk en katastrofal start på sesongen og tok kun 5 poeng på sine 6 første kamper og mange ante et lite troneskifte i italiensk fotball, men den gang ei. Sakte men sikkert begynte Allegri å plukke poeng og status ved inngangen til april er at de står uten tap siden runde 10 og leder ligaen med 6 poeng ned til Napoli, som i tillegg må unnvære sin viktigste spiller Gonzalo Higuain i fire kamper på grunn av et rødt kort i forrige runde. Dermed er bordet dekket for den femte strake Scudettoen for den gamle dame i tillegg til at de er klar for finale i Coppa Italia mot Milan i mai.

I Champions League ble det en tidlig exit denne sesongen etter å ha møtt Pep Guardiola sitt stjernemannskap fra Bayern Munchen etter å ha tapt 6-4 sammenlagt, en kontrast til forrige sesong som endte med finaletap. Dog er det liten tvil om hvem som har det desidert beste mannskapet og som er store favoritter, både i helgens seriekamp og i finalen neste måned. Om Juventus presterer opp mot sitt maksimale nivå er de flere hoder foran Mihajlovic og hans Milan.

Sinisa Mihajlovic:

«Vi møter det tøffeste laget i serien og det blir en stor test for oss i en veldig vanskelig periode. Disse øyeblikkene handler om å synke eller svømme. Jeg håper mine spillere gjør det sistnevnte og spiller med stolthet. Vi ønsker en solid prestasjon slik at vi kan avslutte sesongen på best mulig måte. Jeg har stor respekt for Juventus og deres ønske om å vinne hver eneste kamp. Tekniske ferdigheter er ikke nok for å vinne så mange titler på rad som det de har gjort, det kreves en rekke andre kvaliteter. Vi må tilbake til å spille slik vi gjorde når vi fikk flere sterke resultater på rad tidligere i sesongen. Jeg håper mine spillere har den riktige innstillingen når de går ut på matten lørdag kveld.» 

Riccardo Montolivo:

«Jeg føler med vesentlig bedre, men vi er nødt til å evaluere risikoen for å pådra seg en mer langvarig skade. Vi vil ta avgjørelsen i løpet av kvelden. Forskjellen på en god spiller og en strålende spiller er ikke føttene, det er mentaliteten. Det finnes mange spillere med middelmådige tekniske kvaliteter men som likevel har en strålende karriere bak seg fordi de alltid var 100% fokusert. Vi har ikke vært gode nok til det denne sesongen, spesielt ikke de to siste månedene. Vi har gjort jobben mot de store lagene, men mot mindre meriterte motstandere har vi underprestert. Både manageren og spillerne har tatt sin del av ansvaret fordi alle må ta skylden når laget ikke når sine målsetninger. Men vi må ikke glemme den jobben vi har lagt ned så langt.» 

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i Juventus-troppen har tidligere spilt for Milan.

Tidligere Juventus-spillere:

Christian Abbiati var på lån i Juventus sesongen 2005/06.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Se opp for:

Paul Pogba. Det er knapt en spiller på den gamle dame som ikke kunne vært nevnt her, men valget falt på den franske midtbanespilleren som Sir Alex Ferguson ikke kunne tøyle. Antonio Conte på sin side så ikke noe poeng i å tøyle den unge gutten med aner fra Guinea da han hentet spilleren gratis i 2012 og resten er egentlig allerede historie. Over 170 kamper for Italias beste lag og 30 kamper for det franske landslaget i en alder av 23 år er intet annet enn imponerende. Som mange andre unge spillere kan også Pogba falle fullstendig ut av enkelte kamper og om han gjør det til lørdag kan vi levne Montolivo & Co. en liten sjanse til å komme levende fra det. Om han derimot leverer opp i mot sitt potensiale og spiller på hele registeret som inneholder kraft, teknikk, fart og øye for mål har Milan et vaskekte problem. Det er nemlig ikke uten grunn at han blir linket til de mest pengesterke klubbene i Europa for summer rundt milliarden. Pogba har på sitt beste nivå evner til å dominere kamper fullstendig, både fremover og bakover på banen.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

21.11.15 Juventus-Milan 1-0

07.02.15 Juventus-Milan 3-1

20.09.14 Milan-Juventus 0-1

02.03.14 Milan-Juventus 0-2

06.10.13 Juventus-Milan 3-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2):

Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Honda, Kucka, Montolivo, Bonaventura; Bacca, Balotelli

Juventus (3-5-2):

Buffon, Barzagli, Bonucci, Rugani; Lichsteiner, Sturaro ,Marchisio, Pogba, Evra; Mandzukic, Morata

Odds fra norsk tipping:

H: 3.40, U: 3.05, B: 1.95

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page