top of page

Før kamp: Milan-Juventus


Et Milan i fremmarsj får sesongens så langt største utfordring når regjerende seriemester Juventus kommer til Milano for å gjøre opp om tre viktige poeng. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 22. oktober kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat 4. Det er verdt å merke seg at sendingen begynner kl. 20.30.

Positivitet i Milan

Ting ser lysere ut enn på lenge i Milan og det virker å være en enorm positivitet rundt klubben. Etter en sterk periode ligger Montella sine menn på tredjeplass, a poeng med Roma på plassen foran. Forrige helg tok laget en sterk borteseier mot Chievo, men det kreves mer om man vil stå igjen med tre poeng etter lørdagens kamp.

Juventus på hjemmebane, forsåvidt uansett hvilken bane man snakker om, har vært en tøff nøtt for Milan de siste årene. Tre strake tap i Serie A står Rossoneri med og forrige poeng på San Siro kom tilbake i 2012 da Robinho ble matchvinner med sin 1-0 scoring. Det er også forrige gang Milan slo Juventus i en offisiell kamp. Siden har Juventus vunnet samtlige 9 kamper i Serie A og Coppa Italia.

I seriesammenheng står Milan med fem kamper på rad uten tap. Det var også tilfelle i fjor høst og den rekken ble da brutt av morgendagens motstander Juventus, som vant 1-0 i Torino.

Milan kan med tap, om alle resultater går i mot, deise ned til åttendeplass i Serie A. Med seier vil man komme opp i 19 poeng og dermed legge et visst press på Juventus som har tatt 21 av 24 poeng så langt.

Suverene Juventus

Juventus er i god rute til å forsvare et nytt seriegull og har plukket med seg syv seire på sine første åtte seriekamper, noe som gjør at de leder Serie A med fem poeng ned til Roma og Milan. Det er i utgangspunktet ingen som forventer noe annet heller, og fokuset til den gamle dame er nok Champions League. En ny Scudetto er mer som en formalitet for det seiersvante maskineriet fra Torino, men det er verdt å merke seg hva som skjedde forrige gang de var i Milano. I runde 4 ble nemlig Inter for sterke og vant 2-1  på morgendagens kamparena.

Juventus spilte en tøff kamp mot Lyon i midtuken, men vant 1-0 i Frankrike og tok med seg alle tre poengene hjem. De er ubeseiret i årets Champions League med 2-1-0 etter tre kamper. Uavhengig av utfall på lørdag vil de forbli serieledere.

Vincenzo Montella:

«Det er en veldig viktig kamp, men jeg er både vant til det og klar for utfordringen. Vi må beholde roen og spille slik vi pleier, med positivitet og moral. Kun slik kan vi ta alle tre poengene. Jeg tror at for å forbedre seg og være klar for sånne kamper, må man være kapabel til å prege kampen og spille slik man ønsker.»

«For en måned siden var Juventus uslåelige og klar til å hente Champions League-trofeet. Vi møter en toppklubb, og for å få noe ut av kampen må vi ofre alt for laget. Det er en farlig kamp fordi presset er enormt, men vi må holde føttene på bakken og gjøre jobben vår.»

«Jeg håper Niang og Suso kan spille en god kamp, fordi de er helt essensielle for vår plan. Locatelli spilte en flott kamp mot Chievo.»

Tidligere spillere:

Til tross for at lagene har for vane å sende spillere til og fra hverandre inneholder ingen av helgens tropper spillere som har representert motstanderen ved en tidligere anledning, men Juventus-manager Massimilliano Allegri har en forhistorie som manager i Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Se opp for:

Paolo Dybala. Den lettbente argentineren kom til Juventus fra Palermo foran fjorårssesongen og var en sterk bidragsyter til at den gamle dame tok the double. I Serie A ble det 19 mål og 9 assists, mens 22-åringen har åpnet årets sesong med tre mål og to målgivende pasninger. Ekstremt bevegelig, god teknisk og en strålende avslutter. Superlativene kunne vært flere, og det er vanskelig å understreke hvor farlig han kan være om Milan ikke makter å flytte beina rundt Dybala.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

09.04.16 Milan-Juventus 1-2

21.11.15 Juventus-Milan 1-0

07.02.15 Juventus-Milan 3-1

20.09.14 Milan-Juventus 0-1

02.03.14 Milan-Juventus 0-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang

Juventus (4-4-2):

Buffon; Lichsteiner, Bonucci, Benatia, Barzagli; Cuadrado, Hernanes, Lemino, Sandro; Mandzukic, Dybala

Odds fra norsk tipping:

H: 4.05 U: 3.15 B: 1.75

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page