top of page

Før kamp: Milan-Juventus


Dobbeltmesterne fra i fjor møter den tapende cupfinalisten til historiens andre Supercup-finale mellom rivalene. 

Hvor: Jassim Bin Hamad Stadium, Doha (Qatar)

Når: Fredag 23. desember kl. 17.30 norsk tid.

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til denne kampen.

Etter litt trøbbel med flyet er endelig mannskapet på plass i Qatar og kampen spilles som planlagt fredag ettermiddag.

Nedadgående kurve

Vincenzo Montella fikk en rufsete start på sin karriere i Milan, men det tok ikke så lang tid før han fikk stell på ting og laget klatret på tabellen. I de siste kampene har kvaliteten på de nest beste på laget dessverre gjort seg gjeldende og Milan har kun to seire på de fire siste kampene og kun et poeng på de to siste. I tillegg til det har det lugget en del spillemessig for laget og spesielt fraværet av Giacomo Bonaventura har vært hemmende. Når i tillegg Niang og Suso viser en annen form enn tidligere har det blitt tungt for Milan fremover på banen.

Det har ført laget fra en delt andreplass før oppgjøret mot Roma til å måtte feire inngangen på det nye året som nummer fem i Serie A. Opp til Juventus på topp er det 9 poeng, men det skiller ikke mer enn to poeng opp til Roma på sølvplass og et poeng til Napoli som innehar den siste Champions League-plassen.

Selv om skader og karantener har preget Milan gjennom de siste ukene er det få problemer å melde om før oppgjøret i Doha. Davide Calabria og Riccardo Montolivo er langtidsskadde og utilgjengelige, i tillegg er ikke Mati Fernandez ventet å bli klar. Resten av troppen er klare og vi fikk et gjensyn med både Carlos Bacca og nevnte Bonaventura i forrige kamp mot Atalanta (0-0).

Milan har en brukbar finalehistorie bak seg med 5 av 7 seire i både Champions League og den Europeiske supercupen i tillegg til 6 seire på 9 forsøk i Supercoppa Italia. Coppa Italia drar ned statistikken endel da Milan kun har vunnet 5 av 13 finaler de har kommet til. Det gir en seiersprosent på 58, noe denne finalens motstander Juventus matcher og vel så det.

Den gamle dame i god rute

Til tross for et tap mot Genoa i runde 14 er Juventus på god vei til sin sjette strake Scudetto, noe som i så fall vil være ny rekord i Serie A. Det er vanskelig å se hvem som skal stoppe Allegri & Co., spesielt ettersom Milan er i dalende form og Roma ble beseiret i forrige runde. De leder serien med syv poeng og har unnagjort Milan, Inter og Lazio på bortebane, i tillegg til at de som nevnt slo toer Roma hjemme i forrige kamp.

Nå er ikke dette en seriekamp, slik at det er flere faktorer som kan spille inn. Det trenger dog ikke å bety så mye negativt for Juventus sin del. I Coppa Italia har de spilt 16 finaler og vunnet 11. I Supercoppa Italia har du vunnet 7 av 11 finaler, mens de i Champions League (og Serievinnercupen) har vunnet 2 av 8 finaler. I den Europeiske supercupen har Juventus vunnet begge sine finaler, den forrige tilbake i 1996.

Det gir en seiersprosent på nesten 60 og den gamle dame går dermed inn i en ny finale med en enda sterkere finalehistorikk enn Milan i ryggen.

Vincenzo Montella:

«Om vi kan slå dem? Det har vi allerede gjort denne sesongen, men de har et lag som er bygd for å vinne Champions League. Massimiliano Allegri har et komplett lag som kan opptre på forskjellige måter.»

«Jeg vil se de riktige holdningen fra mine spillere. Du slår ikke Juventus om du gir 90%, du er nødt til å gi 100% og helst litt til. Det kreves litt hell og lykke, de har tross alt vunnet fem og en halv Scudettoer på rad.»

«Kampen kommer til å bli annerledes fra den gangen vi slo dem på San Siro i Serie A, men jeg kommer ikke til å fortelle om jeg kommer til å endre på laget. Det vil kun være til fordel for Juventus.»

«Det er ikke min ære at vi er her i Doha. Jeg ønsker å gi Sinisa Mihajlovic, Cristian Brocchi og troppen fra i fjor en endelig takk for denne muligheten.» 

Tidligere spillere:

Til tross for at lagene har for vane å sende spillere til og fra hverandre inneholder ingen av helgens tropper spillere som har representert motstanderen ved en tidligere anledning, men Juventus-manager Massimilliano Allegri har en forhistorie som manager i Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Se opp for:

Gonzalo Higuain. Juventus sprengte banken da de hentet argentineren fra Napoli i sommer, men de har virkelig fått det de la €90 millioner på bordet for. Etter en noe trå start har angriperen bøttet inn mål for serielederen og står med 10 fulltreffere på 12 kamper fra start. Etter å ha bøttet inn mål for Napoli i tre sesonger har spissen, som er god både med hodet og langs bakken, funnet seg til rette i Torino. Higuain sine tekniske ferdigheter sammen med råskapen i og rundt 16-meteren gjør han til en av verdens beste #9. Det er ventet at han kommer til å starte på topp sammen med bevegelige Dybala og med det har den gamle dame en duo det virkelig lukter svidd av.

Siste fem finale-møter mellom lagene:

21.05.16 Milan-Juventus 0-1 (Coppa Italia)

28.05.03 Juventus-Milan 0-0, 2-3 på straffer (Champions League)

03.08.03 Juventus-Milan 1-1, 5-3 på straffer (Supercoppa Italia)

25.04.90 Milan-Juventus 0-1 (Coppa Italia, kamp 2.)

28.02.90 Juventus-Milan 0-0 (Coppa Italia, kamp 1.)

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Bertolacci; Suso, Bacca, Bonaventura

Juventus (4-3-1-2):

Buffon; Lichsteiner, Rugani, Chiellini, Sandro; Khedira, Marchisio, Sturaro; Pjanic; Higuain, Dybala

Odds fra Betsson( Milan som hjemmelag):

H: 5.20 U: 3.70 B: 1.69

15 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page