top of page

Før kamp: Milan-Juventus


Milan jakter revansje fra finaletapet i 2016.

Hvor: Stadio Olimpico, Roma

Når: Onsdag 9. mai 2018 kl. 21.00 norsk tid

TV: Viasport + & Viaplay.

Ingen baklengs i cupen

Juventus er historisk sett det mest suksessfulle laget i den italienske cupen med sine 12 titler, og det gjelder så definitivt også i nyere tid. Den gamle dame har deltatt i de tre foregående finalene, og samtlige har endt med seier. Totalt har det blitt 18 finaler på laget fra Torino, hvorav 12 er vunnet. Det forrige cupfinale-tapet kom i 2012 da Napoli stakk av med tittelen.

Denne sesongen har Allegri sine menn hatt en forholdsvis grei vei til cupfinalen. De kom inn i åttendedelsfinalen og og slo Genoa 2-0 hjemme. I kvartfinalen ble de trukket mot byrival Torino, og på sin egen hjemmebane vant de også her 2-0. I semifinalen bød Atalanta på litt motstand, men Juventus vant 1-0 både hjemme og borte. 4 seire og 6-0 i målforskjell er intet mindre enn imponerende, til tross for at motstanden ikke har vært den hvasseste.

Juventus lyktes ikke i Champions League denne sesongen og røk ut allerede i kvartfinalen, noe som er skuffende av et lag som har spilt i to av de tre siste finalene. I den hjemlige serien ha de blitt tøft utfordret av Napoli, men mot slutten har Juventus vist sin styrke og alt ligger til rette for den syvende strake seriegullet. Dersom de skal ta sin dobbel nummer fire på rad må de, i tillegg til å unngå å gå på et par bananskall i serieavslutningen, slå Milan i cupfinalen slik de gjorde i 2016.

Til dette oppgjøret må Massimiliano Allegri antageligvis klare seg uten Benedict Howedes , mens både Mattia De Sciglio, Stefano Sturaro og Mario Mandzukic har vært tilbake i trening sammen med resten av lagkameratene de seneste dagene og kan være med her.

Knallhard trekning

Milan har på langt nær en like stolt tradisjon i den italienske cupen som sine motstandere i sebra-draktene, men det har blitt 5 titler hvor den forrige kom for 15 år siden. I den forrige finalen for to år siden holdt Milan lenge stand mot Juventus, men etter 110 minutter scoret Alvaro Morata det avgjørende målet som fikk I Bianconeri-fansen til å juble.

Det har vært en ny skuffende sesong for Milan som røk ut i åttendedelsfinalen av Europa League, i tillegg er laget milevis unna de lagene som kjemper om en plass i høstens Champions League. Det beste Milan kan håpe på er å ta igjen Atalanta å bli topp 6, men bak jager både Sampdoria og Fiorentina.

Som Juventus kom Milan inn i åttendedelsfinalen og slo Hellas Verona greit 3-0 borte. I kvartfinalen ventet et knalltøft Derby della Madonnina, hvor Patrick Cutrone ble den store helten med kampens eneste scoring i ekstraomgangene. I semifinalen ventet nok en tøff motstander i form av Lazio, og etter to målløse oppgjør ble det hele avgjort på straffer i Roma. Til slutt var det Milan som trakk det lengste strået, og det er liten tvil om hvilke lag som har hatt den tøffeste reisen til finalen.

Gennaro Gattuso har ikke de store utfordringene med laguttaket og det er kun Lucas Biglia som, til tross for oppløftende nyheter de siste dagene, sannsynligvis er uaktuell grunnet skade.

Spill i Europa

Forrige gang Milan spilte finale i Coppa Italia var i 2016, da Juventus som nevnt ble for sterke og tok med seg tittelen hjem til Torino. Milan endte da på syvendeplass i ligaen, og ble stående uten fotball på kontinentet sesongen 2016/17. Plassen ble da gitt til laget som endte på sjetteplass i Serie A, som for øvrig var Sassuolo. Dette fordi Juventus var kvalifisert til Champions League gjennom å vinne Scudettoen. Det samme scenarioet kan gjenspeile seg i år. Med to seriekamper igjen er Milan nummer 6, og vil med den plasseringen følgelig spille i Europa League uavhengig av om cupfinalen tapes eller vinnes. I de to siste serierundene venter Atalanta (H) og Fiorentina (B), to tøffe motstandere som begge kan frarøve Milan plass nummer 6. Et finaletap kan dermed meget vel bety at Europa League anno 2018/19 går av stabelen uten tradisjonsrike Milan som deltaker.

Tidligere Milan-spillere:

Mattia De Sciglio har gått gradene i Milan, men forlot klubben til fordel for den gamle dame i sommer.

Tidligere Juventus-spillere:

Leonardo Bonucci spilte for Juventus i perioden 2010-2017.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Siste fem møter mellom lagene i Coppa Italia:

25.01.17 Juventus-Milan 2-1. Kvartfinale.

21.05.16 Milan-Juventus 0-1 (e.e.o). Finale.

12/13: Juventus-Milan 2-1 (e.e.o). Kvartfinale.

11/12: Juventus-Milan 2-2 (e.e.o). Semifinale kamp 2.

11/12: Milan-Juventus 1-2. Semifinale kamp 1.

Forventede lagoppstillinger:

Juventus (4-2-3-1):

Buffon; Cuadrado, Barzagli, Benatia, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Dybala; Higuain

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Locatelli, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Odds fra Bettson:

H: 1.82 U: 3.55 B: 4.65

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page