top of page

Før kamp: Milan-Inter


Det er duket for sesongens andre derby della Madonnina når Milan og Inter barker sammen på San Siro søndag kveld. Alt om kampen kan du lese her!

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 31.01.16 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat fotball

Best mot de beste

Det er fryktelig vanskelig å bli klok på det Milan leverer denne sesongen. Mot de lagene som man tidligere har kunnet innkassere tre poeng på forhånd har de laget store problemer for seg selv, mens de tøffe oppgjørene (les Juventus, Fiorentina & Roma) har man levert relativt gode prestasjoner. Det er med på å øke troen på en solid prestasjon på søndag, men samtidig ser det ikke spesielt lyst ut med tanke på Champions League-spill. Det er forsåvidt ikke noe nytt all den tid Milan ikke har klart å kvalifisere seg for det prestisjetunge turneringen siden sesongen 2012-13. Laget fikk en god gjennomkjøring mot Alessandria i midtuken, og selv om det kun ble en 1-0 seier mot lilleputten kan Mihajlovic ta med seg flere positive ting, blant annet at han fikk gitt flere spillere verdifulle minutter på banen og fikk se et mannskap som fortsetter å produsere målsjanser. Dessverre er det fortsatt et problem å få kula i nettmaskene, men det er lov til å håpe på at det er et topp skjerpet mannskap som er ute etter revansje etter å ha tapt årets første «Derby della Madoninna» med 1-0.

Store variasjoner

Inter har, på lik linje med Milan, hatt store problemer de siste sesongene. Forrige sesong de kom blant de tre beste i Serie A var i sesongen 2010/11 (2. plass bak Milan) men virker å være på gang igjen nå. Inter startet sesongen på fantastisk vis og tok 5 strake seiere fra start av. Deretter ble det null seire og totalt tre poeng på de neste 4 kampene før de snudde skuten og vant 4 på rappen. De siste åtte serierundene har Inter jevnet det litt mer ut og har levert litt av alt og står således med 3-2-3 i seriespillet. Dette har plassert Mancinis mannskap på en fjerde plass, a poeng med Fiorentina på den viktige 3.plassen og 8 poeng foran Milan. Denne kampen kan med andre ord bortimot knuse Mihajlovic´drøm om Champions League-spill neste sesong.

Tidligere Inter-spillere:

Andrea Poli (I Inter sesongen 11/12), Mario Balotelli(kom gjennom akademiet og forlot Inter i 2010) og Sinisa Mihajlovic (Spilte i Inter 04-06 og assistenttrener i klubben 06-08).

Spillere som har representert begge klubbene:

Listen over spillere som har spilt i begge Milano-klubbene er lengre en Glomma, så vi nøyer oss med å nevne noen av de mest kjente i moderne tid. Blant dem finner vi Andrea Pirlo, Christian Vieri, Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Giampaolo Pazzini og Antonio Cassano.

Sinisa Mihajlovic:

«Dette derbyet er alltid spesielt, det er en klassiker i fotballverdenen og for vår del er det siste sjanse for å være med å kjempe om de øverste plasseringene på tabellen. Inter er et meget godt lag som om de har slitt litt i det siste. Vi har alt som skal til for å slå dem og vi går for alle tre poengene på søndag. Inter har mistet rytmen på sine siste fem kamper, men vi vet fra tidligere at formen ikke spiller noen rolle i derbyet. De spillerne som spiller med hjertet utenpå drakta og som viser størst vilje kommer til å vinne kampen. Vi er hjemmelaget og vi går for seieren, men det er fortsatt lenge igjen av sesongen. En seier vil hjelpe oss til å klatre oppover tabellen og øke moralen betraktelig. Vi sliter med å punktere kampene våre, men uansett hvem vi møter er vi sterke nok til å vinne.»

Kevin-Prince Boateng:

«Derbyet er vinn eller forsvinn, det gir en mulighet til å melde seg på i tetkampen eller å miste kontakten. Inter er et veldig godt lag, spesielt fysisk, og vi må levere sesongens beste prestasjon for å vinne. Jeg tror laget har energien og kvaliteten til å gjøre nettopp det. Den riktige mentaliteten og nok selvtillit er nøkkelfaktorer, i tillegg må vi ha fansen på vår side. Jeg hadde noen vanskelige måneder i Tyskland men har funnet igjen gleden i Milan. Jeg spurte først Presidenten om jeg kunne komme å trene på Milanello, noe han sa ja til. Jeg trente hver dag uten å miste en eneste økt, og Mihajlovic sa ja til en kontrakt ut sesongen. Jeg er i stand til å spille 60/70 minutter nå og jeg føler meg bra. Hvordan kan de avskrive meg når jeg spilte 70 kamper på to år før jeg dro til Tyskland?»

Keisuke Honda:

«Vi vinner derbyet 1-0 og Bacca scorer vinnermålet. Hvis dette er den siste muligheten vår til å kjempe om Champions League-plass er vi nødt til å ta den. Vi må ikke la oss bli påvirket av en seier eller et tap. Om vi har en vei vi ønsker å gå må vi holde oss til den. Vi har ikke fått en presis spillestil enda, det er noe vi må finne ut av gjennom å gjøre endringer på lagoppstillingen. Det er ikke min stil å utfordre motstandere en mot en, jeg er ingen dribler eller en typisk kantspiller, til det mangler jeg farten. Galliani hørte på hva jeg hadde å si, og det satte jeg veldig pris på. Jeg spiller for laget, og i de ti siste årene har jeg spilt som en tier bak to spisser. Siden Seedorf tok over klubben har jeg spilt til høyre på midtbanen, og jeg jobber fortsatt med å bli vant i den nye rollen min.»

Se opp for:

Mauro Icardi. Den argentinske spissen er ønsket av halve Europa og det er ikke så rart. Før sesongen fikk Icardi kapteinsbindet i Inter av Roberto Mancini og har levert 8 mål og en målgivende pasning i ligaen så langt. Icardi, som ble hentet til Barcelona som 15-åring, har potensiale til å bli en av de helt store «nr. 9» i Europa. Fysisk robust, hurtig, meget god teknisk og i tillegg evnen til å gjøre konstruktive valg som gagner laget og ikke bare han selv. Et meget spennende navn for både nåtiden og fremtiden og argentineren kan fort bli en håndfull for Romagnoli & Co.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

13.09.15 Inter-Milan 1-0

19.04.15 Inter-Milan 0-0

23.11.14 Milan-Inter 1-1

04.05.14 Milan-Inter 1-0

22.12.13 Inter-Milan 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Romagnoli, Alex, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura, Niang, Bacca

Inter (4-3-3)

Handanovic; Montoya, Murillo, Miranda, Telles; Medel, Melo, Brozovic; Jovetic, Icardi, Palacio

Odds fra norsk tipping:

H: 2.40, U: 3.05, B: 2.55

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page