top of page

Før kamp: Milan-Inter


Til søndag er det duket for sesongens første Derby della Madonnina og her får du alt du trenger å vite foran storkampen.

Hvor: San Siro, Milano

Når: søndag 20. november kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Lukten av Europa

Etter tre sesonger uten spill i Europa begynner det å svinge av Milan og før helgens storkamp ligger Montellas menn på tredjeplass, kun et poeng bak Roma som er nummer to. Juventus ser det ikke ut til å være stort å gjøre med og den gamle dame ser ut til å ta sin sjette strake Scudetto. At den gamle dame er i en klasse for seg selv trenger for øyeblikket ikke å være en ulempe for Milan, da flere av konkurrentene har til gode å møte maskineriet fra Torino. Milan på sin side har slått Juventus hjemme etter en strålende opptreden tidligere i høst.

Tre poeng bak Milan lurer Lazio som er inne i en veldig god periode, men skal møte både Roma, Inter og Fiorentina før året er omme. Det kan Milan absolutt utnytte til sin fordel, selv om Montella skal på besøk til Roma og Empoli før vi skriver 2017 i kalenderen.

Vincenzo Montella virker å ha fått tilbake smilene på Milan-troppen, iallefall de som pleier å starte kamper. Manageren har kun gjort frivillige endringer en gang i høst, noe som førte til et pinlig nederlag mot Genoa. Manuel Locatelli har så langt stått frem som en god erstatter for langtidsskadde Riccardo Montolivo, mens Mattia De Sciglio har benyttet seg av muligheten han fikk til å gjøre venstrebacken til sin egen. Det er antageligvis bare to posisjoner som skaper hodebry for Montella, hvorav begge kan bli skjebnesvangre. I midtforsvaret ser Alessio Romagnoli ut til å miste kampen, og den naturlige erstatteren heter Gustavo Gomez. Paraguayaneren har til gode å imponere så langt, og kommer fra to skrekkelige landskamper som blant annet endte med et selvmål. På topp har Carlos Bacca slitt i flere kamper, noe han også dro med seg til Colombia. Den vanligvis startende spissen måtte se begge oppgjørene i VM-kvaliken fra benken. Tørr Montella å gjøre det samme og starte med Gianluca Lapadula på topp, eller får Bacca en ny mulighet til å ende måltørken?

Det er lov til å mimre litt tilbake til forrige Derby della Madonnina, der Milan feide Inter av banen med sifrene 3-0. Scoringer av Alex, Niang og Bacca, i tillegg til en straffemiss av Icardi, var kampens store høydepunkter den gang. Vil historien gjenta seg?

Ny mann bak spakene

Inter har skuffet stort denne høsten og siden i sommer har de allerede hatt tre managere. Først trakk Roberto Mancini seg like før sesongstart etter uenigheter med de kinesiske eierne. Inn kom Frank De Boer, men nederlenderen klarte ikke å oppnå suksess på samme måte som han hadde med Ajax i hjemlandet og fikk sparken 01. november. Da hadde han ledet Inter i 85 dager og notert seg for 4-2-5 og en trettendeplass i Serie A. I Europaligaen ble det to tap på tre kamper og Inter får neppe spille i Europa etter nyttår.

Mot Crotone sist tok et managerløst Inter en oppskriftsmessig seier mot bunnlaget Crotone før Stefano Pioli tok over jobben 8. november. Italieneren begynner å bli en rutinert manager med snart 20 år i gamet og har en tredjeplass med Lazio fra 14/15 sesongen som et foreløpig høydepunkt. Han fikk i vår sparken i Lazio etter et stygt tap mot byrival Roma, men det ble altså ikke mange månedene uten arbeid for 51-åringen. Det ryktes at kineserne måtte overtales til å ansette en «ukjent» manager uten et stort navn i Europa, men nå har de hvertfall fått inn en mann som kjenner italiensk fotball godt og som ønsker å spille offensiv fotball.

Den nevnte seieren mot Crotone opp på en niendeplass, og til tross for en utrolig skuffende start er de kun åtte poeng unna Milans tredjeplass, en avstand som kan bli til fem poeng om de makter å stikke av med alle tre poengene på San Siro søndag kveld. Noe annet enn å kjempe om Champions League-plass vil være en enorm nedtur for de kinesiske eierne som spyttet inn store summer i løpet av sommerens overgangsvindu. I tur og orden ble Joao Mario (€ 34 mill.), Gabriel Barbosa (€ 25 mill.) og Antonio Candreva (€ 19 mill.) presentert foran fansen. Har Stefano Piolo klart å få orden på Inter etter kun 12 dager i jobben, eller vil de fortsatt fremstå som de hodeløse hønsene de har vært i høst?

Vincenzo Montella:

«Vi er klare og kan ikke vente på at kampen skal starte, men det er viktig å være rolige når dommeren blåser i fløyten. Vi møter et lag med klassespillere som vil gjøre alt for å vinne. Det har gått mye opp og ned for Inter, men vi må være klar over at de alltid gjør det bra mot topplagene.»

«Pioli har ikke fått jobbet så mye med taktikken, derfor må han jobbe med spillernes mentalitet. Hvis du ser på hver enkelt individuell spiller er Inter på nivå med Juventus, så vi må ikke undervurdere dem. Vi må spille på vårt beste med en enorm sult for tre poeng, akkurat som vi gjorde mot Juventus.»

«Alessio er en unik spiller med en enormt sterk personalitet. Det er ingen tvil om at hans fravær svekker oss, men vi stoler på den vi setter innpå istedet. Gomez må kontrollere seg selv bedre, det er et krav for å lykkes i italiensk fotball. Han har ikke spilt mye, men Gomez har tatt store steg siden han kom hit. Zapata har trent for fullt i et par uker nå men er ikke i topp fysisk slag. Hans erfaring kan dog veie godt opp for det.»

Tidligere Milan-spillere:

Ingen av dagens Inter-spillere har tidligere representert Milan.

 Tidligere Inter-spillere:

Andrea Poli spilte for Inter i sesongen 2011/12.

Spillere som har representert begge klubbene:

Det er en bråte med spillere som har spilt for begge Milano-klubbene, for eksempel Giuseppe Meazza, som Inter i tillegg har kalt opp San Siro etter. Blant de mest kjente i moderne tid finner vi Andrea Pirlo, Christian Vieri, Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Giampaolo Pazzini, Antonio Cassano og Mario Balotelli.

Se opp for:

Mauro Icardi. Kapteinen, men kanskje ikke med stor K? Etter at hans selvbiografi kom ut tidligere i år, hvor han kritiserte klubbens fans, har argentineren virkelig fått høre det. Fansen vil ha hodet på et fat og kapteinsbindet over på en annens arm. Hans lederegenskaper har også blitt diskutert ut og inn, men det faktum at han er en målscorer kan ingen ta fra ham. På 12 kamper fra start står han med 10 scoringer og 3 målgivende pasninger, noe som gjør 23-åringen til delt toppscorer i Serie A. Han har både teknikk, fart og fysikk til gjøre livet surt for Paletta & Co. Han har dog ikke statistikkene på sin side i derbyet. I løpet av sin tid som Inter-spiller har han møtt Milan seks ganger uten å score. Heller ikke i den ene kampen han møtte Milan i Sampdoria-drakt fant Mauri Icardi veien til nettmaskene. La oss håpe at det er den eneste statistikken han opprettholder i helgen.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

31.01.16 Milan-Inter 3-0

13.09.15 Inter-Milan 1-0

19.04.15 Inter-Milan 0-0

23.11.14 Milan-Inter 1-1

04.05.14 Milan-Inter 1-0

Utilgjengelige spillere:

Milan: Romagnoli, Bertolacci, Montolivo og Calabria er alle skadet.

Inter: Ranocchia er suspendert mens Palacio og Ansaldi er ute med skade.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Gomez, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Bonaventura; Suso, Lapadula, Niang

Inter( 4-2-3-1):

Handanovic; D´Ambrosio, Murillo, Miranda, Santon; Joao Mario, Brozovic; Perisic, Banega, Candreva; Icardi

Odds fra norsk tipping:

H: 2.50 U: 3.00 B: 2.50

4 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page