top of page

Før kamp: Milan-Inter


Milan jakter revansj fra serietapet når Derby della Madonnina skal avgjøre hvilken Milano-klubb som skal til semifinalen i Coppa Italia. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: onsdag 27. desember kl. 20.45

TV: Ingen norske TV-kanaler viser kampen

Krise

Sesongen til Milan er i ferd med å bli et mareritt og etter tapet hjemme mot Atalanta for få dager siden er det kortere vei til Serie B enn Champions League. Da er det på mange måter en mager trøst med cupkamp, men det kan slå positivt ut dersom Gattuso klarer å få seriespillet ut av tankene.

I forrige runde ble Hellas Verona et par nummer for små og Milan vant hele 3-0 på eget gress. Klubben som stikker av med seieren i sesongens andre Derby della Madonnina møter vinneren av Lazio-Fiorentina til doble semifinalekamper.

Milan har, spesielt i tiden med Silvio Berlusconi, vært en stormakt i fotballverdenen. Men det er en kjensgjerning at den største suksessen er kommet i Champions League, og ikke i hjemlig serie eller cup. Kun 5 ganger i historien har Milan vunnet den hjemlige cupen, forrige gang under Carlo Ancelotti i 2003. Forrige sesong sa det stopp i kvartfinalen mot Juventus, mens det endte med finaletap i 2016. Dersom man skal kunne vinne den sjette Coppa Italia må Gattuso vinne over sine argeste konkurrenter, som attpåtil er i kanonform.

Det har ikke kommet noen nye skader siden sist, og de to eneste fraværene er dermed Jose Mauri og Andrea Conti.

To strake tap

Milans argeste rivaler har hatt en feiende flott sesong etter flere år med dårlige resultater og i skrivende stund er Inter nummer 3 i ligaen, kun 5 poeng bak serieleder Napoli. I det siste har det dog lugget litt og Spalettis menn kommer rett fra to strake tap mot Udinese (1-3) og Sassuolo (1-0).

I forrige cuprunde var de i store problemer mot tredjedivisjonslaget Pordenone Calcio, men tok seg videre etter seier på straffer.

I nyere tid er Inter et av de mest suksessrike lagene i den italienske cupen. Til tross for at Juventus står med tre strake pokaler har I Nerazzurri rasket med seg fire pokaler siden årtusenskiftet, hvor den siste kom i 10/11-sesongen. Totalt har Inter 9 pokaler, kun slått av suverene Juventus med 12.

Forrige sesong røk Inter ut i kvartfinalen etter et nederlag mot Lazio på eget gress (1-2). Luciano Spalletti ønsker nok å kopiere det han klarte med Roma i både 06/07 og 07/08, nemlig å gå hele veien i den italienske cupen. Dersom de skal klare det må det skje uten forsvarsspillerne D´ambrosio og Miranda som begge mister derbyet med skade. Det samme gjør Ungguttene Vanheusden og Gnoukouri, men de to hadde neppe spilt sentrale roller.

Gennaro Gattuso:

«Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Perisic og Candreva er to farlige spillere. Selv om Inter kommer fra to strake tap, må vi ikke glemme at vi er inne i en tøff periode selv. Vi trenger virkelig en seier her.»

«Vi har mye å gå på det fysiske, samtidig ønsker jeg at vi skal bli mer kliniske foran mål. 53 skudd på de to siste kampene uten å score sier sitt. Vi er nødt til å forbedre oss. Vi har spilt bra de første 20 minuttene, men vi klarer ikke å heve oss når vi havner under. Vi klarer ikke å slå tilbake fordi vi mister all selvtillit. Dette må bedre seg.»

«Ingen forventet seg at vi skulle slite så mye, men morgendagens kamp kan forandre sesongen både psykisk og resultatmessig.»

«San Siro kommer til å være fylt til randen i morgen, men vi har ikke klart å betale tilbake for støtten fansen har vist oss. Det er vår plikt å spille en kamp som kan bringe tilbake entusiasmen som de hadde for tre måneder siden.»

Tidligere Milan-spillere:

Ingen av dagens Inter-spillere har spilt for naborivalen.

Tidligere Inter-spillere:

Leonardo Bonucci var i Inter fra 2005 til 2006, men spilte ingen kamper for Nerazzurri.

Spillere som har representert begge klubbene:

Giuseppe Meazza, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Christian Brocchi, Andrea Pirlo, Ronaldo, Roberto Baggio, Zlatan Ibrahimovic og Christian Vieri er blant de mest kjente som har spilt for begge Milano-klubbene.

Managere som har ledet begge lag:

Alberto Zaccheroni, Leonardo og Giovanni Trapattoni.

Siste fem møter mellom lagene i Coppa Italia: 

12.02.00 Milan-Inter 2-3

26.01.00 Inter-Milan 1-1

21.01.98 Inter-Milan 1-0

08.01.98 Milan-Inter 5-0

26.10.94 Inter-Milan 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Abate, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez, , Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Cutrone, Borini

Inter (4-2-3-1):

Handanovic; Santon, Skriniar, Ranocchia, Cancelo; Borja Valero, Vecino; Candreva, Brozovic, Perisic; Icardi

Odds fra norsk tipping:

H: 2.85 U: 3.15 B: 2.15

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page