top of page

Før kamp: Milan-Inter


Forutsetningene har endret seg fra det opprinnelige kamptidspunktet.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Onsdag 4. april kl. 18.30 norsk tid.

TV: Viasport 2 (sendingen starter kl. 18.00)

Denne kampen er en del av runde 27 som skulle vært spilt den 04. mars, men på grunn av det tragiske dødsfallet til Fiorentina-kaptein og tidligere Rossoneri ble den utsatt. I forkant av et opprinnelige kamptidspunktet var Milan i suverent best form mens Inter vaklet. En måned senere har mye endret seg og nå er det Nerazzuri som må sies å være i best form.

Snart tomt for sand i timeglasset

Det er vanskelig å finne de riktige ordene for å beskrive det den tidligere midtbanekrigeren er i ferd å gjøre som manager for Milan. Da han tok over klubben etter Vincenzo Montella manglet laget identitet, intensitet og et sterkt nok ønske om å vinne fotballkamper. Gattuso fomlet litt i starten, men etter det flaue tapet hjemme for Atalanta (0-2) pekte pilen kun en vei frem mot derbyet. Etter utsettelsen har laget tapt to ganger mot Arsenal i Europa League mens det ble knepne seire mot både Genoa og Chievo. I helgen gjorde laget en god figur i Torino, men som så mange ganger før avgjorde Juventus mot slutten og stakk av med alle tre poengene.

Tapet mot serielederne gjør at Milan har kniven på strupen foran derbyet mot Inter. I skrivende stund er det 10 poeng opp til tredjeplass med en kamp mindre spilt, 8 poeng opp til Inter med like mange kamper spilt og 7 poeng opp til Lazio med en kamp mindre spilt. Et tap vil med andre ord bety at Milan må ta innpå 10 poeng på Roma i løpet av de åtte siste serierundene, noe som virker høyst usannsynlig. Selv med seier i Derby della Madonnina vil det et stykke opp og med tanke på at både Napoli (H), Atalanta (B), Torino (B) og Fiorentina (H) gjenstår, alle topp ti-lag, er jobben langt i fra gjort selv med tre poeng onsdag kveld. Hverken Roma eller Inter har et betydelig vanskeligere kampprogram enn det Gennaro Gattuso står overfor.

Milan må klare seg uten Lucas Biglia som pådro seg sitt femte gule kort for sesongen mot Juventus, i tillegg mangler sidebackene Ignazio Abate og Andrea Conti. Alessio Romagnoli har trent alternativt både før og etter helgen, men spilte mot Juventus og er antageligvis med også her.

 Formstigning etter utsettelsen

Da lagene møttes i oktober var Inter i strålende form og hadde for eksempel like mange poeng som Juventus. Laget kom ubeseiret inn til det oppgjøret, vant etter et hattrick fra Icardi og dundret på videre. Det første tapet kom ikke før i midten av desember og de fleste regnet med at det var et arbeidsuhell da de røyk hjemme mot Udinese, men den gang ei. Laget gikk syv seriekamper uten å vinne (0-5-2) og sakket akterut i kampen om Scudettoen.

På de tre kampene forut for den planlagte datoen for derbyet slo Spalletti sine gutter Bologna hjemme, tapte borte mot Genoa og vant hjemme mot Benevento. Nerazurri var alt annet enn stabile, men pilen peker riktig vei. Etter seieren mot tabelljumboen fulgte de opp med et sterkt poeng mot Napoli (0-0) før de har banket Sampdoria (5-0) og Hellas Verona (3-0).

Inter har festet et grep en en plass i neste års Champions League og med seier i derbyet vil de faktisk krype forbi Roma og overta tredjeplassen i Serie A.

Til dette oppgjøret kan Luciano Spalletti skilte med en så godt som skadefri tropp og det er kun midtstopperen Andrea Ranocchia, som neppe ville spilt, som er uskikker hos NerazurriTidligere Milan-spillere:

Ingen av dagens Inter-spillere har spilt for naborivalen.

Tidligere Inter-spillere:

Leonardo Bonucci var i Inter fra 2005 til 2006, men spilte ingen kamper for Nerazzurri.

Spillere som har representert begge klubbene:

Giuseppe Meazza, Clarence Seedorf, Edgar Davids, Christian Brocchi, Andrea Pirlo, Ronaldo, Roberto Baggio, Zlatan Ibrahimovic og Christian Vieri er blant de mest kjente som har spilt for begge Milano-klubbene.

Managere som har ledet begge lag:

Alberto Zaccheroni, Leonardo og Giovanni Trapattoni.

Slik gikk det sist

I sesongens første derby ble Milan felt av sin egen ineffektivitet. Det var riktignok Inter som tok ledelsen ved Icardi, men Milan spilte seg opp og utlignet tidlig i den andre omgangen. Til tross for at laget opprettholdt momentumet var det Inter som tok tilbake ledelsen, nok en gang ved spydspiss Icardi. Da Handanovic klønet det til og scorte selvmål 10 minutter før slutt så det ut til å gå mot poengdeling, men på overtid lagde Rodriguez straffespark og Icardi sikret Inter 3 poeng med sitt tredje mål for kvelden.

Lagene møttes også i Coppa Italia før jul, og da ble Patrick Cutrone matchvinner med kampens eneste scoring i ekstraomgangene.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

15.10.17 Inter-Milan 3-2

15.04.17 Inter-Milan 2-2

20.11.16 Milan-Inter 2-2

31.01.16 Milan-Inter 3-0

13.09.15 Inter-Milan 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Montolivo, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Inter (4-2-3-1):

Handanovic; Cancelo, Skriniar, Miranda, D´ambrosio; Brozovic, Gagliardini; Candreva, Rafinha,  Perisic; Icardi

Odds fra Betsson:

H: 2.75 U: 3.15 B: 2.65

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page