top of page

Før kamp: Milan-Hellas Verona


Milan er store favoritter når de får besøk av nedrykkstruede Hellas Verona i Coppa Italias åttendedelsfinale.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Onsdag 13. desember 2017 kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til kampen

Lite suksess i hjemlig cup

Etter en fryktelig start som sjef fikk Gennaro Gattuso en etterlengtet opptur i helgen, da Bologna ble beseiret med 2-1 på eget gress. Milan var det klart beste laget og burde vunnet mer, men til tross for overtaket var det spenning til siste slutt.

I det som har vært en skuffende sesong i Serie A har Milan til en viss grad levert varene i Europa League. Til tross for tap mot Rijeka forrige uke tok Rossoneri seg enkelt videre til utslagsrundene, og det er lov å håpe på at cup-suksessen kan videreføres til Coppa Italia.

At Milan er en av Italias største og mest suksessfulle klubber hersker det liten tvil om, men det har vært langt mellom trofeene i Coppa Italia. Kun 5 ganger har Milan vunnet den hjemlige cupen, forrige gang under Carlo Ancelotti i 2003. Forrige sesong sa det stopp i kvartfinalen mot Juventus, mens det endte med finaletap i 2016. Er 17/18 året der Milan vinner sin 6. Coppa Italia?

Bunnstrid

Eslene fra Verona var tilbake i den øverste divisjonen før denne sesongen, men Fabio Pecchia sitt mannskap har fått en tøff sesongstart og ligger under streken etter 16 kamper. Til tross for det er det relativt jevnt på nedre halvdel og de har for eksempel kun 4 poeng opp til Sassuolo på 15. plass.

I Coppa Italia har I Gialloblu allerede spilt to kamper ettersom de grunnet lavere rangering kom inn i runde 3. I august slo de ut Serie B-laget Avellino med 3-1 på eget gress før de forrige måned beseiret rivalene Chievo på bortebane. Chivo styrte store deler av kampen, men til tross for overtaket maktet de aldri å score vinnermålet og Hellas vant til slutt etter straffesparkkonkurranse.

Hellas Verona har aldri vunnet Coppa Italia tidligere, men har kommet seg til finalen tre ganger. Det endte med tap både i 75/76 (Napoli), 82/83 (Juventus) og i 83/84 (Roma).

Gennaro Gattuso:

«Vi ønsker å gå videre. Vi er nødt til å klare det selv om det blir en tøff kamp. Vi vurderer å gjøre noen endringer på laget som følge av den fysiske tilstanden hos enkelte spillere. For øyeblikket kjenner vi oss tryggere med en firebackslinje, men vi gir våre motstandere for mye rom. Vi må fortsatt jobbe videre og forbedre oss.»

«Seire gjør laget sterkere. Vi trengte tre poeng mot Bologna og selv om vi lyktes med det, har vi en lang vei å gå. Fansen hjalp oss mye på søndag og de vet akkurat hvordan de skal skape en fantastisk atmosfære. Gjennom å vinne kamper må vi motivere fansen til å fortsette å støtte oss. Jeg vil takke alle dem som har støttet oss så langt. Samtidig trener spillerne hardt for å kunne yte maksimalt.»

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

Storari; Calabria, Zapata, Paletta, Antonelli; Kessié, Montolivo, Locatelli; Silva, Cutrone, Borini

Hellas Verona (4-4-2):

Silvestri; Berazotti, Ferrari, Heurtaux, Felicioli; Romulo, Fossati, Buchel, Fares; Lee, Bessa

Odds fra norsk tipping:

H: 1.33 U: 4.30 B: 6.05

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page