top of page

Før kamp: Milan-Genoa


Til søndag er det nok en gang klart for kamp på San Siro når Milan tar i mot Genoa til den 25 serierunden. Alt om kampen får du her!

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 04.02.16, kl. 12.30 norsk tid

TV: Viasat Sport

Milan skuffet stort med 1-1 hjemme mot Udinese forrige helg og «alle» forventer at hjemmelaget skal ta alle tre poengene når Genoa kommer på besøk. Slike kamper mot antatt svakere motstand har vært et gjentatt problem for Sinisa Mihajlovic og hans disipler, men et Milan som jager en europacup-plass har ikke råd til å kaste bort veldig mange flere poeng.

Taper sjeldent

Som sagt er det en ny kamp av typen «skal vinnes» for Milan, men laget kommer ikke til å få noe gratis mot Genoa. Dessverre er det akkurat denne typen kamper som gang på gang har vært et problem. Når motstanderen heter Roma eller Inter er taktikken perfekt, spillerne gjør som planlagt og alle mann jobber skjorten av seg for sine lagkamerater. Når laget på andre banehalvdel ikke et topplag er historien en annen. I tur og orden har Genoa, Torino, Atalanta, Bologna og sist Udinese tatt poeng fra Milan. Ikke bare fordi innsatsen mangler, for all del, men det er der mye av problemet ligger. Mangelen på interesse for å ta det ekstra løpet, trøkke til i den duellen eller ta vare på den muligheten. Innstillingen til spillerne virker ofte å være slik at «vi får en sjanse til» eller «han bommer sikkert, jeg trenger ikke å følge så tett». Skal Milan beseire Genoa må innsatsen og innstillingen til motstanderen være på topp, og det er lov å håpe på en revansjesugen gjeng etter et skuffende poengtap i forrige runde og et tap i høstoppgjøret mot Genoa. Formmessig ser det helt greit ut på papiret med 4-5-1 i serien, men poengfangsten mot (på papiret) underlegne motstandere må bli vesentlig høyere om det igjen skal være lov å drømme om Champions League-hymnen på San Siro.

Lukter på nedrykk

Genoa ser ut til å ha funnet tilbake til seg selv etter den flotte 6.plassen forrige sesong, og i år ligger de der de ofte har vært de siste årene, godt plassert på nedre halvdel. På sine siste 10 seriekamper har Il Grifone 2-3-5, og bortestatistikken til Genoa er heller ikke noe å juble over. Kun en gang har laget tatt med seg alle tre poengene fra sine borteoppgjør denne sesongen, og det skjedde mot Atalanta som er særdeles ujevne på eget gress. Totalt er det kun blitt 7 poeng (av 28 totalt) på fremmed gress og Milan blir i så måte en enda større favoritt. Oppgaven blir ikke enklere for Genoa sin del når de må klare seg uten Tomas Rincon (suspendert), Cristian Ansaldi og toppscoreren Leonardo Pavoletti (begge er skadet). I tillegg reiste lagets kanskje beste offensive spiller Diego Perotti til Roma i overgangsvinduet som nylig stengte.

Sinisa Mihajlovic:

«Genoa mangler tre nøkkelspillere, men de er fortsatt et godt lag som løper mye og markerer tett over hele banen. De er godt organiserte og kan skape problemer for alle lagene i ligaen. Det blir en vanskelig kamp, men når det er sagt har vi alt som skal til for å vinne. Hvis vi gjentar prestasjonene våre fra de forrige kampene med litt mer nøyaktighet kommer vi til å vinne. Når hele troppen er skadefri kan vi vurdere å bytte tilbake til 4-3-1-2. Vi kan selvfølgelig gjøre formasjonsendringer i løpet av kampen om det er behov for det, men dette kan vi tenke mer på når alle er kampklare. Menez kommer til å spille når jeg mener at han er i riktig form, men han har fortsatt en jobb å gjøre. Vi ønsker alle at han skal bli tilgjengelig igjen fordi han er en spiller med ekstreme ferdigheter som kan avgjøre kamper.»

Riccardo Montolivo;

«Vi må finne motivasjonen til å levere varene. Vi kan ikke tenke for mye på konkurrentene våre fordi da mister man fokuset på egne mål. Vi må i stedet holde fokuset på oss selv og plukke så mange poeng som mulig. Våre siste prestasjoner har vært gode og vi må bygge videre på det. Jeg tror situasjonen vil bli klarere i slutten av måneden og da bør vi ha kuttet en del av avstanden til lagene over oss. Det kan dog være forstyrrende å se så langt frem i tid, så vi tar et steg om gangen og fokuserer på Genoa.»

Tidligere spillere:

Milan:

Antonio Nocerino (I Genoa 2004/05), Luca Antonelli (I Genoa fra 2011-15), Juraj Kucka (I Genoa fra 2011-15), Andrea Bertolacci (I Genoa fra 2012-15) og M´baye Niang (På lån hos Genoa fra januar 2015 til juni 2015).

Genoa:

Alessio Cerci (I Milan fra januar 2015 til januar 2016) og Suso (I Milan fra januar 2014 og på lån hos Genoa fra januar 2016).

Spillere som har representert begge klubbene:

Milan og Genoa har hatt et tett samarbeid de siste årene og en rekke spillere har vekslet mellom klubbene, noe listen taler for.

Andrea Paloschi, Alexander Merkel, Stefano Eranio, Christian Panucci, Kakhaber Kaladze, Kevin Constant, Valter Birsa, Marco Amelia, Alberto Gilardino, Stephan El Shaarawy, Salvatore Bocchetti, Mattia Destro og Marco Borriello.

Se opp for:

Suso. Den 22 år gamle spanjolen fikk aldri tillit i Milan, hverken av daværende manager Inzaghi eller nåværende manager Mihajlovic. Etter 1 år og totalt 6 kamper for Milan ble han i januar sendt på lån til Genoa og har fått tillit fra start. På 40 dager har Suso allerede spilt flere kamper for Genoa enn han fikk på 1 år for Milan. De som har fulgt Suso de siste årene vet at det er en kreativ midtbanespiller som trives best i en offensiv rolle sentralt i banen hvor han kan vandre fritt å spille frem lagkamerater. Suso har et meget godt blikk for spillet og evner å finne små åpninger andre ikke er bevisst på. Det er nok en gang viktig å tette hullet mellom vår egen midtbane og den bakre fireren slik at ikke Suso får muligheten til å styre spillet, noe han har vist at han evner. Dessverre ikke i Milan, men i Genoa har Suso vært en toneangivende spiller så langt og blir enda viktigere nå som Diego Perotti har reist til Roma.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

27.09.15 Genoa-Milan 1-0

29.04.15 Milan-Genoa 1-3

07.12.14 Genoa-Milan 1-0

07.04.14 Genoa-Milan 1-2

23.11.13 Milan-Genoa 1-1

Utilgjengelige spillere:

Milan: Philippe Mexes, Rodrigo Ely, Diego Lopez og Juraj Kucka (alle skadet).

Genoa: Leonardo Pavoletti, Cristian Ansaldi (begge skadet) og Tomas Rincon (suspendert).

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Bertolacci, Montolivo, Bonaventura; Bacca, Balotelli

Genoa (3-4-3)

Perin; Munoz, Burdisso, Izzo; Fiamozzi, Rigoni, Dzemaili, Silva; Tachtsidis, Cerci, Matavz

Odds fra norsk tipping:

H: 1.63, U: 3.25, B: 4.65

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page