top of page

Før kamp: Milan-Genoa


Etter et sent tap mot Juventus må Milan tilbake på vinnersporet om laget skal ta steget tilbake til Europa til høsten. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 18 mars kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Jevnt ujevne 

Milan stod lenge i mot Juventus i helgen, men det endte til slutt med tap på overtid etter en kontroversiell avgjørelse fra dommeren. Til tross for nederlag, som på mange måter var forventet, stod Milan godt i mot og var tidvis på høyde med vertene. Siste del av første omgang og midten av andre omgang var mer enn godkjent, selv om laget sviktet i de avgjørende øyeblikkene.

Etter et par tap på eget gress har Milan reist seg og vunnet de to siste. Montella står dermed med brukbare 9-2-3 på San Siro og er fullt på høyde med de andre lagene topplagene (bortsett fra Roma og Juventus).

Med ti kamper igjen å spille er tallenes tale klar, Milan er godt på etterskudd i forhold til Champions League og det skal noe til å ta igjen 10 poeng på Napoli eller 12 poeng på Roma. Opp til Lazio på fjerde er det 6 poeng, Inter ligger 4 poeng foran og Atalanta har to poeng mer på sjetteplass. Det er med andre ord jevnt bak de tre beste.

Vincenzo Montella har litt hodebry før denne kampen. Både Bacca, (disiplinærstraff), Sosa (utvist) og Romagnoli (gule kort) er suspendert, i tillegg er Montolivo, Bonaventura, Suso og Abate ute med skade.

I forrige møte mellom lagene kom Milan rett fra en imponerende triumf mot Juventus og ble slaktet med 3-0. Nå ble det tap mot den gamle dame og det bør dermed ligge til rette for å revansjere nederlaget på Stadio Luigi Ferraris i høst.

Fin flyt på gjestene

Genoa endte opp med å tape Derby Di Genova på eget gress forrige helg og der definitivt ute etter å reise kjerringa her. Dessverre for Mandorlini er borteformen til Il Grifone et sorgens kapittel og hele 9 av 14 kamper på fremmed gress er endt med tap. I forrige bortekamp kom en av sesongens to borteseire da de slo Empoli med 2-0 (den første kom i runde to mot Crotone). Disse lagene ligger dog dypt plantet i nedrykksstriden og vinner knapt fotballkamper, så det kan ikke sammenlignes med Milan på mektige San Siro.

Sesongen har generelt sett vært skuffende for Genoa og de ser ikke ut til å kunne følge opp de to seneste sesonger topp 10-plasseringer (nummer 6 & 10). Heldigvis for helgens gjester er det såpass mange dårlige lag i årets utgave av Serie A at de vil neppe klare å surre seg bort i nedrykksstriden og til høsten vil de etter alt å dømme ta fatt på sin ellevte strake sesong på det øverste nivået.

Genoa spilte faktisk en fin høstsesong men i desember begynte det å butte i mot for Rossoblu og nedturen har fortsatt ut på nyåret. Det faktum at de mistet sentrale spillere som Ocampos (Milan), Rincon (Juventus) og Pavoletti (Napoli) har ikke gjort jobben lettere for den nye treneren (Mandorlini fikk jobben i februar) og erstatterne har ikke holdt samme nivå, selv om Simeone har vært et av lyspunktene så langt.

Mandorlini har som Montella sine utfordringer og må klare seg uten Perin, Burdisso, Veloso, Ninkovic og Orban.

Vincenzo Montella:

«Vi har to kommende kamper mot direkte rivaler i Inter og Atalanta, men fokuset ligget på den tøffe oppgaven mot Genoa. Ved sesongslutt vil vi se hva vi har oppnådd.»

«Jeg leste at det har vært gnisninger i Genoa, men jeg vet ikke mer og vil ikke blande meg opp i det. Vi fokuserer på det vi kan gjøre på banen. Vi må spille smart og utnytte de rommene vi finner, for det kommer til å bli trangt. Tålmodighet er et nøkkelord for oss og vi må holde oss rolige og ta vare på mulighetene. De har ingenting å tape og vil kjempe hardt for poengene.»

«Jeg er helt sikker på at det laget vi mønstrer vil være konkurransedyktig. Vi har noen viktige spillere ute, men jeg stoler på denne gruppen av strålende spillere. Jeg forsøker alltid å involvere så mange som mulig og dette er jeg stolt av. Jeg vet at jeg har mange tilgjengelige ressurser i laget.»

«Lapadula er en kriger som aldri gir opp. Han må bli mer klinisk rundt sekstenmeteren, men jeg liker hvor dedikert han er. Abate er bedre og jeg gleder meg til han er tilbake, for vi savner ham stort. Ocampos har spilt både som spiss og ving i nyere tid og han er en viktig spiller for oss. Jeg ser ofte behovet av en spiller som Kucka, men alle kan ha en svak periode i løpet av en lang sesong. Locatelli har kun blitt benket i to kamper, mot Juventus var han ute på grunn av feber. Psykologisk er han 100% klar.»

Tidligere Milan-spillere:

Adel Taarabt var på lån i Milan våren 2014.

 Tidligere Genoa-spillere:

Luca Antonelli (I Genoa fra 2011-15), Juraj Kucka (I Genoa fra 2011-15), Andrea Bertolacci (I Genoa fra 2012-15), Suso (på lån i Genoa våren 2016) og Lucas Ocampos (på lån fra Marseille høsten 2016).

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Paloschi, Alexander Merkel, Stefano Eranio, Christian Panucci, Kakhaber Kaladze, Kevin Constant, Valter Birsa, Marco Amelia, Alberto Gilardino, Stephan El Shaarawy, Salvatore Bocchetti, Mattia Destro, Marco Borriello og Alessio Cerci.

Se opp for:

Giovanni Simeone. Sønnen til den elleville manageren med Diego til fornavn er i ferd med å skape sitt eget navn på fotballbanen. Faren har en enorm karriere å se tilbake på både som spiller og trener, og alt ligger til rette for at sønnen kan bli en spiller av samme kaliber. Med samme energiske spillestil og høye arbeidskapasitet ligner han mye på sin far, men Giovanni har mye mer å spille på den offensive halvdelen. Han er ekstremt bevegelig og skaper mye rom for sine lagkamerater, i tillegg til å være en god avslutter med begge ben, klinisk foran mål og gode ferdigheter både teknisk og taktisk. Står med 10 seriemål i sin debutsesong og er lagets ubestridte førstevalg på topp etter at Leonardo Pavoletti forsvant til Napoli i vinter.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.10.16 Genoa-Milan 3-0

14.02.16 Milan-Genoa 2-1

27.09.15 Genoa-Milan 1-0

29.04.15 Milan-Genoa 1-3

07.12.14 Genoa-Milan 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; De Sciglio, Paletta, Zapata, Vangioni; Pasalic, Locatelli, Bertolacci; Ocampos, Lapadula, Deulofeu

Chievo (3-4-3):

Lamanna; Izzo, Gentiletti, Munoz; Lazovic, Rigoni, Hiljemark, Cataldi, Laxalt; Simeone, Pinilla

Odds fra norsk tipping:

H: 1.60 U: 3.40 B: 4.60

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page