top of page

Før kamp: Milan-Genoa


Endelig er det duket for den utsatte premieren.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Onsdag 31. oktober 2018 kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive

Milan og Genoa skulle i utgangspunktet møte hverandre i slutten av august, men på grunn av den tragiske bro-kollapsen som tok livet av flere titalls mennesker ble oppgjøret flyttet og lagene får nå spille sin runde 1-kamp.

Nære topp 4

Milan hadde tre seire på rappen før nederlagene mot Inter og Betis fikk det til å brenne under føttene på Gennaro Gattuso. Den pressede manageren forsøkte seg med 4-4-2 i helgen, og fikk betalt i form av tre poeng mot Sampdoria. Seieren gjorde at Milan, med en kamp mindre spilt, ligger 3 poeng bak Lazio på fjerdeplass og 7 poeng bak Inter og Napoli. Til tross for at det har vært noen skuffende prestasjoner og resultater er sesongen på ingen måte noen krise så langt. Til sammenligning samlet Vincenzo Montella 16 poeng på de 10 første i fjor, mens han året før ledet Milan til 19 poeng på samme antall kamper.

Hjemme på San Siro har Milan vaklet har de siste fem sesongene har laget kun vunnet 51 av 95 kamper. Utallige ganger har Milan blitt et offer av primært to ting, et manglende offensivt spill som har nok bevegelse og kreativitet. I tillegg er det en kjensgjerning at lag ofte kommer til Milano for å legge seg dypt, nekte rom og spille en god taktisk kamp. Denne sesongen har det vært bedring og 4/5 seriekamper på San Siro har endt med hjemmeseier. Det eneste laget som har tatt poeng så langt er Atalanta, men Bergamo-klubben har tatt poeng hvert eneste år siden 2014 og poengdelingen var i så måte intet stort nederlag.

Genoa som motstander er på mange måter et godt bilde på at bortelagene ofte selger seg dyrt mot Milan. I dette oppgjøret i fjor ble daværende kaptein i Milan, Leonardo Bonucci, tidlig utvist og Hakan Calhanoglu ble ofret for å holde forsvarsrekken inntakt. Til tross for at Milan hadde ballen mest, flest skudd på mål og trykket på motstanderen gjennom hele oppgjøret, lå Genoa kompakt og nektet Milan å komme i farlige posisjoner. Resultatet? 0-0.

På skadefronten begynner det å hope seg opp for Gennaro Gattuso. Mot Sampdoria gikk Calabria ut med skade, og høyrebacken kan vente seg et par uker på sidelinjen. Tilgjengeligheten til Bonaventura og Calhanoglu er også usikker, mens det er bekreftet at Caldara neppe spiller mer i 2018. Ellers er Strinic og Conti fortsatt ute. Etter suksessen mot Sampdoria er det ventet at Gattuso igjen vil gå for en duo på topp.

Gull fra Polen

Davide Ballardini ble i fjor høst ansatt for tredje gang, og for første gang har han fått gjennomført en sommermercato for Genoa. Den har vært meget innholdsrik, og sett fra et økonomisk perspektiv har Genoa forsterket seg. Spørsmålet er om de egentlig er sterkere enn i fjor hvor de endte like under midten, men dersom de hadde kollapset en runde eller to tidligere fort kunne stått med begge støvlene i Serie B. De endte nemlig med 41 poeng, 6 poeng mer enn Crotone som gikk ned. Genoa tapte dog de fire siste kampene og tabellen juger kanskje litt i dette tilfellet.

Genoa har fått inn solide spillere som Sandro (Benevento), Criscito (Zenit) og Romulo (Verona), men de store pengene er brukt på unge spillere som er uprøvd på dette nivået. Valietti (Inter), Kouame (Cittadella) og Favialli (Juventus) har kostet €17.5 millioner, i tillegg måtte de ut med €11 millioner for å gjøre overgangen til Lapadula permanent. Den virkelig store signeringen så langt er polske Krzysztof Piatek, som kom fra polsk fotball for € 4.5 millioner. Spissen har vært i sensasjonell form i sesonginnledningen og har notert seg for 9 mål på 9 kamper i Serie A, samt fire scoringer mot Lecce i Coppa Italia. Polakken har dog gått målløs av banen i sine to siste kamper.

De har mistet sin sisteskanse gjennom flere sesonger i Perin (Juventus), den solide stopperen Izzo (Torino) og Bertolacci (tilbake fra lån), men så langt har resultatene vært bedre enn i fjor. Mye takket være matchvinneren på topp plukket Genoa 12 poeng på de seks første kampene, men på de tre siste er det kun blitt to poeng mot Parma (H), Juventus (B) og Udinese (H).  Før onsdagens oppgjør ligger Ballardini sine menn på 11. plass med 14 poeng, men med tre poeng på San Siro vil de gå forbi Milan og overta femteplassen.

Gjennom de tre siste sesongene har Genoa kun vunnet 11 ganger på fremmed gress, og den største skalpen de har tatt (sett ut i fra tabellposisjon) er Atalanta. Forrige gang to stod for en skikkelig bragd på bortebane kom tilbake i 2013 hvor de slo Lazio på Olimpico. Denne sesongen har borteformen fortsatt i samme spor og de startet med å tape for Sassuolo (5-3) og Lazio (4-1), før Frosinone ble slått (1-2). I forrige bortekamp tok som nevnt de et råsterkt poeng mot Juventus (1-1), serielederens første poengtap i Serie A denne sesongen. Kun 4 av 14 poeng har så langt kommet ute på reise.

Til dette oppgjøret må Ballardini klare seg uten midtstopperen Romero som forlot banen med to gule i helgen og må sone her. I tillegg er Marchetti, Spolli og Favilli ute med skade.

Tidligere Milan-spillere:

Gianluca Lapadula har tidligere spilt for Milan. Angriperen ble hentet til Milan for to år siden etter en forrykende sesong i Serie B, men til tross for en oppofrende spillestil lyktes han aldri helt for Rossoneri og ble sendt på lån til Genoa for et år siden. Han fikk kun 13 kamper fra start forrige sesong, men overgangen ble gjort permanent for totalt € 13 millioner som klubbene avtalte i 2017.

Tidligere Genoa-spillere:

Andrea Bertolacci spilte for Genoa i perioden 12-15, før han ble hentet til Milan for €20 millioner. Forrige sesong ble han lånt tilbake til samme klubb, men er nå en del av Gattuso sitt mannskap. I tillegg var det hos Genoa spanske Suso fikk sitt gjennombrudd i italiensk fotball da han ble sendt ut på lån våren 2016, mens nyervervelsen Diego Laxalt spilte nesten 100 kamper for klubben i perioden 14-18.

Spillere som har representert begge klubbene:

Andrea Paloschi, Alexander Merkel, Stefano Eranio, Christian Panucci, Kakhaber Kaladze, Kevin Constant, Valter Birsa, Marco Amelia, Alberto Gilardino, Stephan El Shaarawy, Salvatore Bocchetti, Mattia Destro, Marco Borriello, Juraj Kucka, Lucas Ocampos, Alessio Cerci, Adel Taraabt og Luca Antonelli.

Siste fem møter i Serie A:

11.03.18 Genoa-Milan 0-1 22.10.17 Milan-Genoa 0-0 17.03.17 Milan-Genoa 1-0 25.10.16 Genoa-Milan 3-0 14.02.16 Milan-Genoa 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2):

Donnarumma; Abate, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Suso, Kessie, Biglia, Laxalt; Higuain, Cutrone

Genoa (3-4-1-2):

Radu; Biraschi, Gunter, Criscito; Pereira, Romulo, Sandro, Lazovic; Bessa, Piatek, Kouame

Odds fra Betsson:

H: 1.44 U: 4.50 B: 7.00

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page