top of page

Før kamp: Milan-Frosinone


Milan skal forsøke å redde stumpene av en ny mislykket sesong og neste hinder på veien er nok et lag som kjemper med nebb og klør for å beholde plassen i Serie A.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 01.05.2016 kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Håpet lever fortsatt

Frosinone har kjempet en innbitt kamp mot nedrykk stort sett hele sesongen, og det håpet henger i en syltynn tråd for laget fra byen med samme navn. Carpi har den siste plassen over streken, men har rasket med seg 7 av 9 mulige poeng på de tre siste kampene. Samtidig har Frosinone tatt en seier på sine siste 7 kamper og fått bank av både Genoa og Chievo med store sifre den siste tiden. Den enste muligheten for at de skal forlenge sitt opphold i Serie A kommer ved å plukke minimum 6 poeng på sine 3 siste kamper. Den jobben starter på San Siro på søndag, og må følges opp hjemme mot Sassuolo og borte mot Napoli i siste serierunde. Mye tyder dermed på at Serie A-debutanten må ned etter kun en sesong, men vi kan forvente oss et lag som ofrer alt de har så lenge håpet lever.

Det som taler sterkt i mot Frosinone, all den tid de har to tøffe bortekamper igjen, er poengfangsten på fremmed gress. Av sine totalt 30 poeng er kun 8 kommet ute på reise. Uavgjortkamper mot Sassulo og Juventus i tillegg til seire mot Empoli og Verona er alt Roberto Stellone og hans menn har evnet å raske med seg, og de kommer til Milano som store underdogs på søndag.

Lite begeistring

I Milan virker man ikke å bry seg stort om hva som skjer i Serie A, da det store fokuset på å redde litt av en allerede katastrofal sesong ligger i å vinne finalen i Coppa Italia om 22 dager. Det gjenspeiles også ute på banen hvor laget ikke har fått den oppturen man hadde håpet på under den nye manageren. Mye tyder også på at Cristian Brocchi ikke får en dag mer enn det som står i hans korttidskontrakt som manager for Milan. En ok opptreden borte mot Sampdoria resulterte i en seier i hans debut, men siden har det blitt uavgjort mot Carpi og tap mot Hellas Verona. Lag som ikke kan nevnes i samme åndedrag som Milan når det kommer til spillerstall, historikk, forventninger og ambisjoner, men likevel lag som ofrer 100% i alle dueller mens Milan-spillerne stort sett løper rundt som hodeløse høns uten interesse for å yte det maksimale som kreves.

Det er viktig for både Brocchi og spillerne i Milan å få noen positive opplevelser før finalen mot Juventus, ellers kan det bli stygge scener når det potensielt skal avgjøres om Milan må spille sesong nummer 3 uten europacup eller om man klarer å hamle opp med den gamle dame, som for øvrig sikret seriemesterskapet i forrige runde da Napoli tapte sin kamp.

For Milans del, som ligger 32 poeng bak seriemesterne, handler mye om hva som skjer bak dem. For selv om Fiorentina på plassen over har mistet formen fullstendig og kun tatt 10 poeng på sine siste 10 kamper er Milan fortsatt 6 poeng bak, så det virker utenkelig å klatre. Det skumle er Sassuolo som kun ligger et poeng bak og som kan snyte Milan for kvalifisering til Europa League om de går forbi Brocchis menn i løpet av serieavslutningen. Sassuolo har igjen Hellas Verona borte, Frosinone hjemme og Inter borte. Milan skal i tillegg til å møte Frosinone hjemme opp mot Bologna på bortebane før Roma kommer til San Siro for å avslutte en sesong vi helst vil glemme så fort som mulig.

Cristian Brocchi: 

«Jeg ønsker at laget skal spille med den riktige mentaliteten. De har gitt meg gode signaler på trening denne uken og jeg håper de kan gjøre det samme i kampen mot Frosinone. I viktige situasjoner faller laget sammen, noe som gjør at konsekvensene blir større. Fotballspillere må løse problemet sammen som et lag, ikke som enkeltspillere. Vi får se om alle er klar over det. Alle lag møter utfordringer, men de som står sammen blir etter hvert suksessfulle. Våre spillere har kvalitetene til å løse ethvert problem, men de må jobbe sammen. Når angriperne er på jakt etter mål må resten av laget stå etter å være kompakte. Balanse er viktig med den formasjonen jeg ønsker å bruke. Når motstanderne får mulighet til å kontre mot oss og kommer i overtall, er det på grunn av en feil fra laget eller enkeltspillere, ikke formasjonen. Det er min oppgave å sørge for at spillerne tar tak i disse utfordringene. De må være i stad til å lese kampbildet. Det er noe jeg har lært yngre spillere og jeg er overbevist om at jeg er kapabel til det samme med a-laget. «

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Frosinone-tropp har tidligere representert Milan.

 Tidligere Frosinone-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere representert Frosinone.

Spillere som har representert begge klubbene:

Ingen spillere har tidligere vært innom begge klubbene.

Se opp for:

Daniel Ciofani. Det er den samme mannen vi advarte mot før bortekampen i fjor, og den gang svarte den italienske spydspissen med å sende hjemmelaget opp i 1-0 etter å ha gjort Romagnoli til latter i en kamp den unge stopperen hadde en slitsom aften. Mye av æren for det skal den 192 cm høye spissen ha, og også etter den aftenen i Frosinone har Ciofani levert varene for klubben sin. 9 ganger har 30-åringen funnet veien til nettmaskene denne sesongen og om Frosinone makter å beholde plassen kan de takke den tidligere Parma-spilleren for sine bidrag i begge bokser.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

Frosinone spiller på øverste nivå for første gang og lagene møttes for første gang i en offisiell kamp i midten av desember i fjor. Den gang vant Milan 4-2 på bortebane etter scoringer av Abate, Bacca, Alex og Bonaventura. Dionisi og Ciofani scoret målene for hjemmelaget.

Utilgjengelige spillere:

Milan: M´baye Niang, Andrea Bertolacci, Giocomo Bonaventura & Rodrigo Ely (alle skadet).

Frosinone: Raman Chibsah (suspendert) og Danilo Soddimo (skadet).

Forventede lagoppstillinger:

Frosinone (4-4-2):

Leali; M. Ciofani, Russo, Blanchard, Crivello; Frara, Gori, Sammarco, Paganini; D. Ciofani; Dionisi

Milan (4-3-1-2):

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Mauri; Honda; Bacca, Balotelli

Odds fra norsk tipping:

H: 1.22 U: 4.75 B: 9.40

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page