top of page

Før kamp: Milan-fiorentina


Serie A er halvspilt og det betyr at vi er tilbake til motstanderen som startet ballet i slutten av august, nemlig Fiorentina. Forskjellen er at denne gangen er det i Milano slaget skal utkjempes.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 17.01.16 kl. 20.45 norsk tis

TV: Viasat fotball

Oppgjøret i Firenze i slutten av august ble ikke den starten Milan hadde ønsket på sesongen og vertene vant 2-0 etter scoringer av Marcos Alonso og Josip Ilicic, i tillegg til at Rodrigo Ely fikk det røde kortet tidlig i oppgjøret.

Mange matchballer

Foran veldig mange kamper denne sesongen har vi sittet med følelsen av at «nå snur det» eller at «nå har vi sjansen til å henge oss på». Det er på tide å innse realiteten, Champions League-toget er i ferd med å forlate perrongen for Milans del. Om Fiorentina vinner oppgjøret på San Siro vil det minimum være 12 poeng opp til den viktige tredjeplassen, og det forspranget vil å så fall være bortimot umulig å ta igjen, i tillegg til at flere lag må forseres på veien.

Forrige seier hjemme mot Fiorentina

Fiorentina har, i tråd med Milans svake prestasjoner de senere årene, vært en vanskelig motstander å få besøk av. Søndagens gjester har faktisk 3 seire og 1 uavgjort på sine 4 siste besøk hos den rødsorte delen av Milano. Vi må helt tilbake til 20. november 2010 for å finne forrige Milan-seier da Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner i en 1-0 seier. Den trenden er nødt til å snu om Champions League-drømmen fortsatt skal være i live 18 januar.

Sterk konkurrent

Fiorentina varierer en del i sine prestasjoner og resultater og har 4-3-3 på sine 10 siste kamper i alle turneringer. Dette er inkludert Europa League og cupkamper, og om vi kun ser på de 10 siste seriekampene er tallene 6-2-2. Dette har ført Fiorentina til en 4.plass på tabellen, kun et poeng bak Inter som innehar den siste Champions League-plassen. Det er samme plass som de har kommet på de siste 4 sesongene og ønsket i Firenze er sterkt for å bryte den rekken og komme seg tilbake i det gjeveste selskapet, en turnering de ikke har deltatt i siden høsten 2008.

Sinisa Mihajlovic:

«I morgen vil kampen markere starten på den andre halvdelen av sesongen og jeg håper vi kan snu rundt på situasjonen og klatre oppover på tabellen. Det er en stor kamp og det ligger mye i potten fordi vi med seier kun vil være 6 poeng bak Fiorentina på tabellen. Det er lenge igjen av sesongen og vi har mange muligheter for å ta igjen en del av de lagene som ligger over oss. Laget nå sammenlignet med forrige gang vi møtte Fiorentina er mye sterkere og vi har utviklet oss i riktig retning. Vi har gjort det godt til tross for all kritikken som har vært rettet mot oss. Vi kan selvfølgelig gjøre det bedre, men vi har levert flere gode prestasjoner så langt denne sesongen.»

Riccardo Montolivo:

«Min egen og lagets prestasjon mot Carpi var positiv. Det var aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne den kampen og jeg tror manageren var fornøyd, men i morgen blir det en helt annerledes kamp. Fiorentina tapte hjemme i deres forrige kamp så jeg forventer at de vil være revansjelystne fra start av. Uansett vil vi være det laget som viser mest sult på matta. Spillerne merker at ting ikke er så idyllisk rundt klubben for øyeblikket og det er selvfølgelig enklere å prestere på et høyt nivå når situasjonen er roligere. Dette er faktorer som ikke må få påvirke oss og vi må fokusere på kampene våre slik manageren ber oss om. Det er aldri enkelt og det er noen som blir påvirket mer enn andre i slike situasjoner.»

Spillere som har representert begge lagene:

En rekke spillere har spilt for begge klubbene opp gjennom tiden.

Manuel Rui Costa, Roberto Baggio, Daniele Massaro, Stefano Borgonovo, Mauritzio Ganz, Christian Brocchi, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Domenico Morfeo, Marco Donadel, Amarildo, Pierino Prati, Luciano Chiarugi og Aldo Maldera.

I tillegg har Fatih Terim vært manager i begge klubbene, i Fiorentina sesongen 2000/01 og i Milan de første månedene av sesongen 2001/02.

Tidligere Milan-spillere:

Midtstopperen Davide Astori er den eneste tidligere Milanista som nå er i Fiorentina. 29-åringen er et akademi-produkt og var Milans eiendom frem til 2008 da han ble solgt til Cagliari.

Tidligere Fiorentina-spillere:

Riccardo Montolivo (2005-12) og Alessio Cerci (2010-12).

Se opp for:

Nikola Kalinic. Den kroatiske landslagsspissen kom til klubben før denne sesongen og har levert til de grader. 10 seriemål, inkludert et hattrick mot Inter på San Siro tidligere i høst sier sitt. Den 29 år gamle angriperen gikk tidlig i karrieren til Blackburn og Premier League, men ble ingen suksess på de britiske øyer. Kalinic søkte så lykken i Ukraina og Dnipro hvor han leverte scoringer på løpende bånd og fikk i tillegg med seg en Europa League-finale med klubben våren 2015. Kroaten er en fysisk sterk spiller og har i tillegg brukbar fart, men hans hovedstyrke er evnen til å komme til gode avslutningsmuligheter.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

23.08.15 Fiorentina-Milan 2-0

16.03.15 Fiorentina-Milan 2-1

26.10.14 Milan-Fiorentina 1-1

26.03.14 Fiorentina-Milan 0-2

02.11.13 Milan-Fiorentina 0-2

Minneverdig øyeblikk:

Milan-Fiorentina 6-0 i den 15. runden av sesongen 2004/05.

Et strålende Milan-lag som regjerende mestere møtte nyopprykkede Fiorentina til kamp på San Siro og gav seg ikke før det stod 6-0 på resultattavlen. Clarence Seedorf, Hernan Crespo og Andrey Shevchenko scoret 2 mål hver i seieren.

Utilgjengelige spillere:

Milan: Diego Lopez, Rodrigo Ely (skadet) og Jeremy Menez (ikke kampklar).

Fiorentina: Gonzalo Rodriguez (suspendert) og Milan Badelj (skadet).

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli; Honda, Kucka, Bertolacci, Bonaventura; Niang, Bacca

Fiorentina (3-4-2-1)

Tatarusanu; Roncaglia, Tomovic, Astori; Blaszczykowski, Vecino, Valero, Alonso; Ilicic, Bernardeschi; Kalinic

Odds fra norsk tipping:

H:2.35 , U: 2.95, B: 2.70

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

留言


bottom of page