top of page

Før kamp: Milan-Fiorentina


Søndag kveld er det duket for en ny tøff oppgave for Milan når Fiorentina kommer på besøk til San Siro

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 19. februar kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viasat Sport

På riktig spor

Etter en rekke katastrofale resultater som satte Vincenzo Montella sin karriere på spill (i følge italienske medier), har to gode resultater på rappen gjort at det er litt lystigere i Milano når vi nærmer oss vår. Først klarte 9 Milanistas å slå Bologna borte før et reservepreget mannskap berget et poeng i sluttminuttene mot Lazio på Olompico.

På eget gress var Milan lenge et av de beste lagene i Serie A, men etter tap mot både Napoli og Sampdoria er man midt på treet med 7-2-3. Det som er vel så bekymringsverdig er at Milan scorer fryktelig lite mål på San Siro. Det er faktisk bare seks lag som har funnet veien til nettmaskene færre ganger enn Milan på eget gress. I forrige kamp valgt Montella å bruke Deulofeu på topp med vekslende hell og det er spennende å se hvem han velger på søndag.

Status i Serie A er som følgende etter 24 serieomganger. Opp til serieleder Juventus er det 22 poeng (en kamp mindre spilt), mens det er 10 poeng opp til Napoli som innehar den siste Champions League-plassen. Opp til formlaget og erkerival Inter på fjerdeplass skiller det kun tre poeng og det er samme sum opp til Atalanta som ligger på den siste Europacup-plassen.

Skadeproblemene er fortsatt en utfordring for Montella og han må klare seg uten Antonelli, Romagnoli, De Sciglio, Bonaventura og Montolivo i denne kampen. Calabria kan være tilbake mens Kucka og Paletta begge er tilbake fra suspensjon og er ventet å starte oppgjøret.

Ambisiøs spillestil

Etter fire strake fjerdeplasser under Vincenzo Montella sparket Fiorentina sin manager sommeren 2015 da de var misfornøyde med at han ikke lyktes med å ta de til Champions League. Hans erstatter, Paulo Sousa, tok laget til en femteplass i sin første sesong i fjor. I år har portugiseren tatt Fiorentina enda lengre bort fra den gjeveste Europacupen og det spørs om ikke de høye herrer i Firenze angrer litt på beslutningen de tok for halvannet år siden. Før søndagens kamp ligger de på åttendeplass, et poeng bak Milan.

Det som virkelig kjennetegner denne utgaven av Fiorentina er at de varierer voldsomt i sine resultater, og et godt resultat blir gjerne etterfulgt av en nedtur. Kort tid etter tapet mot Juventus i premieren slo de Roma. Etter å ha knust Empoli med 0-4 i runde tretten tapte de 4-2 mot Inter. I midten av desember tapte de 1-3 mot Lazio før de fulgte opp med fire poeng på to kamper mot Roma og Juventus. Potensialet i dette mannskapet er det ingen som betviler, men det er vanskelig å hevde seg i toppen med så store variasjoner.

Paulo Sousa sverger til en 3-4-2-1 formasjon hvor han ønsker at laget skal spille seg ut bakfra, og med flere kreative spillere som kan utfolde seg offensivt. Dette gjør at spillere som Borja Valero og Federico Bernardeschi kan få utfolde seg med ballen mens de har en midtbane-firer som tar seg av brorparten av de defensive oppgavene. Sousa ønsker at hans lag skal ha ballen så mye som mulig og gjennom fjorårssesongen hadde Fiorentina en av Europas høyeste prosentvise ballbesittelse. For å lykkes med dette er man nødt til å være ekstremt dyktige i gjenvinningsfasen, noe de også er. Der det kanskje skorter litt er den generelle forståelsen til systemet og evnen til å utnytte et ballinnehav maksimalt. De gangene de lykkes er det fantastisk å se på, mens de ser veldig lett ut å angripe Fiorentina de gangene de ikke er like dyktige.

Tidligere denne måneden spilte de fletta av Roma i en omgang på Olimpico, men endte likevel opp med å tape 4-0. Det sier mye om hva som kreves for å lykkes med Sousa sin kamp-plan.

Vincenzo Montella:

«Dette er ikke en avgjørende kamp for oss. Fiorentina er et velbalansert lag som kjenner sin egen taktikk godt. De kan velge flere varianter og de har kvalitetsspillere som Chiesa.»

«Jeg syns spillerne spiller med hjertet, men ikke kun det. De vet hva de skal gjøre og har vist hvor viktig samholdet i gruppen er. Jeg er stolt over hva de gjør og over fansen som støtter oss.»

«Sosa begynner å bli vant til denne rollen, som ikke faller ham naturlig. Mot Lazio var hans pasninger avgjørende, men han har rom for forbedringer. Dette gjelder spesielt når han ikke har ball, men han gjør det godt. Locatelli må forstå at dette er nytt for ham, men det viktigste er at han beholder roen til tross for hans store entusiasme.»

«Vårt hovedmål er å komme til Europa. Vi har kvalitetene som skal til for å klare det, uavhengig av resultatet i denne kampen. Det er fortsatt mange kamper som skal spilles.»

«At vi ikke scorer så mye kan bli et problem, men jeg er veldig fornøyd med at vi skaper så mange sjanser.»

«Det kan være vi tar med noen spillere som ikke er 100% enda, for eksempel Calabria. Jeg håper at De Sciglio er tilbake neste uke, mens for Romagnoli og Antonelli er situasjonen uendret og de er fortsatt utilgjengelige.»

Tidligere Milan-spillere:

Davide Astori og Riccardo Saponara har begge en fortid i Milan uten å utmerke seg spesielt, men har hatt en fin utvikling etter at de forlot klubben.

Tidligere Fiorentina-spillere:

Riccardo Montolivo var en del av Fiorentina-mannskapet fra 2005 og 2012 før han signerte gratis for Milan, men kapteinen er som kjent skadet og går glipp av kampen. Mati Fernandez er på lån fra nettopp Fiorentina og kan meget vel få en rolle i løpet av oppgjøret.

Spillere som har representert begge klubbene:

Manuel Rui Costa, Roberto Baggio, Daniele Massaro, Stefano Borgonovo, Mauritzio Ganz, Christian Brocchi, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Domenico Morfeo, Marco Donadel, Amarildo, Pierino Prati, Luciano Chiarugi og Aldo Maldera.

På managersiden har Fatih Terim ledet begge klubbene,  Fiorentina sesongen 2000/01 og i Milan de første månedene av sesongen 2001/02.

Også dagens Milan-manager har en fortid i Fiorentina hvor han fikk jobben i 2012. Sommeren 2015 fikk Montella sparket på grunn av «svake» resultater. Han ledet Firenze til tre strake fjerdeplasser, men maktet ikke å ta dem til Champions League.

Se opp for:

Davide Astori. Italieneren er ett av mange produkter fra Milans akademi som aldri fikk sjansen gjennom første del av 2000-tallet på grunn av ekstrem konkurranse på A-laget. Istedet tok Astori turen til Cagliari hvor han vokste til en av landets beste midtstoppere. Etter låneopphold i Roma og Fiorentina signerte han en permanent kontrakt med Firenze-klubben i sommer og er en meget viktig mann for Sousa. Fiorentina spiller seg ofte ut gjennom den presise venstrefoten til 30-åringen og det er viktig at Milans fremste rekke legger press på mannen med 13 A-landskamper for Italia, slik at han ikke får prikket baller inn på Milans halvdel.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.09.16 Fiorentina-Milan 0-0

17.02.16 Milan-Fiorentina 2-0

23.08.15 Fiorentina-Milan 2-0

16.03.15 Fiorentina-Milan 2-1

26.10.14 Milan-Fiorentina 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Gomez, Vangioni; Kucka, Sosa, Pasalic; Suso, Lapadula, Deulofeu

Fiorentina (3-4-2-1):

Tatarusanu; Tomovic, Rodriguez, Astori; Chiesa, Vecino, Badelj, Milic; Valero, Ilicic; Kalinic

Odds fra norsk tipping:

H: 2.10 U: 3.10 B: 2.95

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page