top of page

Før kamp: Milan-Fiorentina


Fiorentina er gjester på San Siro når sesongens siste kamp går av stabelen.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 20. mai kl. 18.00 norsk tid.

TV: Viasport +

Ny sesong i Europa League

En ny, skuffende sesong for Milan nærmer seg slutten. De fire siste sesongene har endt med  plasseringen 8, 10, 7 og  6, og med seier i siste runde kopierer Montella/Gattuso det førstnevnte oppnådde i sin første sesong. To sesonger på rad med Europacup er da noe, men det er ikke her vi ønsker å se den stolte klubben med 7 titler fra den gjeveste Europacupen.

2017/18 kan deles opp i fem deler. Sesongen startet tidlig med innledende kvalifiseringsrunder til Europa League, hvor Milan møtte enkel motstand og gjorde kort prosess. Det ble to seire i Serie A før laget i løpet av noen forferdelige minutter midt i kampen ble gruset av Lazio. Deretter kom det et par seire før Milan knapt vant i hjemlig liga på tre måneder. 4-3-7 var beholdningen og i løpet av perioden ble Vincenzo Montella sparket og erstattet av Primavera-trener og Milan-legenden Gennaro Gattuso. Effekten kom ikke umiddelbart, men etter noen kamper hadde det satt seg og Gattuso ledet Milan gjennom en rekke på 13 kamper uten tap, deriblant avansement i cupen mot Inter (kvartfinale) og Lazio (dobbel semifinale), samt sterke seire i Serie A mot Roma, Lazio og Sampdoria. I tillegg ble det avansement i Europa League mot Ludogorets.

8. mars var det knyttet store forventninger til hva Milan kunne få til mot Arsenal, men det endte med tap både på eget og fremmed gress (0-2 & 3-1). Innimellom ble Genoa og Chievo slått etter vinnermål i sluttminuttene, men april ble en mørk måned for Milan. Det startet med tap for Juventus (29. mars) før 4 strake poengdelinger mot Inter, Sassuolo, Napoli og Torino. 21. april tapte Milan sensasjonelt hjemme for Benevento og drømmen om Champions League ble gruset for godt. Milan svarte med to seire før laget ble knust av Juventus i cupfinalen. Forrige helg ble det et heldig poeng mot Atalanta, og her står vi altså foran sesongens siste kamp.

Milan innehar i skrivende stund sjetteplassen på tabellen med 61 poeng, og kan i verste fall bli nummer 7. Begge plassene gir Europa League, men den øverste plassen gir færre kvalifiseringsrunder. Med tanke på hvordan formen var i fjor høst kan det være meget fordelaktig å ha en noe lengre ferie og en god oppkjøringsperiode før viktige kamper skal spilles. Laget som kan gå forbi er forrige helgs motstander Atalanta. I fjor kom de to plasseringer og 9 poeng foran Milan, så på den fronten er det hvertfall fremgang. De skal møte et Cagliari-lag som kjemper for tilværelsen i Serie med nebb og klør, og det blir garantert ikke lett. I fjor endte Milan på 6. plass med 63 poeng, og en seier mot Fiorentina vil følgelig gi lik plassering med bedre poengfangst.

Til dette oppgjøret må Gennaro Gattuso unnvære langtidsskadde Andrea Conti i tillegg til Suso og Lucas Biglia. Sistnevnte fikk en smell i kneet sist og ønsker ikke å ta noen sjanser før VM om en snau måned, mens Suso har pådratt seg en skade på trening og kan ha spilt sin siste kamp for klubben. Riccardo Montolivo fikk direkte rødt sist og soner karantene, det samme gjelder Fabio Borini som pådro seg sitt femte gule for sesongen i samme oppgjør. Cristian Zapata er usikker, men ville neppe spilt en betydningsfull rolle i siste serierunde uansett.

En sesong overskygget av tragisk dødsfall

Det har vært en særdeles innholdsrik sesong i Firenze, både på godt og vondt. I fjor sommer ble portugisiske Paulo Sousa erstattet av Stefano Pioli, som ble vitne til en Mercato hvor en rekke av de store stjerne forsvant.  I tur og orden forlot Bernardeschi (Juventus), Vecino, Valero (begge Inter), Kalinic (Milan), Tatarusanu (Nantes), Ilicic (Atalanta) og Rodriguez (San Lorenzo) klubben. Det ble signert noen erstattere, men det tok litt tid å komponere ett nytt lag og det ble kun 7 poeng på de 7 første rundene. Deretter kom det tre seire på rappen før Viola tapte mot Crotone og Roma.

Inn mot det første møtet kom Fiorentina i veldig god form og hadde seks strake i serien uten tap, en rekke som ble forlenget av to ganger 1-1 hjemme mot Milano-klubbene rundt årsskiftet. Deretter ventet lett variasjon i resultatene (2-1-3) før en tragisk hendelse slo ned som lyn fra klar himmel i italienske fotball. Davide Astori, lagets 31 år gamle kaptein og tidligere Milanista, ble funnet livløs på hotellrommet få timer før laget skulle spille borte mot Udinese. Hele runden ble utsatt og landet var i sorg, men måten Astoris lagkamerater kom ut av gropen på er intet annet enn fantastisk. Før den tragiske hendelsen fire poeng på de to siste, og etter at kapteinen forlot denne verdenen tok laget fem strake trepoengere og meldte seg plutselig på i kampen om Europa. Kun to seire på de seks siste kampene har gjort at Pioli neppe fører Fiorentina til Europa denne sesongen, men med seier på San Siro og et Atalanta-nederlag mot Cagliari er det fortsatt et håp.

Til sesongens siste kamp er det kun Lo Faso som er skadet for gjestene, men de mangler i tillegg viktige Veretout som har scoret 8 ganger i serien denne sesongen. Franskmannen ble utvist i forrige serierunde og er følgelig suspendert.

Tidligere Milan-spillere:

Riccardo Saponara har en fortid i Milan uten å utmerke seg spesielt, men har hatt en fin utvikling etter at han forlot klubben.

Tidligere Fiorentina-spillere:

Riccardo Montolivo var en del av Fiorentina-mannskapet fra 2005 og 2012 før han signerte gratis for Milan, mens Nikola Kalinic er på lån fra Viola denne sesongen. Overgangen gjøres permanent for € 20 millioner til sommeren.

Spillere som har representert begge klubbene:

Manuel Rui Costa, Roberto Baggio, Daniele Massaro, Stefano Borgonovo, Mauritzio Ganz, Christian Brocchi, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Domenico Morfeo, Marco Donadel, Amarildo, Pierino Prati, Luciano Chiarugi, Aldo Maldera og Davide Astori.

Managere som har ledet begge klubbene:

Fatih Terim og Vincenzo Montella.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

30.12.17 Fiorentina-Milan 1-1

19.02.17 Milan-Fiorentina 2-1

25.09.16 Fiorentina-Milan 0-0

17.02.16 Milan-Fiorentina 2-0

23.08.15 Fiorentina-Milan 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez, Kessié, Locatelli, Bonaventura; Cutrone, Kalinic, Calhanoglu

Fiorentina (3-5-2):

Sportiello; Laurini, Pezzella, Milenkovic; Chiesa, Benassi, Badelj, Dabo, Biraghi; Saponara, Simeone

Odds fra Betsson:

H: 1.82 U: 3.74 B: 4.15

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page