top of page

Før kamp: Milan-Fiorentina


Den siste tilsynelatende tøffe oppgaven i 2018 venter hjemme i Milano.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 22. desember kl. 15.00 norsk tid.

TV: Strive Sport

Bedring defensivt

Milan klarte ikke å reise seg etter exiten i Europa League og fikk kun med seg et poeng fra Filippo Inzaghi sitt hardtarbeidende Bologna. Milan spilte dermed sin tredje strake kamp uten seier, og for første gang på 12 år endte to seriekamper etter hverandre med 0-0. Man kan se det med to ulike sett med briller, men det er utvilsomt positivt at Gianluigi Donnarumma har holdt buret rent selv om det offensive spillet er under enhver kritikk.

Heldigvis for Gennaro Gattuso og Milan har Lazio og Roma, som i utgangspunktet er de argeste rivalene hva topp fire angår, underprestert og med det kampprogrammet Gennaro Gattuso og hans tropp har foran seg er det meget stor sannsynlighet for at Champions League fortsatt er den naturlige målsetningen når vi går inn i 2019. Frosinone og SPAL er Milans to gjenværende motstandere i 2018.

Hjemme på San Siro står Milan med sterke 5-2-1 i serien og det er kun suverene Juventus som så langt har fått med seg tre poeng. I Europa League ble det med to seire og et nederlag. Mot Fiorentina i Milano står hjemmelaget med tre strake seire og i siste serierunde forrige sesong ble Firenze-klubben nedsablet med 5-1 etter blant annet en scoring og tre målgivende pasninger fra Hakan Calhanoglu.

Kaptein Romagnoli var tilbake på tirsdag og kom seg gjennom kampen uten problemer. I tillegg satt Musacchio på benken og ting ser dermed lysere ut i de bakre rekker. Per nå er det kun Caldara og Strinic som grunnet skader ikke er alternativer i forsvarsrekken. På midtbanen er det dog mer kritisk etter at både Kessie (fem gule) og Bakayoko (utvist) pådro seg karantener mot Bologna. I tillegg til duen er Biglia og Bonaventura ute med skader. Fabio Borini testes inn mot kampstart. Gazzetta tror at Gattuso fortsatt sender laget ut i en klassisk 4-4-2 og at Mauri og Calhanoglu utgjør den sentrale duoen. Ute til venstre kan Laxalt få en sjelden sjanse fra start, mens resten av laget sannsynligvis er uendret fra sist.

Uavgjortspesialisten

Gjennom fjorårssesongen, som for Viola sin del dessverre ble overskygget av det tragiske dødsfallet til Davide Astori, overrasket laget fra Firenze stort og endte som 8 til tross for at de mistet de fleste stjernene i forkant. Det virket som at bortgangen til deres kaptein samlet laget og Viola hadde en meget sterk vårsesong.

Stefano Pioli fikk ikke spesielt mye handlekraft i sommer heller, og måtte i tillegg se midtbanemotoren Milan Badelj forsvinne gratis. I tillegg ble Tomovic, Babacar, Gaspar og Sanchez solgt unna. Inn kom blant andre Lafont, Biraghi, Pjaca, Mirallas og Pezzella.

Fiorentina har forsåvidt hatt en grei sesongstart og tatt tre poeng mot Chievo, Udinese, SPAL, Atalanta og Empoli sist, men det har blitt for mange poengdelinger. På 16 kamper har 7 endt uavgjort, og når det i tillegg har blitt tap i alle toppkampene mot Napoli, Inter, Lazio og Juventus blir det ikke mer enn en niendeplass så langt.

På bortebane står Fiorentina fortsatt uten seier (0-5-3), og de fire siste har endt med poengdeling. Skal den første seieren på fremmed gress komme borte mot Milan på en stadion de har tapt de tre siste årene?

Til dette oppgjøret kan Pioli glede seg over en tropp fri for skader og karantener og stiller sitt sterkeste mannskap på San Siro.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen av dagens Fiorentina-tropp har spilt for Milan tidligere, men utleide Ricardo Saponara (Sampdoria) har en fortid på San Siro.

Tidligere Fiorentina-spillere:

Riccardo Montolivo var en del av Fiorentina-mannskapet fra 2005 og 2012 før han signerte gratis for Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Manuel Rui Costa, Roberto Baggio, Daniele Massaro, Stefano Borgonovo, Mauritzio Ganz, Christian Brocchi, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Domenico Morfeo, Marco Donadel, Amarildo, Pierino Prati, Luciano Chiarugi, Aldo Maldera, Nikola Kalinic og Davide Astori.

Managere som har ledet begge klubbene:

Fatih Terim og Vincenzo Montella.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

20.05.18 Milan-Fiorentina 5-1

30.12.17 Fiorentina-Milan 1-1

19.02.17 Milan-Fiorentina 2-1

25.09.16 Fiorentina-Milan 0-0

17.02.16 Milan-Fiorentina 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2):

Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Suso, Mauri, Calhanoglu, Laxalt; Higuain, Cutrone

Fiorentina (4-4-3):

Lafont; Milenkovic, Pezzella, Hugo, Biraghi; Benassi, Veretout, Gerson ; Mirallas, Simeone, Chiesa

Odds fra Betsson:

H: 2.25 U:3.25 B: 3.30

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page