top of page

Før kamp: Milan-Empoli


Etter et heseblesende derby sist helg får Milan besøk av Empoli som kjemper en tapper kamp for å overleve i Serie A. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: lørdag 23. april kl. 15.00 norsk tid

TV: Viaplay

Farlig nære

Empoli overlevde greit i comebacksesongen (nr. 15 i 14/15) og i fjor endte de på en høyst respektabel ellevteplass. Synonymt med begge sesongene mistet de manageren til bedre lag(Sarri til Napoli og Giampaolo til Sampdoria). Det blir neppe skjebnen for Giovanni Martusciello, som gikk fra assistentrener til manager i fjor sommer.

Empoli har holdt til på nedre halvdel gjennom hele sesongen, men har nok følt seg relativt trygge da tre lag har skilt seg ut med negativt fortegn. Mens Pescara og Palermo kommer til å rykke ned til Serie B, har plutselig Crotone begynt å plukke poeng, og dermed kan ikke Empoli føle seg like selvsikre på å beholde plassen lengre. Kun fem poeng skiller de to lagene med seks runder igjen å spille.

De to forgående managerene klarte å få Empoli til å score relativt bra med mål (40 og 46 scoringer på 38 kamper), men der har ikke Martusciello lykkes i det hele tatt. Så langt står laget med 20 scoringer, og det er ingen tvil om hvor skoen trykker. Det hjelper lite at det er seks lag som slipper inn mer mål når de har under et snitt på 0.625 scoringer per kamp.  Både Gilardino og Saponara forsvant i januar, men all den tid de to italienerne kun scoret to ganger til sammen er det for tynt å skylde på det alene. Begge to forrige sesongene noterte Maccarone seg for et tosifret antall ligamål, og savnet av giftig midtspiss har vært stort denne sesongen. Lagets toppscorer heter i år Levan Mchedlidze( nei, ikke levan melkadze) med fem mål på fjorten kamper. Han har dog scoret i de to siste kampene og er i så måte den giftigste spilleren til Martusciello.

Etter å ha tapt 8 strake kamper og gått 10 kamper uten seier har Empoli tatt fire poeng på de to siste oppgjørene i Serie A, en poengdeling hjemme mot bunnlaget Pescara og en sterk borteseier mot Fiorentina. De ble det første laget til å ta tre poeng på Artemio Franchi denne sesongen og Empoli kommer til San Siro med en viss tro på at de kan bli det fjerde laget som slår Milan på eget gress denne sesongen.

Viktige kamper

Milan så lenge fortapt ut sist, men med to scoringer i sluttminuttene reddet laget et poeng i derbyet mot Inter. Viktigheten av å ikke tape den kampen kan nesten ikke beskrives. En ting er at det var Inter, men den kanskje viktigste grunnen er at man fortsatt er i førersetet om en plass i neste års Europa League.

Etter en feiende flott høstsesong der praten om Champions League kom på bordet mer enn en gang, har virkeligheten hentet inn Montella og hans tropper. Målsetningen har de siste månedene vært klar, laget skal tilbake til Europa, men det er for tidlig å be om hymnen en tirsdag kveld på San Siro. Etter poengdelingen mot Inter sist er man fortsatt to poeng foran sine argeste rivaler, vel vitende om at et eneste feilskjær er nok til å havne på etterskudd.

Milan er et av formlagene i Serie A og har kun et tap mot de siste ti kampene (Juventus borte). Hjemme på San Siro er det vel så solid og laget står med fire strake seire på eget gress. Det er ingen grunn til å forvente noe annet på søndag, men så dukker fenomenet undervurdering opp. Glem tapene mot Napoli(x2), Roma og Juventus. Det er de tre beste lagene i ligaen og det skulle bare mangle at de trekker det lengste strået i kamp mot Montellas blanding av unge italienere, leiesoldater og snart avdankede veteraner. Men hjemmetap mot Sampdoria og to nederlag mot Udinese, alle som stor favoritt, er ikke bra nok. Når i tillegg Empoli kjemper for tilværelsen er det ekstremt viktig at samtlige spillere er på tå hev og viser tilnærmet samme moral som i derbyet forrige helg.

Vincenzo Montella har ingen nye skadeproblemer på noen spillere. Deulofeu har ristet av seg en liten skade og er kampklar, noe også kaptein Riccardo Montolivo kan være. Midtbanespilleren har trent for fullt i en lengre periode og er antageligvis med på benken. Abate, Bertolacci og Bonaventua er fortsatt skadet, mens Pasalic returnerer fra suspensjon.

Vincenzo Montella:

«Det har vært en uke med store endringer i klubben, men både jeg og spillerne har kun fokus på det vi skal gjøre på banen. Både den tidligere og den nye ledelsen har støttet laget på en god måte. Nå har vi to viktige kamper foran oss og vi må være dedikerte og vise både entusiasme og besluttsomhet. Jeg kan se på spillerne at de er klare, og selv om derbyet vil være med oss som et flott minne har vi klart å legge det bak oss.»

«Empoli er velorganiserte defensivt med en fin blanding av ungdommelig mot og rutine. De kommer fra en livsviktig seier mot Fiorentina og har nok stor selvtillit for øyeblikket. Vi må flytte ballen raskt rundt og være tålmodige. Jeg vokste opp i Empoli og har mange venner der. Jeg utviklet meg som både spiller og person i klubben og har mange fine minner derfra.»

«De to kommende kampene er vesentlige om vi skal nå målet vårt. De MÅ vinnes. Det er vanskeligere å motivere seg mot en slike motstandere enn mot Inter, Atalanta og Roma, men jeg er positiv og har troen på at vi kommer til å spille godt ut sesongen.»

«Montolivo bør være i troppen, mens Bertolacci fortsatt er ute. Han er fortsatt ikke 100%, men vi forventer at han er tilbake i full trening neste uke. Vi skal diskutere det med Monty, men jeg tror han snart er klar. Deulofeu er klar til kamp og kan spille i morgen.»

Tidligere Milan-spillere:

Massimo Maccarone (Kom gjennom akademiet og forlot Milan i 1999) og Jose Mauri (utlånt denne sesongen) er de to spillerne som skal opp mot sin tidligere klubb på søndag.

 Tidligere Empoli-spillere:

Ignazio Abate var på lån hos Empoli i sesongen 2007/08.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberto Gilardino, Riccardo Saponara, Simone Verdi, Marco Borriello, Luca Antonini, Luca Saudati, Lino Marzorati, Nicola Pozzi og Massimilliano Cappellini.

Se opp for:

Levan Mchedlidze. Georgianeren ble hentet til Empoli som 18-åring i 2008, til tross for at mange storlag viste sin interesse. Bortsett fra et toåring utlån til Palermo i sine to første år har han tilhørt A-laget til Empoli, men spilleren har kanskje et av de flaueste målsnittene av en angriper noensinne. På 140 kamper i Italias to øverste divisjoner har 27-åringen notert seg for 16 mål, og er i så måte ingen spiller å frykte. Men med matchavgjørende scoringer i de to siste kampene og fem mål på elleve starter er han Empolis giftigste mann.

Med sine 187 centimeter en Mchedlidze en trussel i luftrommet og han er mannen å passe på for Milans stopperpar. Med seg på topp får han antageligvis den lynhurtige senegaleseren Mame Thiam som vil være klar til å fange opp nedfallsfrukten rundt den hodesterke spissen.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

26.11.16 Empoli-Milan 1-4

23.01.16 Empoli-Milan 2-2

29.15.15 Milan-Empoli 2-1

15.02.15 Milan-Empoli 1-1

23.09.14 Empoli-Milan 2-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Pasalic, Sosa, Fernandez; Suso, Lapadula, Deulofeu

Empoli (4-3-1-2):

Skorupski; Laurini, Bellusci, Barba, Pasqual; Mauri, Diousse, Croce; El Kaddouri; Thiam, Mchedlidze

Odds fra norsk tipping:

H: 1.28 U: 4.07 B: 7.00

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page