top of page

Før kamp: Milan-Empoli


San Siro pyntes til fredagskamp når seriens dårligste bortelag kommer på besøk. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Fredag 22. februar 2019 kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive

I dytten

Milan kommer rett fra en kruttsterk borteseier mot Atalanta og har befestet sin posisjon som det fjerde beste laget i ligaen, men for første gang på aldri en tid kan man nå se oppover på tabellen. Fire poeng foran ligger nemlig byrival Inter som, til tross for å ha vunnet de to siste, er i svakere form enn Milan. Bakover er både Roma, Lazio og Atalanta på skuddhold, og alt annet enn tre poeng mot Empoli vil være et stort nederlag for Milan som ikke har tapt i serien siden 22. desember.

Hjemme på San Siro kommer Milan fra en overbevisende forestilling mot Cagliari (3-0), men det var den første hjemmeseieren på fem kamper. Statistikken på eget gress er ikke noe å skryte av (7-3-2), og den må nok forbedres om det skal bli topp fire.

Gennaro Gattuso har på mange måter satt sitt lag, men med Suso sitt gule kort sist, og det femte for sesongen, må han gjøre endringer på startoppstillingen. Det spekuleres i om Cutrone får en sjelden sjanse fra start, men det vil i så fall ikke gå på bekostning av den nye mannen Piontek. En formasjonsendring kan derfor være på trappene, om ikke Gattuso velger å skyve Cutrone ut på en flanke. Andre alternativer kan være Castillejo/Borini inn på flanken eller Biglia inn sentralt på midten mens Paqueta tar plass på en ving. Det er heldigvis ingen nye skader siden sist, hvilket betyr at Reina, Zapata, Caldara og Bonaventura fortsatt er ute. Strinic var ikke med sist, men i følge Gattuso vil kroaten være tilbake på benken til denne kampen.

Rett fra storseier

Nyopprykkede Empoli startet sesongen med seier, men etter premieren spilte de 10 kamper på rad uten triumf før Presidenten fikk nok og sparket Aurelio Andreazzoli. Mannen som ledet dem tilbake til Serie A ble erstattet av Giuseooe Iachini, en 54-åringen med 10 ulike klubber på de to øverste nivåene gjennom de siste 15 årene. Han fikk en pangstart og plukket med seg 10 poeng på sine fire første kamper, men i midten av desember stoppet det fullstending opp for Azzurri som hadde 0-2-6 før Sassuolo kom på besøk forrige helg. Da snudde de den vonde trenden og smadret de grønnkledde med 3-0.

På bortebane har Empoli ligaens verste statistikk og står fortsatt uten seier på 11 kamper. Forrige bortekamp endte dog med et knepent nederlag mot Lazio (1-0). Det er i hovedsak den svake bortestatistikken som gjør at de har begge beina godt plantet i nedrykksstriden, og før runde 25 er det kun 3 poeng ned til Bologna på 18. plass.

I januar var det endel trafikk, men mye dreide seg om endringer av lån/kjøp og unge spillere som ikke preget laget i særlig grad. Den mest nevneverdige spilleren som har kommet inn for å styrke det offensive er Diego Farias (Cagliari).

Til denne kampen må Iachini klare seg uten Polvani som er ute resten av sesongen, mens Capezzi og tidligere Milan-spiller Antonelli vurderes inn mot helgen.

Tidligere Milan-spillere:

Veteranene Luca Antonelli & Matias Silvestre har begge en fortid i Milan.

 Tidligere Empoli-spillere:

Ignazio Abate og Jose Mauri har vært på lån hos Empoli.

Spillere som har representert begge klubbene:

Gabriel, Alberto Gilardino, Riccardo Saponara, Simone Verdi, Marco Borriello, Luca Antonini, Luca Saudati, Lino Marzorati, Nicola Pozzi, Massimo Maccarone og Massimilliano Cappellini har alle spilt for begge klubbene.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

27.09.18 Empoli-Milan 1-1

23.04.17 Milan-Empoli 1-2

26.11.16 Empoli-Milan 1-4

23.01.16 Empoli-Milan 2-2

29.15.15 Milan-Empoli 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Bakayoko, Paqueta; Cutrone, Piatek, Calhanoglu

Empoli (3-5-2):

Dragowski; Dell´Orco, Silvestre, Veseli; Di Lorenzo, Acquah, Bennacer, Krunic, Pasqual; Caputo, Farias

Odds fra Betsafe:

H: 1.34 U: 5.15 B: 8.75

Du kan legge inn ditt spill på kampen her.

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page