top of page

Før kamp: Milan-Crotone


Endelig er det klar for ny hjemmekamp og Milan er store favoritter før oppgjøret mot Crotone. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 04. desember kl. 12.30 norsk tid.

TV: Viasat Sport

Solid høstform

Milan er i dytten om dagen og kommer rett fra en 4-1 seier borte mot Empoli. Førsteomgangen var svak og man tillot vertene mye, men etter pause tok Montellas menn i større grad over kampen og endte opp med en komfortabel seier. Den seieren gjorde at laget befestet sin posisjon som nummer tre, a poeng med Roma på plassen over. Ser man oppover er det, etter Juventus´ overraskende tap sist, kun fire poeng opp til tetplassen. Nedover er det også tett, både Lazio og Atalanta er i forrykende form. Faktisk skiller det kun fire poeng fra 2. til 7. plass i den italienske toppdivisjonen.

Foran egne fans har Milan virkelig gjort jobben så langt, og om man ser bort i fra arbeidsuhellet mot Udinese(0-1) og uavgjort i derbyet har laget tatt full pott i de resterende kampene. Før oppgjøret mot Inter (2-2) stod Milan med fire strake seire på San Siro, og samtlige av de som møter frem 12.30 på søndag forventer tre nye poeng i samlingen.

Vincenzo Montella har fått noen nye utfordringer i forhold til å ta ut laget denne gangen. Mot Empoli gjorde han flere endringer og lykkes forsåvidt med det, men både Fernandez og Bonaventura pådro seg skader og er uaktuelle til denne kampen. Det er ventet at Kucka og Niang, som begge kom inn fra benken sist, er tilbake fra start. I midtforsvaret er det ventet at Gomez igjen spiller på bekostning av Paletta, mens Antonelli er skadefri og gir De Sciglio kamp om venstrebacken. Helt på topp gav Lapadula svar på tiltale med to mål mot Empoli, og det kan bli vanskelig for Bacca å komme rett inn på laget etter å ha stått over med skade sist.

Hard debut

Crotone spiller sin første sesong i Serie A noensinne og laget fra byen med samme navn har virkelig fått kjenne på landets øverste nivå. På fjorten kamper står laget med en fattig seier (2-0 hjemme mot Chievo) og seks poeng totalt. Det gjør at de har fire poeng opp til trygg plass og alt annet enn nedrykk tilbake til Serie B vil være en enorm sensasjon. I tillegg til å være laget som slipper inn flest mål i ligaen er de også et av de som scorer færrest (11). Det er ingen tvil om at Davide Nicola og hans spillere får en tøff stri i Milano på søndag. Selv om de kommer fra et sterkt poeng hjemme mot Sampdoria (1-1) er borteformen alt annet enn sterk. På syv kamper har det endt med seks tap og en uavgjort, men den kom dog på en såpass tøff bortebane som Artemio Franchi (1-1 mot Fiorentina), så debutantene har nok ikke gitt opp håpet før kampen er ferdigspilt.

Vincenzo Montella:

«Vi er ikke vant til å spille så tidlig på dagen, men det er noe vi jobber med. De er i sin beste form så langt og det kommer til å bli en vanskelig kamp for oss. Når du møter lag som Crotone må du være fokusert hele tiden, fordi de har kjempet godt i de kampene de har tapt. Vi må spille slik vi pleier og hente de tre poengene.»

«Vårt spill skal starte bakfra, men vi har også scoret noen mål på høy gjenvinning. Vi må selvfølgelig ta nye steg, men jeg er fornøyd med gutta så langt.»

«På dette tidspunktet er det avgjørende å gi folk en liten pause, spesielt mentalt. I morgen kommer jeg til å avgjøre hvem som skal spille fra start.»

«Mitt fokus ligger i å utvikle spillerne og laget, vi ser ikke på tabellen. Vinner vi i morgen får vi tre veldig viktige poeng. Det er det samme som vi fikk mot Juventus og kampen i morgen er dermed like viktig. Vi har kun spilt en tredjedel av sesongen og vi vet ikke hva som kommer til å skje til slutt. Vi ønsker å fokusere på oss selv og utvikle oss individuelt og kollektivt.»

Tidligere Milan-spillere:

Djamel Mesbah spilte for Milan i sesongen 12/13.

 Tidligere Crotone-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere representert Crotone.

Se opp for:

Raffaele Palladino. Det tidligere Juve-talentet har rukket å bli 32 år og har over et tiår bak seg i Serie A, en rutine som er helt uvurderlig for et nyopprykket lag. Italieneren signerte for Crotone før jul i fjor og var med på å spille laget opp på toppnivå. Palladino spiller ofte ute til venstre i en trio på topp hvor han kan operere fritt og komme til avslutninger med sin sterke høyrelabb. Angriperen har tekniske ferdigheter og fortsatt brukbart med fart igjen i den aldrende skrotten, så Milans høyreback for anledningen må holde et ekstra øye med spilleren som faktisk har fått tre kamper for det italienske A-landslaget mens hans spilte for hhv. Juventus og Genoa.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

Crotone spiller sin første sesong på øverste nivå og lagene har derfor aldri møtt hverandre i Serie A, men i fjor slo Milan Crotone ut av cupen med 3-1 etter ekstraomganger.

Utilgjengelige spillere:

Davide Calabria, Riccardo Montolivo, Giacomo Bonaventura & Mati Fernandez  er alle skadet og ikke med i troppen.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Pasalic; Suso, Lapadula, Niang

Crotone (4-3-3):

Cordaz; Rosi, Ceccherini, Ferrari, Mesbah; Rohden, Barberis, Crisetig; Palladino, Trotta, Falcinelli

Odds fra norsk tipping:

H: 1.25 U: 4.75 B: 8.00

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page