top of page

Før kamp: Milan-Chievo


Milan er i dytten og får besøk av Chievo til kveldskamp på San Siro. 

Hvor: Stadio Mercantonio Bentegodi

Når: Lørdag 4. mars kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Vårform i anmarsj 

I forrige runde tok Milan sin første seier borte mot Sassuolo noensinne og står med 10 av 12 mulige poeng på de fire siste kampene. Vincenzo Montella har erkjent at det viktigste nå er å plukke flest mulig poeng og det går på bekostning av spillestilen, men hans gutter så solide ut sist. Sassuolo kom til svært få store sjanser og Milan kunne absolutt vunnet mer enn 0-1.

Milan var lenge blant de aller beste hjemmelagene, men kun to seire på de fem siste kampene og to tap på de tre siste har ødelagt litt av den statistikken. Likevel er det ikke annet enn å forvente tre poeng når laget løper ut på mektige San Siro. Kampen mot Sampdoria settes i båsen for arbeidsuhell, det samme kan sies om tapet mot Udinese på eget gress i fjor høst. Dermed ser det ikke så mørkt ut allikevel og Fiorentina måtte bite i gresset sist.

Med kun 37 scorede mål er Milan midt på tabellen og det er foran motstanderens mål at det skorter mest for Montella & Co. Laget skaper mer enn nok sjanser, ofte veldig store som Suso sin to i sluttminuttene sist, men de har problemer med å omsette dem. Det er veldig positivt at sjansene kommer etter fint spill, men en eller annen gang må ballene begynne å treffe mellom stengene og fyke inn i nettet også.

Vincenzo Montella må klare seg uten Ignazio Abate til denne kampen. Høyrebacken fikk en skade i øyet sist og er ute på ubestemt tid. I tillegg er Luca Antonelli, Giacomo Bonaventura og Riccardo Montolivo fortsatt ute. Litt mer gledelig er det at Alessio Romagnoli har vært tilbake på trening og kan bli kalt opp i troppen. Det er dog usikkert om italieneren er klar for å starte allerede på lørdag.

Stabilisert rundt midten

Chievo er der mange vil si at de hører hjemme, like under midten av tabellen og hakket flere tapte kamper enn seire. Der har de gulkledde til en viss grad stabilisert seg og det er 9 år siden de virkelig var involvert i en nedrykksstrid. Siden 08/09 har de stort sett hatt grei kontroll på den røde streken når blåveisen har tittet frem her hjemme.

Laget er ledet av Rolando Maran, en tidligere forsvarsklippe med nesten 300 kamper for samme klubb. Italieneren har ledet Chievo siden høsten 2014 og etter et par ustabile år i Catania har 53-åringen funnet roen hos de gulkledde.

Chievo plukker jevnt med poeng både hjemme og borte, og er ikke utpreget best hverken her eller der. På fremmed gress har de nesten vunnet halvparten av kampene og har nylig beseiret både Sassuolo og Lazio på tøffe arenaer. Dette er lag som Milan også nylig har møtt og bør tegne et lite bilde av hvor vanskelig denne kampen faktisk kan bli. Chievo har kun et tap på sine fem siste kamper og står med to strake bortetriumfer før de tar turen vestover til helgen.

Vincenzo Montella:

«Vi er veldig fokuserte på morgendagens kamp mot et erfarent lag. De tillater sjeldent sine motstandere å spille fint, men vi må gjøre hva vi kan for å vinne. De kan forandre sin kampplan effektivt gjennom oppgjøret og varierer ofte mellom en og to offensive midtbanespillere. Det kommer til å bli en tøff kamp.»

«Sosa og Locatelli kan spille sammen, det er noe vi jobber med. Calabria fikk feber i går og vi får se hvordan han føler seg, mens Alessio Romagnoli er skadefri og klar til å spille.»

«Tapene mot Sampdoria og Udinese var tilbakeslag og skapte trøbbel for oss på tabellen. Laget har hele tiden spilt jevnt og sloss alltid for tre poeng. Jeg tror den verste perioden er over for oss.»

Tidligere spillere:

Chievo: Valter Birsa spilte for Milan i 2013/14.

Milan: Ingen tidligere spillere. 

Spillere som har representert begge klubbene:

Mario Yepes, Francesco Acerbi, Flavio Roma, Alberto Paloschi og Paolo Sammarco.

Se opp for:

Roberto Inglese. Spissen med nummer 45 er lagets toppscorer med 6 mål denne sesongen. Ikke spesielt imponerende i seg selv, men fire av dem har kommet på de fem siste kampene. Alle disse kampene har vært på fremmed gress, så det er ingen tvil om hvor italieneren liker seg best. Inglese er en fysisk sterk spiller som brukes som en frontmann i lagets angrep, hvor han i tillegg til å være sterk i boksen skaper mye rom for sin mer kreative spissmakker Meggiorini.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

16.10.16 Chievo-Milan 1-3

13.03.16 Chievo-Milan 0-0

28.10.15 Milan-Chievo 1-0

28.02.15 Cievo-Milan 0-0

04.10.14 Milan-Chievo 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; De Sciglio, Zapata, Paletta, Vangiono; Kucka, Sosa, Bertolacci; Suso, Bacca, Deulofeu

Chievo (4-3-1-2):

Sorrentino; Cacciatore, Spolli, Dainelli, Gobbi; Castro, De Guzman, Hetemaj; Birsa; Inglese, Meggiorini

Odds fra norsk tipping:

H: 1.53 U: 3.45 B: 5.20

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page