top of page

Før kamp: Milan-Chievo


Milan skal til Veneto for å jakte nye poeng i kampen om Champions League.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 18. mars 2017 klokken 15.00 norsk tid

TV: Viasport 2 og Viaplay

Klare favoritter

Gennaro Gattuso og hans gutter er tilbake i Italia etter en kort tur til de britiske øyer. Der måtte Milan se seg slått av et Arsenal-lag som jukset seg til en utligning i første omgang, før de etter pause satte to nye kuler i nettet bak Donnarumma. Sammenlagt endte det 5-1 i favør engelskmennene og Rossoneri må nok innse at det er et stykke opp til det øverste sjiktet i Europa.

I hjemlig serie ser det dog bedre ut for Milan og før helgens kamp er det kun 6 poeng opp til Lazio på fjerdeplass, og Biancocelesti har atpåtil en kamp mer spilt. Mellom ligger Inter med 5 poeng mer og like mange kamper spilt, men Spalletti sine gutter skal til Genoa og møte hjemmesterke Sampdoria et par timer før kampstart i Milano. Det er ingen grunn til å bli overrasket om Milan kun er en seier unna Champions League før Lazio spillet sin hjemmekamp mot Bologna senere på kvelden.

Da Milan forberedte seg til bortekampen mot Chievo i fjor høst var de inne i en tung periode og 1 poeng på de fire siste kampene. Situasjonen er totalt forandret og Gattuso sine gutter er ubeseiret på sine ni siste i serien (7-2-0) og de fire siste er vunnet uten å slippe inn mål.

Til denne kampen må Milan fortsatt sannsynligvis unnvære de tre høyrebackene Abate, Calabria og Conti. Gazzetta melder at de to sistnevnte kan få en plass på benken, men de vil neppe i aksjon med mindre det er absolutt nødvendig. Bortsett fra det er det litt usikkerhet knyttet rundt Antonelli og Musacchio, men begge er ventet å være med på benken.

Forferdelig form

Chievo kom inn til det første møtet mellom lagene i strålende form, de hadde kun tapt to kamper (mot Lazio og Juventus) og lå foran Milan på tabellen. Etter å ha lidd et stort nederlag på eget gress havnet Rolando Maran sine gutter i en mørk dal de fortsatt ikke har kommet ut av. På de ni første kampene plukket de med seg imponerende 15 poeng, men på de neste 18 kampene har det kun blitt ytterligere 10 poeng i sekken for I Gialloblu. De har tapt 6 av de siste 7 kampene og forrige helg ble det et skuffende hjemmetap i derbyet mot Hellas. På fremmed gress står Chievo kun med to seire av 14 mulige, hvorav den forrige kom tilbake i slutten av september. De syv siste bortekampene har endt med tap.

Ser man på tabellen nærmer det seg krisetilstander i Chievo og det er kun ett poeng til Sassuolo på den øverste nedrykksplassen. Chievo er det laget i ligaen som er i klart dårligst form og om det ikke blir en bedring ut over våren kan det fort være slutt etter 10 år sammenhengende i den øverste divisjonen i Italia.

Rolando Maran har Gamberini ute med skade, mens situasjonen rundt Meggiorini blir evaluert. Angriperen står så langt uten scoringer på de 15 kampene han har spilt i år og blir neppe et stort savn uansett.

Gennaro Gattuso:

«Vi må se på disse to kampene mot Arsenal som god trening. Det hjelper oss  å forstå hva vi må forbedre og at vi trenger erfaringen. Vårt mål er å spille slike kamper jevnlig.»

«Vi fokuserer kun på Chievo, deretter er det en landslagspause hvor vi kan lade batteriene og få noen spillere tilbake. Denne kampen er som en finale, vi har ikke hatt god tid til å forberede oss og den kan være vanskelig. De fortjener ikke å være så langt nede som de er. Det faktum at de aldri har vunnet på  San Siro bekymrer meg litt, vi må gi alt for å vinne.»

Tidligere hjemmelag-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for Chievo.

Tidligere bortelag-spillere:

Valter Birsa spilte for Milan i 2013/14.

Spillere som har representert begge klubbene:

Mario Yepes, Francesco Acerbi, Flavio Roma, Alberto Paloschi og Paolo Sammarco.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.10.17 Chievo-Milan 1-4

04.03.17 Milan-Chievo 3-1

16.10.16 Chievo-Milan 1-3

13.03.16 Chievo-Milan 0-0

28.10.15 Milan-Chievo 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-3):

G.Donnarumma; Borini, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Calhanoglu

Chievo Verona (4-3-1-2) :

Sorrentino; Cacciatore, Bani, Tomovic, Jaroszynski; Castro, Radovanovic, Hetemaj; Birsa; Giaccherini, Inglese

Odds fra norsk tipping:

H:1.29 U: 4.15 B: 8.35

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page