top of page

Før kamp: Milan-Chievo


Milan får besøk av tabelljumoben fra Verona til den siste kampen før landslagspausen.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 7. oktober 2018 klokken 15.00 norsk tid

TV: Strive

Uten tap siden Napoli

Gennaro Gattuso og hans gutter har høstet mye kritikk i innledningen, i første rekke for den manglende evnen til å bryte ned motstanderne og at laget slipper inn mål i hver kamp. Kritikerne har et poeng, men det er et faktum at Milan er uten tap i alle turneringer siden 2. serierunde (premieren ble utsatt) i Serie A. Fasiten på de syv siste kampene er 4-3-0 og Rossoneri har scoret 7 ganger på de siste to kampene. Forrige helg leverte Milan en solid prestasjon borte mot Sassuolo (1-4) som hadde overrasket så langt i Serie A, mens Olympiakos ble slått på San Siro i midtuken og Milan har kontroll på sin gruppe i Europa League. Hjemmelaget havnet på tross av et massivt press tidlig under, men Gattuso traff godt på byttene og Calhanoglu/Cutrone kom inn og snudde kampen med to mål og to målgivende pasninger.

På eget gress har Milan kun spilt to seriekamper i år; mot Roma (2-1) og Atalanta (2-2). Hvordan sesongen på San Siro vil bli fortsatt litt tidlig å si, men laget hadde god støtte i ryggen i det nevnte oppgjøret mot Olympiakos. Den ærverdige arenaen har vært alt annen enn et fort for Milan de siste årene, snarere et god mulighet for mindre klubber å sikre seg en skalp. I fjor endte det på 10-5-4 i ligaen og hele 9 av 19 motstandere fikk med seg poeng fra sine bortekamper mot Milan. Det er en statistikk som uten tvil må forbedres dersom Milan igjen skal bli et lag å regne med i kampen om en Champions League-billett.

Ser man oppover på tabellen Ligger Juventus helt øverst med 7/7 seire, men det skiller kun 4 poeng mellom Napoli på 2. plass og Roma som er nummer 9. Milan ligger i skrivende stund på 11. plass, men med en kamp mindre enn sine rivaler og har i høyeste grad kontakt med lagene bak den suverene serielederen. Etter landslagspausen venter for øvrig endelig sesongens første Derby della Madonnina, en kamp som på mange måter kan definere sesongen til Gennaro Gattuso og hans tropper.

Manageren har ingen nye utfordringer og det er kun forsvarstrioen Strinic, Conti og Caldara som mister denne kampen. Angrepsduoen Cutrone-Higuain, som begge har slitt med skader den siste tiden, fikk henholdsvis 35 og 90 minutter mot Olympiakos og er klare til dyst mot de flyvende eslene. Det er ventet at Gattuso vil gjøre noen endringer fra torsdag og la backene hvile og sette inn  Kessie og Calhanoglu som indreløper og høyreving.

Kaos i bunn

Chievo rykket for første gang opp til Serie A i 2001, og ble værende i landets øverste divisjon frem til 2007 da de rykket ned til Serie B. Det ble kun en sesong på nest øverste nivå før de flyvende eslene vendte tilbake til det ypperste selskap, og siden den gang har de vært et fast innslag rundt midten av tabellen.

Forrige sesong startet med brask og bram for Chievo, men etter at de ble nedsablet av Milan i runde 10 (1-4) startet en nedtur som ikke gav seg før langt ut i april. Rolando Maran, som hadde sittet bak spakene siden 2014, ble sparket og med tre seire på de tre siste kampene tok et nitrist Chievo de nødvendige stegene bort fra nedrykksstriden og opp på 13. plass. Før årets sesong ble klubblegenden Lorenzo D`Anna, som er fullstendig uprøvd som manager, gitt ansvaret for å ta laget videre.

I sommer mistet Chievo Lucas Castro (Cagliari) og Roberto Inglese (endt lån) som begge var viktige spillere gjennom forrige sesong i hver sin ende av banen, og så langt ser det ut til å prege I Gialloblu. Laget vant første runde av Coppa Italia mot Pescara (1-0), men i Serie A ligger laget helt sist med kun 2 poeng på 7 kamper. På bortebane tok jumboen et sterkt poeng mot Roma (2-2), mens de fikk slakt av Fiorentina (6-1) og tapte også mot Genoa (2-0). Det står således i stil med forrige sesong hvor Chievo var det fjerde dårligste bortelaget (3-4-12) med kun 12 scorede mål på 19 oppgjør.

I tillegg til de sportslige utfordringene har Chievo også måttet stri med andre problemer. Klubben ble i sommer straffet av forbundet for plusvalenza, på godt norsk kalt regnskapsjuks i forbindelse med tidligere overganger sammen med Cesena, som for øvrig er slått konkurs etter en straff på 15 poeng i trekk. Chievo var i utgangspunktet straffet med tilsvarende poengtrekk i 2017/18, noe som ville ført til nedrykk og en helt annen tilværelse. På grunn av en saksbehandlingsfeil slapp de flyvende eslene med skrekken og måtte i stedet starte årets sesong med 3 minuspoeng, noe som gjør at de ligger helt sist med -1 poeng.

Til denne kampen må pressede D`Anna klare seg uten Tomovic, Djordjevic og Giaccherini, mens Cacciatore og Obi er usikkre og tilstanden vurderes fortløpende.

Tidligere hjemmelag-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for Chievo.

Tidligere bortelag-spillere:

Valter Birsa spilte for Milan i 2013/14.

Spillere som har representert begge klubbene:

Mario Yepes, Francesco Acerbi, Flavio Roma, Alberto Paloschi og Paolo Sammarco.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

18.02.17 Milan-Chievo 3-2

25.10.17 Chievo-Milan 1-4

04.03.17 Milan-Chievo 3-1

16.10.16 Chievo-Milan 1-3

13.03.16 Chievo-Milan 0-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-3):

G.Donnarumma; Abate, Musacchio, Romagnoli, Laxalt; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Higuain, Calhanoglu

Chievo Verona (4-3-1-2) :

Sorrentino; Depaoli, Rossetini, Bani, Barba; Rigoni, Radovanovic, Hetemaj; Birsa; Leris, Stepinski

Odds fra norsk tipping:

H:1.27 U: 5.50 B: 11.50

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page