top of page

Før kamp: Milan-Carpi


Milan fikk en etterlengtet opptur i Cristian Brocchi sin managerdebut og tok med seg alle tre poengene fra Marassi på søndag. På torsdag er det en ny mulighet til å ta tre poeng når lille Carpi kommer på besøk til San Siro.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Torsdag 21.04.15 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat Sport

Etterlengtet seier sist

Cristian Brocchi fikk den best tenkelige debuten med seier borte mot Sampdoria i helgen og allerede på torsdag får Milan en ny mulighet til tre poeng. Både Inter og Fiorentina vant sine kamper i helgen og avstanden opp er dermed fortsatt på 7 og 9 poeng. Muligheten for å bli noe bedre enn nr. 6 er ikke spesielt sannsynlig, men på den andre siden tapte Sassuolo og ligger nå 4 poeng bak på en 7. plass.

Med Brocchi fulgte også en formasjonsendring, fra 4-4-2 til 4-3-1-2 med Bonaventura som trequartista. Det er selvfølgelig tidlig å felle en dom etter kun en kamp, men Sampdoria fikk tidvis mye rom ute på kantene og det blir viktig at midtbanetreeren blir bedre til å sideforskyve raskere. Backene har fått mye hjelp tidligere i sesongen, og spesielt på høyresiden så Abate ukomfortabel ut og la bak seg mye rom som Honda tidligere dekket opp. Dette førte igjen til at stopperne fikk større oppgaver på sine skuldre og hverken Alex eller Romagnoli så like komfortable ut som de har gjort tidligere i sesongen.

I den sentrale midtbanetreeren hadde Bertolacci en tung dag på jobben mot Sampdoria og ble tatt ut like etter pause. Om Brocchi her velger å gjøre endringer la Poli ned en solid innsats i sitt innhopp, eventuelt så kan den nye manageren overraske ved å sette inn Jose Mauri eller Manuel Locatelli. Juraj Kucka mister oppgjøret mot Carpi grunnet for mange gule kort, så noen endringer vil vi uansett få.

Giacomo Bonaventura ble testet i den nye rollen bak spissene og gjorde en flott figur med tanke på at det er en ny posisjon å tre inn i. Når Jack får vandre fritt å være kreativ er han god, men på grunn av usikkerheten rundt Bertolacci og Kucka som er ute, er det ting som tyder på at Jack flyttes ned et hakk og gir plass til Boateng som trequartista.

På topp gjorde Balotelli en flott kamp og var involvert i veldig mye, samtidig som Carlos Bacca ble satt opp i flere gode situasjoner. Det har blitt veldig synlig de siste kampene at colombianeren ikke makter å gjøre så mye på egenhånd, men om han blir spilt frem i de riktige rommene blir det livsfarlig hver eneste gang.

Milan hjemme på San Siro har Milan plukket brukbart med poeng og om vi ser bort i fra tapet mot Juventus må vi helt tilbake til tidlig januar for å finne forrige hjemmetap. Den gang var det Bologna som tok med seg alle tre poengene fra San Siro med sin 0-1 seier. Totalt har Milan 9-4-3 på sine 16 hjemmekamper så langt denne sesongen, og de fleste regner med at seier nummer 10 er et faktum torsdag kl. 22.35.

Ryggen mot veggen

For Carpi har sesongen antageligvis blitt akkurat så hard som de hadde sett for seg på forhånd, men en brukbar form i det siste med tre seire og tre uavgjorte på de siste ti seriekampene har gjort at lilleputtene er klatret over streken og opp på trygg grunn. Det var det få som hadde sett for seg når Marco Borriello forlot laget til fordel for Atalanta i vinter, men et godt kollektiv uten en «stjerne» på topp har bitt godt fra seg og kommer rett fra en 4-1 seier hjemme mot Genoa.

På bortebane har det dog ikke vært så mye å juble for, bortsett fra en seier mot nedrykksrival Hellas Verona og Genoa har ikke Carpi maktet å få med seg tre poeng fra ukjent gress. Det er det heller ingen som forventer til torsdag, men mindre lag har en tendens til å hente frem det ytterste når Milan står på motsatt banehalvdel og det vil uten tvil være lagets største triumf denne sesongen om de i tillegg makter å holde plassen i Italias øverste liga.

Cristian Brocchi:

«Det blir veldig viktig å gi 5% ekstra mot Carpi, fordi jeg ønsker å se om vi har det i oss eller ikke. Etter det vil jeg doble innsatsen. Jeg ønsker å se en progresjon gjennom sesongavslutningen vår. Vi har vært på feltet, men vi har dessverre ikke hatt nok tid på oss. Spillerne er litt slitne, men vi har gjennomgått de taktiske aspektene for kampen og jeg håper at samtlige har det riktige fokuset i morgen, fordi det er en stor utfordring som venter oss.«

Tidligere Milan-spillere:

Simone Romagnoli, Simone Verdi og Christian Zaccardo.

 Tidligere Carpi-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere spilt for Carpi.

Spillere som har representert begge klubbene:

Gabriel (I Milan fra 2012, på lån i Carpi 14-15) og Marco Borriello ( I Milan 96-99, 02-07 & 08-10, i Carpi 15-16, solgt i januar)

Se opp for:

Etter å ha studert mannskapet inn og ut er ikke undertegnede i stand til å trekke frem en enkelt spiller som Milan må være spesielt observant på. Mot Carpi blir det desto viktigere å få kampen inn i det ønskede sporet slik at Milan kan spille på egne premisser og unngå å bli stresset av et defensivt sterkt Carpi-lag.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

Carpi debuterer i Serie A denne sesongen og i det første møtet spilte lagene 0-0.

Utilgjengelige spillere:

Milan: M´baye Niang, Andrea Bertolacci og Luiz Adriano (alle skadet). Juraj Kucka er suspendert.

Carpi: Igor Nubnjic & Zeljko Brkic ( begge skadet). Riccardo Gagliolo er suspendert.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-1-2):

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Poli, Montolivo, Bonaventura; Boateng; Bacca, Balotelli

Carpi (4-4-1-1):

Belec; Poli, Suagher, Romagnoli, Letizia; Pasciuti, Cofie, Bianco, Gaudio; Lollo; Mbakogu

Odds fra norsk tipping:

H: 1.40, U: 3.80, B: 6.35

2 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page