top of page

Før kamp: Milan-Cagliari


Milan får besøk av Cagliari til årets første seriekamp. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 08. januar kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasat Sport & Viaplay

Fersk medalje i bagasjen

Milanistas over hele verden fikk en perfekt førjulsgave da Montella & Co. beseiret Juventus på straffer i Supercoppa Italia lille julaften. Etter et par uker med ferie og opplading av batterier har nå spillerne vært på Milanello for å forberede seg til en lang vårsesong.

I seriesammenheng lugget det litt for Milan på tampen av fjoråret og de to siste kampene endte kun med et poeng. Dette har dyttet laget ned fra tredje- til femteplass i ligaen, men med en kamp mindre spilt enn rivalene har Milan fortsatt heng på Champions League-kvalifisering.

Ser man på de siste kampene, som har vært skuffende både poeng- og prestasjonsmessig, er det spesielt to ting å ta tak i. Det ene er skader og det andre er fall i prestasjoner fra enkeltindivider. Milan har gjort seg veldig avhengig av Niang, Suso og Bonaventura, en trio som er i stand til å gjøre livet surt for de fleste lagene på sitt beste. Franskmannen har ikke vært i nærheten av det nivået han hadde tidligere i høst og i tillegg har han brent flere straffespark. Suso har ikke falt like mye, men han har likevel ikke klart å prege de siste kampene i samme grad som tidligere. Bonaventura mistet to kamper før han var tilbake mot Atalanta, men når han ble flyttet bort fra midtbanen til kanten oppstod det et rom som ingen klarte å fylle på en optimal måte. I tillegg har lagets toppscorer i år og i fjor, Carlos Bacca, vært ute av form og dernest skadet.

Hjemme på San Siro har Milan levert en godkjent høst med tre poengtap, uavgjort mot Atalanta(0-0) og Inter (2-2), samt tap mot Udinese (0-1). Foruten disse kampene har Montella loset laget sitt til tre poeng foran Curva Sud i samtlige kamper i egen stue.

Lekker som ei sil

Etter flere år på øverste nivå var Cagliari nede i Serie B i fjor, men de vant divisjonen og tok seg greit tilbake til det ypperste selskapet. Her har de markert seg gjennom høsten, men blant annet poeng mot Roma og seire mot Inter og Sassoulo. Det som først og fremst kjennetegner Massimo Rastelli sine gutter er at det stort sett ikke ender med poengdeling. På høstens 18 kamper står I Rossoblu med 7-2-9, noe som så langt gir en 14. plass med god klaring til de tre jumbolagene.

Til tross for et brukbart comeback har Cagliari et vesentlig problem, nemlig antall baklengsmål. På 18 kamper har Marco Storari (15 starter) og Rafael (2 starter) sluppet inn hele 42 scoringer, desidert flest i Serie A. I andre enden står det betraktelig bedre til og anført av toppscorer Marco Borriello har laget scoret 27 ganger, like mange som for eksempel Milan (en kamp mindre spilt).

Cagliari avsluttet året med å beseire Sassuolo med 4-3, en seier som var den første på fem kamper. Det er med andre ord ikke et stort formlag som søndag kveld gjester mektige San Siro i Milano. Det er ikke godt nytt for ligaens nest dårligste bortelag. Kun en seier og en uavgjort har Sardinene klart å få med seg på sine borteturer denne sesongen.

Vincenzo Montella:

«Jeg tror det er viktig å trene seg opp gradvis og det har vi gjort i denne friperioden. V har jobbet over korte distanser og kommer derfor ikke til å være tunge i beina på søndag. Jeg tror ikke nødvendigvis at det er så viktig å jobbe hardt i disse pausene.»

«Det er alltid vanskelig å sparke igang serien etter en pause for det er fort gjort å miste konsentrasjonen, men jeg tror på mine spillere som har vist den riktige innstillingen gjennom uken.»

«Jeg gleder meg til å møte Rastelli i en Serie A-kamp. Cagliari er et interessant lag som spiller fin offensiv fotball, men de slipper samtidig inn mye mål. De har slitt i kampene mot de store lagene mens de plukker med seg mange poeng fra lagene på nedre halvdel. De har et godt angrep som vi må håndtere på en god måte i morgen.»

Tidligere Milan-spillere:

Davide Di Gennaro, Roberto Colombo, Marco Borriello, Marco Storari & Bartosz Salamon har alle vært i Milan.

Tidligere Cagliari-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere representert Cagliari.

Se opp for:

Marco Sau. Den bittelille italieneren er ikke mye å skryte av i luftrommet, men langs bakken har 29-åringen et bredt register å spille på og denne sesongen har han levert 4 mål og 3 målgivende pasninger. I tospann med fyrtårnet Marco Borriello får 29-åringen bevege seg fritt og bruker flittig sine evner til å sette lagkamerater opp i gunstige posisjoner. Angriperen er spesielt vanskelig å fange opp når han faller litt ned fra midtstopperne og for Milan sin del blir det viktig at forsvaret og midtbanen kommuniserer for å hindre at Marco Sau får mye ball i mellomrommet.

Siste fem seriekamper mellom lagene:

21.03.15 Milan-Cagliari 3-1

29.10.14 Cagliari-Milan 1-1

26.01.14 Cagliari-Milan 1-2

01.09.13 Milan-Cagliari 3-1

10.02.13 Cagliari-Milan 1-1

Utilgjengelige spillere:

Milan: Riccardo Montolivo & Mati Fernandez er begge skadet.

Cagliari: Simone Padoin er suspendert mens Federico Melchiorri & Artur Ionita er skadet.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Pasalic, Locatelli, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang

Cagliari (4-3-1-2):

Rafael; Pisacane, Ceppitelli, Alves, Capuano; Isla, Di Gennaro, Barella; Joao Pedro; Sau, Farias

Odds fra Norsk Tipping:

H: 1.35 U: 4.25 B: 6.25

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page