top of page

Før kamp: Milan-Cagliari


Etter en strålende start skal Milan forsøke å følge opp seieren i premieren i sesongens første hjemmekamp.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 27. august 2017 kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viaplay

Klare favoritter

På tross av forrige sesongs resultater mot Cagliari (et knepent tap og en knepen seier) går Milan til denne kampen som store favoritter. Laget er forsterket i samtlige 10 posisjoner ute på banen og Vincenzo Montella har helt andre valgmuligheter både i form av individuelle spillere og spillsystem enn hva som var tilfelle for et år siden.

Milan har allerede spilt fire tellende kamper denne sesongen, hvorav samtlige har endt med seier og 13-0 i målforskjell. Nå skal det sies at alle de tre ulike lagene man har møtt har vært av ymse kvalitet, og i premiereseieren i forrige helg ble Milan hjulpet av en tidlig utvisning med påfølgende scoring på det tildelte straffesparket.

Historisk sett har Cagliari på hjemmebane vært tre sikre poeng for Milan og forrige gang I Rossoblu fikk med seg poeng fra San Siro var i sesongen 99/00, mens deres forrige seier kom i 96/97. Milan har med andre ord et solid grep på Cagliari. Du kan for øvrig lese mer om søndagens motstander her.

På torsdag valgte Montella å la en rekke stjerner bli igjen i Milano og gav blant annet flere unggutter sjansen fra start mot Shkendija. Det gav seier og avansement (1-0, 7-0 sammenlagt), men Milan overbeviste på ingen måte spillemessig. Det er ventet at manageren går tilbake til sin antatt sterkeste oppstilling i morgen.

Troppen blir ikke tatt ut før søndag formiddag, men det er ventet at Paletta, Sosa og Niang fortsatt blir utelatt, mens Biglia og Bonaventura fortsatt er skadet. Flere medier skriver også at Gomez går glipp av kampen på grunn av en potensiell overgang til tyrkisk fotball.

Store utskiftninger

Cagliari, som vant serieavslutningen mot Milan (2-1) i fjor og endte godt unna nedrykksstriden, har hatt en utfordrende sommer. I tur og orden har viktige spillere som Murru, Del Favro, Ibarbo, Isla, De Gennaro og Marxo Borriello forsvunnet ut portene på Stadio Sant Elia. Inn har det kommet et par lovende unggutter i Romagna og Miangue for å forsterke forsvaret, mens mer rutinerte spillere som Andreolli og Cigarini også har sluttet seg til troppen i løpet av sommeren. Totalt sett må nok Rastelli innse at hans tropp er svekket, og det er vanskelig å se at de skal kopiere fjorårets 11. plass.

I seriepremieren røk Cagliari, ikke overraskende, mot de regjerende seriemesterne fra Juventus (0-3), mens de uken før tok seg videre i Coppa Italia. De slo ut Haitam Aleesami sitt Palermo, som rykket ned i fjor, etter straffesparkkonkurranse. Gjennom sommeren har de spilt uavgjort mot Crotone (2-2) og tapt mot tyrkiske Fenerbache (1-0). De øvrige resultatene har vært mot svak motstand og det er ikke lett å lese så mye ut i fra de.

Vincenzo Montella:

«Vi har hatt fantastisk støtte fra egne fans på San Siro i de to siste hjemmekampene, noe som gleder meg. Vi må ikke la entusiasmen bli overveldende, for det kan slå tilbake på oss. Laget jobber godt og fokuserer på et mål av gangen.»

«Vi møter et lag som skapte trøbbel for oss i fjor. Vi både vant en og tapte en, begge ble avgjort i sluttminuttene. Det kommer til å bli en vanskelig kamp og de kommer godt forberedt. De er en taktisk vanskelig motstander og er farlige i angrep. Med andre ord en klassisk Serie A-kamp.»

Tidligere hjemmelag-spillere:

Ingen nåværende Milan-spillere har tidligere representert Cagliari.

Tidligere Cagliari-spillere:

Marco Storari var på lån fra Milan til Cagliari våren 2008, og ble hentet permanent til klubben sommeren 2015. I januar 2017 ble han hentet tilbake til Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Davide Di Gennaro, Roberto Colombo, Marco Borriello, Bartosz Salamon & Gabriel har alle spilt for begge klubbene.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

28.05.17 Cagliari-Milan 2-1

08.01.17 Milan-Cagliari 1-0

21.03.15 Milan-Cagliari 3-1

29.10.14 Cagliari-Milan 1-1

26.01.14 Cagliari-Milan 1-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

Donnarumma; Conti, Bonucci, Musacchio, Rodriguez; Kessiè, Locatelli, Calhanoglu; Suso, Cutrone, Borini

Bortelag (4-3-1-2):

Cragno; Padoin, Pisacane, Andreolli, Capuano; Dessena, Cigarini, Barella; Joao Pedro; Cop, Sau

Odds fra norsk tipping:

H: 1.18 U: 5.50 B: 9.30

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page