top of page

Før kamp: Milan-Cagliari


Milan er store favoritter hjemme mot Cagliari

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 10. februar 2019 kl. 20.30 norsk tid.

TV: Strive

Kniving om Champions League

I sjiktet under Juventus og Napoli er det tettere ( og lavere poengfangst) enn på lenge og hvem som kommer til Europa neste år er et vidåpent spørsmål. Etter 22 runder skiller det kun 7 poeng mellom Inter på tredje og Sampdoria på åttende. Innimellom her ligger Milan på fjerdeplass, men uten full pott mot Cagliari kan Rino og mannskapet falle utenfor kvalifisering til Europa League.

Hjemme på San Siro står Milan med 6-3-2, men formen har vært nedadgående og på de seks siste har det blitt to seire, to avgjorte og to nederlag. Forrige gang endte det 0-0 mot Napoli.

Offensivt er det fortsatt endel som lugger for Milan, men bakover på banen ser det bedre ut enn på lenge. Donnarumma, som ble kritisert med rette tidligere i sesongen, har plukket frem den ene klasseredningen etter den andre og har bidratt sterkt til at Milan kun har sluppet inn fire mål på de 10 siste kampene (9 i Serie A). Samtidig er det noe mer kontinuitet i fireren og Bakayoko har vokst i rollen sentralt på midten. Legg til at både Paqueta og Piatek har vist seg som forsterkninger så langt, så er det mye som tyder på at Milan kan være med å kjempe hele veien inn denne våren.

Hovedstadslagene Roma og Lazio, som begge er med i kampen om topp 4, spilte sine kamper på torsdag og fredag. Begge tok tre poeng og legger press på Milan. Inter skal møte Parma på bortebane i kveld, mens Napoli har en tøff bortekamp mot Fiorentina tidligere på lørdagen.

Gennaro Gattuso mangler fortsatt Reina, Caldara, Zapata, Strinic og Bonaventura, men Biglia nærmer seg en retur og kan være med i troppen.

Elendig form

Rolando Maran sitter fortsatt i sjefsstolen, men dersom Cagliari opprettholder sin form får han neppe fullføre sesongen. Fjorårets 16. plass og nedrykksstrid er foreløpig blitt til en 15. plass, men med fem uavgjorte, seks tap kun 1 seier i Serie A siden 28. oktober har I Rossublu kurs mot sumpen.

På fremmed gress har det kun blitt en fattig seier for Cagliari (Atalanta) og på de øvrige 10 kampene har det blitt 1 poeng mot Fiorentina, SPAL og Frosinone, samt nederlag mot Empoli, Parma, Inter, Juventus, Lazio, Udinese og Sassuolu. Formen er som kjent elendig og Cagliari står med fire tap og en uavgjort på sine fem siste kamper i serie og cup. Sist ble det 0-1 hjemme mot Atalanta, mens de ble slaktet av Sassuolo i forrige bortekamp (3-0).

Det var et meget aktivt overgangsvindu for Cagliari som blant annet hentet inn Pellegrini (Roma), Birsa, Cacciatore (begge Chievo) og Thereau (Fiorentina),  mens Farias (Empoli), Sau (Sampdoria), Dessena (Brescia) og Andreolli (Chievo) forsvant ut portene.

Dessverre for gjestene har Maran har store skadeproblemer og han må klare seg uten Klavan, Cerri, Castro, Bradaric, Thereau og Cacciatore.

Tidligere Cagliari-spillere:

Ingen nåværende Milan-spillere har tidligere representert Cagliari.

Tidligere Milan-spillere:

Jherson Vergara var Milans eiendom fra 2013 til i sommer, men midtstopperen var stort sett utlånt og fikk ingen offisielle kamper for klubben.

Spillere som har representert begge klubbene:

En rekke spillere, deriblant Alessandro Matri, Davide Astori, Davide Di Gennaro, Roberto Colombo, Marco Borriello, Bartosz Salamon, Marco Storari & Gabriel har spilt for begge klubbene.

Head to head

Cagliari rykket opp til den øverste divisjonen for første gang på midten av 60-tallet, men svevde mellom divisjonene i rundt 40 år. Siden opprykket i 2004 har de med unntak av et par sesonger vært et fast innslag i Serie A, og Milan har i denne perioden hatt et meget godt tak på søndagens verter. På de siste 27 kampene lagene imellom har Milan vunnet 21, spilt 5 uavgjorte og kun tapt 1 gang. Nederlaget kom i mai 2017 da Pisacane scoret 2-1 målet langt inne i overtiden på Stadio Sant`Elia.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

16.09.18 Cagliari-Milan 1-1

21.01.18 Cagliari-Milan 1-2

27.08.17 Milan-Cagilari 2-1

28.05.17 Cagliari-Milan 2-1

08.01.17 Milan-Cagliari 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessiè, Bakayoko, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Cagliari (4-3-1-2):

Cragno; Srna, Piscane, Ceppitelli, Pellegrini; Padoin, Cigarini, Ionita; Barella; Pedro, Pavoletti

Odds fra Betsson:

H: 1.42 U: 4.34 B: 8.00

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page