top of page

Før kamp: Milan-Bologna


2015 er nå et avsluttet kapittel og vi går løs på et nytt år hjemme på San Siro når Milan tar i mot et svakt plassert Bologna til den 18. serierunden i håp om å starte det nye året på best tenkelig måte. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: 06.01.16 kl. 15.00 norsk tid

TV: Viaplay

Bologna, enten eller

Onsdagens motstander har en klar tendens i resultatene sine så langt denne sesongen, enten tar de alle tre poengene ellers får ikke med seg noe som helst. Bologna har på de første 17 kampene kun delt poengene med sin motstander en gang og det var da de tok et sterkt poeng hjemme mot Roma i den 13. runden. Utover det har det blitt 6 seiere og 10 tap, men kun halvparten av tapene har kommet borte så det er sånn sett et relativt sterkt bortelag som gjester San Siro til årets første kamp. Bologna avsluttet året ganske sterkt med 5 seire på de 9 siste kampene men ligger likevel nede på et 15. plass etter en tung start på sesongen som ble innledet med 2 seire og 8 tap på de første 10 kampene.

Brukbar avslutning på 2015

Milan avsluttet 2015 på en resultatmessig god måte og tok 8 poeng på de 4 siste seriekampene, i tillegg til 2 seire i Coppa Italia. Det forrige tapet kom borte mot Juventus 21.11.15. Det er dessverre mer bekymringsverdig hvordan laget har fremstått i mange av disse kampene, spesielt i forhold til hva som har blitt prestert foran motstanderens mål. Milan har utviklet seg til å skape flere sjanser og har hatt et visst form for angrepsspill, men trenger dessverre ofte alt for mange muligheter før våre offensive spillere klarer å få ballen i nota. La oss håpe 2016 blir et godt år for alle Milanistas og at Mihajlovic har terpet angrepsspill og avslutninger gjennom juleferien.

Sinisa Mihajlovic:

”Jeg tror ikke Boateng vil starte kampen, men bortsett fra Balotelli, Menez, Lopez og Romagnoli er hele troppen tilgjengelig. Berlusconi har gitt meg muligheten til å lede dette laget og jeg gjør det så godt jeg kan. Jeg synes ligaen er mer balansert i år i forhold til andre sesonger. Det er små forskjeller mellom topplagene og det er stor spenning knyttet til de fleste oppgjørene. Vi gikk på banen mot Frosinone med en rekke italienske spillere med en gjennomsnittsalder på 25 år. Det er viktig å gjøre jobben vår nå samtidig som vi jobber fremover-rettet, og jeg synes fremtiden til Milan ser svært lys ut.”,

Nigel De Jong:

”Vi har jobbet hardt og jeg er personlig klar til kamp. 2016 starter i morgen og Bologna er i form, så vi må jobbe hardt for å vinne. Vi har gitt bort poeng mot svakere lag så vi har behov for å starte året med en seier. Jeg ønsker ikke å spekulere om min egen fremtid og vier all min oppmerksomhet mot morgendagens motstander.”

Tidligere spillere

Det er flere spillere som har representert begge klubbene opp gjennom årene. Roberto Baggio(i Milan 95-97 og i Bologna 97-98), Alberto Gilardino( i Milan 04-08 og i Bologna 12-13), Francesco Antonioli( i Milan 88-89, 91-93, i Bologna 95-99 og 06-09).

Den eneste spilleren som har spilt for begge klubbene og som er aktuell for onsdagens oppgjør er Bologna-spissen Mattia Destro som var på lån i Milan våren 2015 samt gjestenes manager Roberto Donadoni som spilte for Milan i perioden 86-96 og 97-99.

Se opp for: Mattia Destro. Som så mange andre angrepsspillere som har floppet i Milan har Destro hatt brukbar suksess så lenge han har holdt seg unna den rødsorte drakten. Så langt har den italienske spissen funnet nettet 5 ganger for et lag som kun har scoret 19 mål totalt i ligaen. Uten å være spesielt stor og sterk eller særlig rask har italieneren en tendens til å være på rett sted til rett tid inne i boksen og scorer mange av målene sine inne i sekstenmeteren.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

14.02.14 Milan-Bologna 1-0

26.09.13 Bologna-Milan 3-3

20.01.13 Milan-Bologna 2-1

01.09.12 Bologna-Milan 1-3

22.04.12 Milan-Bologna 1-1

Utilgjengelige spillere:

Milan: Lopez, Menez (begge skadet), Balotelli (ikke matchfit) og Romagnoli (suspendert)

Bologna: Krafth, Crisetig, Riazzo og Brienza (alle skadet)

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Mexes, Alex, Antonelli; Honda, Montolivo, Bertolacci; Bonaventura; Niang, Bacca

Bologna (4-5-1)

Mirante; Rossettinu, Oikonomou, Gestaldello, Masina; Mounier, Taider, Diawara, Donsah, Giaccherini; Destro

Odds fra norsk tipping:

H: 1.46, U: 3.50, B: 6.05

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page