top of page

Før kamp: Milan-Bologna


En gammel kjenning gjester San Siro hvor et desperat hjemmelag jakter topp 4.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Mandag 6. mai kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive sport

Fryktelig form

En forferdelig svak periode for Milan toppet seg for en uke siden da Torino ble for sterke (2-0) og sendte Milan ned fra den ekstremt viktige fjerdeplassen. Laget som kom til Derby della Madonnina som favoritter for halvannen måned siden har sett forferdelig ut og står med 1-2-5 i serie og cup. Avstanden opp til Champions League er ikke avskrekkende (3p), men det er mange lag som skal passeres dersom Milan klarer å finne formen.

På eget gress står Milan med 10-4-3 og har den fjerde beste hjemmestatistikken i Serie A, men det har kun blitt 4 av 9 poeng på de tre siste og den nedadgående formen vises gjennom de ti siste hjemmekampene (5-3-2). Fraværssituasjonen er heller ikke spesielt lovende for Rossoneri som på mange måter er desperate etter å snu den svake trenden.

Gennaro Gattuso, som ser ut til å leve på lånt tid som sjef for sitt kjære Milan, må klare seg uten kaptein Romagnoli som pådro seg et rødt kort i fadesen mot Torino. Ellers Conti er usikker grunnet en skulderskade mens  både Strinic, Bonaventura, Calabria og Caldara er ute de resterende kampene. Sistnevnte pådro seg en kneskade tidligere i uken og er ikke forventet tilbake før sent i 2019. Gazzetta tror Rino fortsetter å søke etter den rette formasjonen for sitt mannskap og at han i denne kampen vil forsøke to spisser og Paqueta i rollen som Trequartista i 4-3-1-2.

Ny kontrakt i sikte

Tidligere Milanisti Filippo Inzaghi fikk i fjor sommer ansvaret med å ta Bologna videre etter Roberto Donadoni, men etter kun 2 seire på 21 kamper (2-8-11) måtte Superpippo ta sin hatt og gå i slutten av januar. Inn kom en annen kjenning, Sinisa Mihajlovic, og serberen klinket til og ledet troppen til seier i Milano i sin debut (0-1 mot Inter).

Deretter ble det riktignok kun et poeng på de tre neste, men på de åtte siste står Bologna med solide 6-1-1, kun slått av formlaget Atalanta. Anført av Soriano og Sansone, som begge kom på lån i januar, har Bologna sett ut som alt annet enn et nedrykkslag og på kort tid har de så godt som sikret fornyet kontrakt.

På fremmed gress står Bologna med svake 2-6-9, hvor 7 av 12 poeng er plukket under Mihajlovic sin ledelse. Forrige bortekamp mot Fiorentina endte 0-0, og forut for den fikk de som nevnt bank av Atalanta (4-1).

Sinisa Mihajlovic må klare seg uten Mbaye, Soriano (suspensjon) og Mattiello som er skadet.

Tidligere Milan-spillere:

Simone Verdi, Mattia Destro og Andrea Poli har alle spilt for Milan.

Tidligere Bologna-spillere:

Ingen i Milantroppen har tidligere spilt for Bologna.

Spillere som har representert begge klubbene:

Roberto Donadoni, Roberto Baggio, Alberto Gilardino, Simone Verdi og Francesco Antonioli.

Managere som har ledet begge klubbene:

Filippo Inzaghi & Sinisa Mihajlovic.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

18.12.18 Bologna-Milan 0-0

29.04.18 Bologna-Milan 1-2

10.12.17 Milan-Bologna 2-1

21.05.17 Milan-Bologna 3-0

08.02.17 Bologna-Milan 0-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-1-2):

G.Donnarumma; Abate, Musacchio, Zapata, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Calhanoglu; Paqueta; Cutrone, Piatek

Bologna (4-2-3-1):

Skorupski; Calebresi, Danilo, Lyanco, Dijks; Pulgar, Poli; Orsolini, Dzemaili, Sansone; Palacio

Odds fra Betsafe:

H: 1.66 U: 3.70 B: 5.45

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page