top of page

Før kamp: Milan-Betis


Milan må gjøre jobben på hjemmebane for å beholde førsteplassen i gruppa. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Torsdag 25. oktober kl. 18.55 norsk tid

TV: TV 2 sumo

Solide hjemme

Etter et skuffende Derby della Madonnina på søndag er det duket for ny torsdagskamp i Europa League for Gennaro Gattuso og hans mannskap. At Inter dagen i forveien spiller kamp i Champions League mot Barcelona sier vel kanskje litt om at det er forskjell på de to Milano-klubbene for tiden.

Etter seieren mot Olympiakos sist topper Milan sin gruppe med 6 poeng og har småpene 6-1-1 på sine åtte siste hjemmekamper i Europa, og det er lov å håpe på en morsom forestilling mot et spennende lag som garantert kommer til å spille åpent og forære muligheter for Higuain & Co. Med tre nye poeng vil Milan ha en fem poengs luke ned til nummer 2 og vil da nærmest være sikret avansement før de tre siste kampene, noe som vil åpne opp for at Gattuso kan rullere noe mer på laget og gi noen spillere sjansen utover høsten.

Når det gjelder laguttaket er det ventet et par endringer. Både Biglia og Calhanoglu pådro seg smeller i helgen og står over denne, i tillegg til at Reina antageligvis trer inn mellom stengene. Både Caldara og Laxalt er ventet i forsvarsrekken, mens det står mellom Castillejo og Borini på venstre kant.  Ellers nærmer Conti seg et comeback, men denne kampen kommer for tidlig for høyrebacken. Strinic er fortsatt ute på ubestemt tid.

Angrep er det beste forsvar

Real Betis er en storklubb fra Sevilla med en over 100 år lang historie, som blant annet inneholder 12 nedrykk, tet seriemesterskap, to cupgull og at de gjorde dribelfanten Denilson verdens dyreste fotballspiller da de hentet ham fra brasiliansk fotball for 200 millioner kroner i 1998. Det har vært en tung tid for Betis som, siden de vant cupen og ble nummer 4 i 04/05, har rykket ned to ganger og kun blitt blant de 10 beste i La Liga ved tre anledninger, men under Quique Setien er det igjen blitt artig å dra på Benito Villamarin for Beticos-fansen.

Den tidligere spanske landslagsspilleren tok over Las Palmas for tre år siden og førte dem opp fra nedrykksstriden til midten av tabellen. Våren 2017, da klubben slet tungt, ble 60-åringen løst fra kontrakten og kort tid senere ble det klart at han skulle ta over Real Betis. Har har han videreført det offensive spillet han introduserte i Las Palmas og Betis er et av de mest underholdende lagene i hele Europa. De flytter ballen fort, angriper med mange folk og tar enorm risiko for å score mål. Det førte dem til en 7. plass i fjor og det var kun Real Madrid, Barcelona og Valencia som scoret flere mål enn Betis i La Liga. I den andre enden av banen lakk det som ei sil og lagene på 18. og 19. plass som slapp inn flere mål. Gang på gang tok Betis enorm risiko for å drepe kampen, noe som flere ganger førte til at 3 poeng ble til 1 eller 0.

Denne sesongen ser det ut til at de har strammet litt opp og kun 2 ganger på 12 oppgjør har de sluppet inn mer enn 1 mål. Det har naturligvis også gått på bekostning av det offensive spillet, og det er kun i hjemmekampen mot Athletic Bilbao at Betis har scoret mer enn 1 mål (2-2).

I Europa League ble det 0-0 borte mot Olympiakos før de smadret Dudelange 3-0 hjemme i Sevilla, og Los Verdiblancos er dermed to poeng bak Milan på tabellen. Med seier vil spanjolene utfordre Milan om gruppeseieren, mens Olympiakos kan komme a poeng dersom det blir tap i Italia.

Quique Setien har et spennende mannskap hvor Marc Bartra er hjertet i midtforsvaret. På midtbanen er det monsteret William Carvalho som skal gjøre mye av grovjobben slik at kreative spillere som Canales, Sanabria, Tello  og Lo Celso kan få utfolde seg. Helt på topp setter ofte Setien sin lit til Loren Moron som har scoret 9 mål på 22 kamper i La Liga etter at han ble hentet opp fra B-laget.

Til dette oppgjøret har både Tello, Guardado og Joaquin vært usikre, men de siste meldingene er at samtlige er tilgjengelige for Setien som kan velge fritt blant sine beste menn.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Reina; Abate, Caldara, Romagnoli, Laxalt; Kessie, Bakayoko, Bonaventura; Suso, Higuain, Castillejo

Real Betis (3-4-2-1) :

Pau López; Mandi, Bartra, Sidnei; Guerrero, Canales, Lo Celso, Junior; Joaquín, Boudebouz; Morón

Odds fra Bettson:

H:2.04 U: 3.50 B: 3.95

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page