top of page

Før kamp: Milan-Austria Wien


Milan kan sikre seg avansementet med seier hjemme mot østerrikerne.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Torsdag 23. november kl. 21.05 norsk tid

TV: Eurosport Player

Bedre i Europa

Stemningen er ikke allverdens i Milan om dagen, men endelig kan den hjemlige serien settes på vent og fokuset rettes mot Europa. Der er det vesentlig hyggeligere for Vincenzo Montella og hans gutter, som topper gruppen to poeng foran AEK Athen. Ned til torsdagens gjester skiller det 4 poeng, noe som betyr at Milan er videre til neste runde med seier i gruppespillets nest siste kamp.

Det forrige oppgjøret mellom lagene ble spilt i midten av september og Milan vant hele 5-1 på bortebane etter at Andre Silva scoret sitt første hattrick for klubben. De øvrige målene ble scoret av Calhanoglu og Suso, mens Borkovic scoret vertenes trøstemål.

På skadefronten er det ingen store nyheter. Lucas Bigla var tilbake i helgen og bør være klar for mer enn et par minutter her, men argentineren kan meget vel bli hvilt fra start. Ellers er Hakan Calhanoglu tilbake mens Suso, som ble skadet mot Napoli, går flipp av oppgjøret. Fra før av er både Andrea Conti og Davide Calabria ute. Sistnevnte nærmer seg, men denne kampen kommer nok i tidligste laget for backen.

Svak form

For gjestene ser det litt mørkt ut med tanke på avansement, for dersom AEK gjør jobben hjemme mot jumbolaget Rijeka er Austria Wien nødt til å vinne på San Siro for å ha en mulighet til å komme seg til sluttspillet.

Siden lagene møttes for cirka to måneder siden har det bølget særdeles mye for Thorsten Fink sine gutter. De tok seg videre i cupen, men røk ut mot byrival Rapid i sekstendelsfinalen. I serien har de 3-3-4 og mot Rijeka i forrige runde i Europa League gikk de på et særdeles skuffende hjemmetap (1-3).

Det som har kjennetegnet Austria Wien de siste ukene er at de lekker som ei sil, og på de åtte siste kampene har de sluppet inn hele 18 mål. Det passer nok den gamle storheten godt at Milan heller ikke kommer inn i kampen i strålende form, hverken poeng- eller målmessig.

Vincenzo Montella:

«Europa League er veldig viktig for oss og Europa generelt er denne klubbens hjem. Vi har frem til nå gjort det godt i turneringen, fokuset er å kvalifisere oss på torsdag slik at vi kan rette fokuset mot Serie A. Det første oppgjøret mot Austria Wien var fantastisk. Laget var ikke i sin beste form, men likevel spilte vi med sult og et enormt ønske om å vinne. Vi må gjenta den prestasjonen på torsdag. Denne kampen er veldig viktig fordi vi kan nå vår første målsetning for sesongen.»

«Gutta er optimistiske og tror på laget. Vi har alle store forventninger til oss selv, men dersom vi skal komme opp på nivået til for eksempel Napoli må vi forbedre mange aspekter i spillet vårt. På San Paolo hadde vi mest ball og en rekke skudd på mål, noe som viser at vi har tatt noen steg. Vi må bli bedre i angrep, gjøre det lettere for våre angripere og flytte ballen kjappere.»

«Jeg skjønner at fansen er frustrerte etter noen svake resultater, men vi trenger at de har troen på oss og at de støtter oss for at vi skal kunne slå tilbake og skape en bedre atmosfære. De har alltid vært her for oss og vi forventer som vanlig at det kommer mange fans på San Siro.»

Forventede lagoppstillinger:

Milan (3-4-1-2) :

G.Donnarumma; Zapata, Bonucci, Rodriguez; Borini, Kessié, Biglia, Bonaventura; Calhanoglu; Silva, Cutrone

Austria Wien (4-3-3):

Hadzikic; Klein, Westermann, Kadiri, Martschinko; Holzhuser, Lee, Prokop; Tajouri, Friesenbichler, Pires

Odds fra norsk tipping:

H: 1.22 U: 4.95  B: 8.75

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page