top of page

Før kamp: Milan-Atalanta


Lørdag kveld er det klar for den tolvte runden i årets Serie A, og et Milan i form tar i mot de svart-blå fra nabobyen Bergamo. Les alt om kampen her!

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 07.11.15, kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat sport

Varierende gjester

Å si at Atalanta har åpnet sesongen varierende vil ikke være en overdrivelse. Etter en sterk start der laget kun tapte en gang på de første seks kampene (1-0 borte mot Inter), har de kommet inn i en flyt med tap og seier annenhver kamp. Det er på bortebane Atalanta har sine største utfordringer, og laget har fæle 0-0-3 og 0-8 i målforskjell på sine tre siste bortekamper. Totalt står laget med 1-1-4 utenfor egen hule så langt denne høsten. Forrige kamp tapte de 3-0 borte mot Bologna. Den gode starten, og hjemmeformen har dog ført laget opp på en åttendeplass så langt, og kan således gå forbi Milan med seier lørdag kveld. Men kurven er altså nedadgående.

Rødt i blått

Selv om de ligger høyere på tabellen enn de selv hadde sett for seg, er det ikke det mest oppsiktsvekkende med Atalanta i Serie A anno 15/16. Hele fem ganger har dommeren sett seg nødt til å dra opp det røde kortet mot en Atalanta-spiller, det er verst i ligaen. Av det gule slaget er det utdelt 27 kort til laget. Milan møter med andre ord et mannskap som er villige til å gi alt i krigen, også utover hva kamplederen aksepterer.

Hyggelig periode for Milan

For vertenes del har den siste tids resultater vært en etterlengtet opptur, og det er en optimisme rundt klubben det er lenge siden vi sist var vitne til. Laget står med tre strake seire, som ble kronet med en bortimot taktisk perfekt gjennomført bortekamp mot Lazio sist.

Mihajlovic: ”Den viktigste kampen så langt”

Sinisa Mihajlovic holdt den vanlige pressekonferansen før kamp fredag ettermiddag, og uttalte blant annet at lørdagens oppgjør var den viktigste kampen så langt i sesongen.

”Kampen i morgen er den viktigste kampen siden sesongen startet. Atalanta er en dyktig motstander som har spilt veldig godt denne sesongen, bortsett fra den forrige kampen mot Bologna. De har gode spillere som kan gjøre det vanskelig for oss. Vi må ikke undervurdere dem. Jeg har stor respekt for treneren deres, Edy Reja. Han er en stor mann og jeg respekterer han så mye at jeg vil gjøre alt som står i min makt for å slå han! Vi mangler flere spillere, men jeg er sikker på at de som kommer inn på laget vil gjøre det bra. I det siste har vi vist at vi er en sterk enhet. Når du har det i bunn, kan du komme forbi ethvert hinder.”

Tidligere Milanista

Vinteren 2015 kom, sammen med en rekke andre spillere, Gabriel Paletta til Milan for å forsterke laget foran vårsesongen. Midtstopperen ankom Milanello fra den da konkurstruede klubben Parma. Han debuterte for laget 07.02.15 i bortetapet mot Juventus, og var stort sett i Inzaghis startellever ut sesongen. Det ble totalt 14 kamper på den argentinsk-fødte italieneren med en fortid i blant annet Boca Juniors og Liverpool. Milans nye trener Mihajlovic fant ikke plass til stopperen i årets tropp, og han ble dermed sendt på en sesong-langt lån til Atalanta. Her har Paletta stort sett vært fast inventar og har startet 8 av 12 kamper. Det er ventet at hans navn blir lest opp blant de startede gjestene lørdag kveld.

Se opp for:

Mauricio Pinilla. Chileneren havner definitivt i båsen for «omreisende spillere». Siden han slo gjennom i Universidad Chile i 2002 har han spilt for 14 forskjellige klubber, og har også spilt for to av klubbene i to forskjellige epoker. Det tok riktignok en god stund før han fikk noe særlig spilletid utenfor Chiles grenser. Ikke før i 2009 klarte Pinilla å spille seg til fast plass på et lag, da han gikk til Grosseto i Serie B. 24 mål på 24 kamper gjorde at Palermo hentet han til den øverste ligaen. Siden har han spilt for Cagliari og Genoa før Atalanta hentet han på lån i januar 2015. Det ble 14 kamper og 6 scoringer våren 2015, og klubben signerte en permanent kontrakt med spilleren før årets sesong. Så langt har han spilt 9 kamper og scoret 3 mål i Serie A. Pinilla har en tøff spillestil, noe som ofte er vanlig blant chilenere. Det har ført til 5 gule og 1 rødt kort så langt, og har følgelig stått over to kamper så langt. Det blir viktig å holde hodet kaldt i dueller med den 31 år gamle ringreven.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

30.05.15 Atalanta-Milan 1-3

18.01.15 Milan-Atalanta 0-1

11.05.14 Atalanta-Milan 2-1

06.01.14 Milan –Atalanta 3-0

27.01.13 Atalanta-Milan 0-1

Milans tropp:

Keepere: Abbiati, Donnarumma, Liveri

Forsvar: Antonelli, Calabria, De Sciglio, Ely, Mexes, Romagnoli, Zapata

Midtbane: De Jong, Mauri, Kucka, Montolivo, Nocerino, Poli, Suso, Honda

Angrep: Bacca, Cerci, Adriano, Niang

Forventede lagoppstillinger:

Atalanta (4-3-3)

Sportiello; Masiello, Toloi, Paletta, drame; Grassi, Roon, Kurtic; Moralez, Pinilla, Gomez

Milan (4-3-3)

Donnarumma; De Sciglio, Mexes, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, De Jong; Cerci, Bacca, Honda

Odds fra norsk tipping:

H: 1.58, U: 3.45, B: 4.70

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page