top of page

Før kamp: Milan-Atalanta


Etter et knepent tap borte mot Roma er laget igjen klar til dyst hjemme på San Siro. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 17. desember kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Tilbake på hesteryggen

En lang rekke med kamper uten tap ble dessverre brutt borte mot Roma på mandag, men det er ingen grunn til at ikke laget skal kunne slå tilbake mot naboen fra Bergamo.

Milan har en positiv trend hjemme på San Siro, og bortsett fra tapet mot Udinese har det gått knirkefritt på eget gress. Montella sine menn står med 6-1-1 og det er gått seks kamper siden smellen mot Udinese. Dessverre er Atalanta en historisk vanskelig motstander for Milan på hjemmebane, og på de fire siste kampene har man bare maktet å plukke med seg fire poeng. I fjor endte kampen 0-0 mens Atalanta vant både i 12/13 og i 14/15.

Vincenzo Montella får forhåpentligvis noen spillere tilbake til denne kampen, og både Carlos Bacca & Giacomo Bonaventura har vært tilbake på trening med lagkameratene. I tillegg er Juraj Kucka tilgjengelig etter å ha sonet for fem gule mot Roma. Dette gir manageren noen flere muligheter, og spesielt Niang kunne kanskje ha godt av å se litt fotball fra benken etter hans siste opptredener.

Andrea Bertolacci var endelig tilbake sist og gjorde en fin figur, tatt til etterretning at han ikke hadde spilt siden seriestarten. Det er dog ventet at han vil måtte vike for Kucka, men det kan nok være like greit med tanke på hans skadehistorikk. To kamper på fem dager kan bli i meste laget for italieneren med nummer 91 på ryggen.

På grunn av finalen i Supercoppa Italia mellom Juventus og Milan (spilles i Doha lille juleaften) er dette den siste seriekampen for året, og hva hadde vel vært bedre enn å ta ferie på delt andreplass? Det er gode muligheter for det ettersom Roma, som er tre poeng foran, skal til Torino for å møte serieleder Juventus.

Høstens positive overraskelse

Gian Piero Gasperini tok over Atalanta i sommer etter Edoardo Reja, som fikk sparken etter å ha ledet Bergamo-klubben til en trettendeplass. Under Gasperini har det sett veldig mye bedre ut og Atalanta er i ferd med å bli sesongens store overraskelse. Det kom overraskende på mange, spesielt ettersom det i sommer var store endringer i troppen og en av lagets beste spillere, Marten De Roon, forsvant til Middlesbrough og Premier League. Men anført av Kessie, Gomez og Kurtic har laget vokst seg sterkere og er kun fire poeng bak Milan på tredjeplass. I tillegg har unge Mattia Caldara, som er ønsket av de fleste italienske storklubbene, vært enorm i begge ender av banen. Tre mål har det så langt blitt for den unge midtstopperen.

Det er spesielt på bortebane at Atalanta har fått vist seg frem, og kun Juventus har flere seire på fremmed gress enn Gasperini sine menn (4-1-3 på bortebane). Der har de fått lov til å ligge lavt og lar ofte sine motstandere kontrollere ballen, noe de antageligvis vil gjøre mot Milan også. Det som er mer interessant er at det ikke er på overganger de scorer sine fleste mål, men de har en enorm styrke på dødballer. Hele 56% av målene kommer fra faste situasjoner (inkludert 3 straffespark), mens resten kommer fra åpent spill. Dermed trenger kanskje ikke Milan å være så redd for overganger i mot, men det er ingen tvil om at hele laget må være skjerpet hver eneste gang Atalanta får et frispark eller et hjørnespark, for der er de blant de farligste i hele ligaen.

Til tross for en strålende sesong så langt har det lugget litt for Atalanta i det siste, og de kommer fra to strake tap. Både borte mot Juventus og hjemme mot Sampdoria røk Gasperoni sine gutter med 3-1, og de står i fare for å falle ned til åttendeplass om resultatene går i mot dem i helgen. På den andre siden kan tre poeng på San Siro føre dem opp på fjerdeplass.

Vincenzo Montella:

«Det kommer til å bli en tøff og spennende kamp. Atalanta vet hva de må gjøre og kommer i angrep med stor fart. Vi trenger litt flaks for å bryte i gjennom så raskt som mulig. De har unge talenter som Kessie, Gomez, Gagliardini og Petagna. En fin blanding med unge talenter og mer erfarne spillere.»

«Både Bacca og Bonaventura er klare til kamp. De er to essensielle spillere som begge har noe å bidra med mot Atalanta.»

«Kucka er en unik spiller, men han har vært på en nedadgående kurve de siste kampene. Bertolacci spilte godt mot Roma og vi tror han har lagt trøbbelet bak seg.»

«Niang ble hemmet av influensaen han hadde tidligere i høst, og han brukte mye energi på å kvitte seg med problemet. Han trener hardt, dedikert og ønsker å forbedre seg. Det er en vanskelig periode for ham, men jeg er sikker på at han kommer styrket ut av det.»

Tidligere Atalanta-spillere:

Gabriel Paletta var på lån i Bergamo-klubben i fjor, Riccardo Montolivo kom gjennom akademiet og forlot klubben til fordel for Fiorentina i 2005 mens Giacomo Bonaventura spilte for Atalanta mellom 2007-09 og 2010-14.

Tidligere Milan-spillere:

Alberto Paloschi kom gjennom akademiet til Milan, men maktet aldri å etablere seg i klubben og forsvant til Parma i 2008. Paloschi scoret to ganger på sine syv seriekamper for Milan. Det samme er historien for Atalantas toppscorer Andrea Petagna, som etter flere utlån forlot Milan permanent i 2015. Angriperen fikk fire seriekamper for Milan, men maktet aldri å finne veien til nettmaskene.

Spillere som har representert begge klubbene:

Filippo Inzaghi, Roberto Donadoni, Demetrio Albertini, Maurizio Ganz, Christian Vieri, Gianluigi Lentini og Massimo Donati. 

Se opp for:

Alejandro Gomez. Argentineren opererer ofte i en fri rolle og vandrer mye fra side til side. Hans hardtarbeidende lagkamerater gjør at han ofte er fritatt for defensive plikter og kan konsentrere seg om å skape sjanser, noe som har fungert meget godt denne sesongen. Så langt har det blitt tre scoringer og tre målgivende pasninger for 28-åringen, som har både tekniske og fysiske ferdigheter til å gjøre livet surt for Milans backrekke. Det er verdt å nevne at Milan har blitt linket hyppig til Atalantas nummer 10 denne høsten.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

03.04.16 Atalanta-Milan 2-1

07.11.15 Milan-Atalanta 0-0

30.05.15 Atalanta-Milan 1-3

18.01.15 Milan Atalanta 0-1

11.05.14 Atalanta-Milan 2-1

Utilgjengelige spillere:

Milan: Davide Calabria, Riccardo Montolivo og Mati Fernandez er alle skadet.

Atalanta: Guglielmo Stendardo, Alberto Paloschi, Etrit Berisha,  og Emanuele Suagher er alle skadet.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Pasalic; Suso, Lapadula, Niang

Atalanta (3-4-1-2):

Sportiello;Toloi, Caldera, Massiello; Conti, Kessie, Gagliardini, Spinazzola; Kurtic; Petagna, Gomez

Odds fra norsk tipping:

H: 1.80 U: 3.20 B: 3.75

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page