top of page

Før kamp: Milan-Arsenal


Det er duket for en skikkelig batalje mellom to sovende giganter i Europa League.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Torsdag 8. mars 2018 kl. 19.00 norsk tid

TV: MAX

I storform

Milan gikk for kort tid siden inn i et knallhardt kampprogram med avgjørende kamper i Serie A, Coppa Italia og Europa , men på grunn av det tragiske dødsfallet til Viola-kaptein og tidligere Milan-spiller Davide Astori ble helgens kamper utsatt. At mennesker dør et utelukkende en negativ hendelse, men det har gitt Milan bedre tid til å forberede seg til dette oppgjøret.

Til tross for en svak høstsesong tok Milan seg greit videre fra gruppespillet i Europa League, hvor da vant gruppen foran AEK Athen, nevnte Rijeka og Austria Wien. I den første utslagsrunden tok de seg greit av bulgarske Ludogorets, hvor Gattuso sine gutter la grunnlaget på bortebane (3-0) før en reservepreget ellever gjorde det som krevdes på San Siro (1-0).

Formen til Rossoneri er upåklagelig og Gattuso sine gutter har ikke tapt på de 13 siste kampene og står uten baklengsmål på de siste 6 i alle turneringer. På skadefronten er det ikke noe nytt å melde. Andrea Conti nærmer seg sakte men sikkert, men er fortsatt 3-4 uker unna å spille A-kamp. Luca Antonelli er heller ikke tilgjengelig mens det er noe usikkerhet rundt Ignazio Abate. Ellers meldes det om et skadefritt mannskap for Gennaro Gattuso.

Nærmer seg slutten på det franske regimet

Arsenal revolusjonerte på mange måter engelsk fotball da de ansatte Arsene Wenger for drøyt 20 år siden og franskmannen snudde opp ned på alt fra matvaner, drikkevaner og treningskultur i Premier League. Det hersker ingen tvil om at det han har utrettet er helt fantastisk, men nå kan det se ut til at det nærmer seg slutten for Wenger.

Forrige sesong var den første under Wenger hvor laget ikke kvalifiserte seg til Champions League, og derfor kommer Arsenal, akkurat som Milan, fra gruppespillet i Europa League. Der var de i gruppe med FK Crvena Zvezda, Koln og BATE. De vant gruppen enkelt og slo ut svenske Østersund med 4-2 sammenlagt i forrige runde.

Lagets generelle form er alt annet enn god og på sine 15 siste kamper har The Gunners kun 4 seire. De står med 4 strake tap og sist ble det et ydmykende nederlag mot nyopprykkede Brighton. De er ute av FA-cupen, tapte finalen i Liga-cupen og er 13 poeng unna byrival Tottenham som innehar den siste Champions League-plassen. Dersom de skulle ryke ut ut Europa League er det uten tvil den verste sesongen i Wengers historie.

Franskmannen har også definitivt sitt å tenke på når det gjelder laguttaket. Santi Cazorla er ute, men det har han vært i over 1 år og er neppe en mann de regner med på Emirates. I tillegg er sidebackene Bellerin og Monreal høyst usikre mens angriperen Lacazette garantert mangler. Legg til at tidligere Milan-spiller Pierre-Emerick Aubameyang ikke kan spille fordi han allerede har deltatt for Dortmund og Wenger har store utfordringer med å komponere et slagkraftig lag.

Gennaro Gattuso:

«Wenger har vunnet så mye i sin karriere og har ledet samme klubb i over 20 år. Jeg har fortsatt en lang vei å gå. Det er en interessant kamp med meg, som er fersk manager mot ham med en enorm rutine og en veldig ballbesittende stil.»

«Jeg har spilt mange slike kamper i min karriere, men alt er annerledes nå. Sammenlignet med Wenger er jeg på barnenivå. Jeg har akkurat begynt mens han har trent i 30 år.»

«Vi kan ikke være redde for de 70.000 som kommer til San Siro. Vi må være på et teknisk høyt nivå og jobbe steinhardt fysisk. Hvis vi klarer det kan vi skape mye trøbbel for dem.»

Siste fem møter mellom lagene

06.03.12 Arsenal-Milan 3-0 15.02.13 Milan-Arsenal 4-0 04.03.08 Milan-Arsenal 0-2 20.02.08 Arsenal-Milan 0-0 08.02.95 Milan-Arsenal 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnol, Rodriguez, Kessié, Biglia, Bonaventura,; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Arsenal (4-4-3):

Ospina; Chambers, Mustafi, Koscielny, Kolasinac; Ramsey, Xhaka, Wilshere; Ozil, Welbeck, Mkhitaryan

Odds fra Betsson:

H: 2.18 U: 3.45 B: 3.50

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page