top of page

Før kamp: Lazio-Milan


Etter en dramatisk seier i midtuken venter en tøff motstander på Olimpico. 

Hvor: Stadio Olimpico, Roma

Når: Mandag 13. februar kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viasat Sport

Champions League-utfordrer

De siste 10 årene har Lazio stort sett vært et fast innslag på øvre halvdel uten å virkelig melde seg på i toppen (en tredje- og en fjerdeplass), men i år kan det se ut som at lillebror Inzaghi kan løfte hovedstadsklubben til en topplassering. Han tok over midlertidig etter Pioli (nå Inter) i vår, men ble erstattet av Bielsa etter kort tid. Dog angret argentineren såpass at han forsvant etter en uke og Simone fikk jobben på permanent basis. Det har så langt vært suksessfullt og Lazio ligger på fjerdeplass etter 23 kamper, kun fem poeng bak Napoli på plassen over.

Akkurat som sin kollega i Milan sverger Inzaghi til 4-3-3 og har også en fiks miks av unge spennende spillere i form av Hoedt, Savic, Keita og Anderson, sammen med mer etablerte typer som Marchetti, Basta, Parolo og Immobile. Med andre ord er det ikke helt ulikt Montella.

Etter to tap på rad (mot Juventus og Chievo) var Inzaghis menn tilbake på vinnersporet i helgen da de moste stakkars Pescara med siftene 6-2 i delfinenes egen stue. Midtbanespilleren Marco Parolo stod med en scoring denne sesongen, men etter helgen er han nå oppe i fem mål og Milan må passe på italienerens løp fra dypet på mandag.

Hjemme på Olimpico har Lazio tapt tre ganger (mot Chievo, Roma og Juventus) og spilt en uavgjort (Bologna),  og er vanligvis vanskelige å slå på eget gress. Noe av årsaken er et lavt antall baklengsmål (10) og det er kun de tre tetlagene som er tettere bakover på eget gress. I så måte bør dette laget stå godt til Milan, som kun har scoret 16 ganger på 11 bortekamper.

Store utfordringer

Milan vant endelig igjen da de beseiret Bologna på bortebane i midtuken. Seieren satt langt inne, men det er uansett sterkt å avgjøre i sluttminuttene etter å ha spilt store deler av kampen med både en, to og tre mann mindre. Dette gjør at det er en viss kontakt med lagene over, men opp til Napoli på tredjeplass er det 8 poeng og det kan bli vanskelig å få Champions League neste sesong.

Milan anno 16/17 er hverken et utpreget hjemme- eller bortelag, og på fremmed gress er det blitt brukbare 5-2-4. Ikke noen grunn til å juble, men det gir en høyere plassering på tabellen enn hva man har totalt sett. To av bortetapene er også kommet mot Roma og Napoli og det er oppgjør som man nesten må forvente at Milan kommer til kort i per dags dato.

Vincenzo Montella har flere store utfordringer hvor den ene er å omgjøre et spillemessig overtak til tellende resultat. Alt for mange ganger har vi sett Milan dominere kamper, sløse med sjanser og deretter gi bort poeng på kontringer i mot. Dette kunne fort skjedd mot Bologna også, men upresise avslutninger og en suveren tenåring i målet sørget for at man slapp med skrekken.

Milan har scoret 33 mål på 23 seriekamper så langt denne sesongen. Det ville gitt en 9. plass om antall mål var gjeldende, og hvis vi tar bort målene til Niang (nå Watford) og Bonaventura (skadet) er vi nede i 27 scoringer på det tilgjengelige mannskapet. Toppscorer Carlos Bacca finner veien til nettmaskene hvert skuddår og det er nok mange som håper at Lapadula blir å finne fra start i denne kampen da han har andre kvaliteter i form av å være et oppspillspunkt som dessverre colombianeren mangler.

I midtuken fikk skadelisten et nytt medlem i form av Romagnoli og Milan må i tillegg  klare seg uten Kucka og Paletta, som fikk en kamps karantene etter utvisningene mot Bologna. Det blir spennende å se hvordan Montella velger å løse disse utfordringene på en tøff bortebane.

Vincenzo Montella:

«Jeg er stolt av gutta og vil takke dem for det de gjorde mot Bologna, det var en instilling toppspillere verdig. Det som skjedde på Stadio Dall’Ara vil hjalp oss å forstå hva vi kan oppnå med riktig mentalitet.»

«Lazio er et veldig fysisk lag. De har scoret flest ganger på dødballer (12). Vi kjenner til dette og vi stoppet dem effektivt forrige gang (2-0 seier). De har en fin miks av talenter og etablerte spillere og har vært med i teten noen år. Det blir en tøff og fascinerende kamp, og vi må få ut alle våre kvaliter for å vinne. Disse tre poengene er viktige om vi vil tilbake til Europa, men det er ikke avgjørende.»

«Vi har noen utfordringer og på mandag vil b¨de Zucchetti og El Hilali være med oss. Førstnevnte er en strålende forsvarer som kan spille på begge backer.»

«Jeg har et strålende forhold med Simeone Inzaghi og vi møttes blant annet da vi begge trente aldersbestemte lag. Han har overrasket meg på måten han har ledet en toppklubb som Lazio. Jeg er glad på hans vegne fordi han er ung og viser frem sine kvaliteter.»

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori og Alessandro Matri.

Se opp for:

Ciro Immobile. Etter å ha forlatt Torino sommeren 2014 er det mye som har lugget for den italienske spissen, men han fant roen da han kom tilbake til Serie A og Torino i vinter. En retur til Sevilla virket utenkelig og Lazio betalte rundt € 9 millioner for spissen før sesongen. I hans forrige hele sesong i Italia (13/14) fant han veien til nettmaskene hele 22 ganger, og han har scoret 12 ganger på 22 opptredener i Serie A for Lazio denne sesongen. På de fire siste seriekampene er det blitt tre scoringer og landslagsspissen er i form etter lengre periode uten nettkjenning (7 kamper).

Lazio sin spydspiss er alt det navnet tilsier at han ikke skal være, nemlig meget bevegelig. 26-åringen står sjeldent i ro og Milan-forsvaret er nødt til å flytte beina raskt for å henge med i svingene. Til tross for at han ikke er blant de høyeste (185 cm) er han god i lufta og timer sine opphopp meget godt. Det blir spennende å se hvordan et nykomponert forsvar vil takle denne utfordringen.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

20.09.16 Milan-Lazio 2-0

20.03.16 Milan-Lazio 1-1

01.11.15 Lazio-Milan 1-3

24.01.15 Lazio-Milan 3-1

31.08.14 Milan-Lazio 3-1

Utilgjengelige spillere:

Alessio Romagnoli, Riccardo Montolivo, Luca Antonelli, Davide Calabria, Mattia De Sciglio og Giacomo Bonaventura er alle skadet mens Gabriel Paletta og Juraj Kucka soner karantene etter rødt kort i forrige kamp.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Gomez, Zapata, Vangioni; Pasalic, Locatelli, Bertolacci; Suso, Bacca, Deulofeu

Lazio (4-3-3):

Marchetti; Basta, Hoedt, De Vrij, Radu; Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic; Anderson, Immobile, Keita

Odds fra norsk tipping:

H: 1.65 U: 3.55 B: 4.05

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page