top of page

Før kamp: Lazio-Milan


Det er status quo i kampen om cupfinale.

Hvor: Stadio Olimpico, Roma

Når: Onsdag 28. februae 2018 kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til Coppa Italia

Tilbake på riktig spor

Formpilen til Lazio har endret retning flere ganger gjennom den siste måneden. Før dobbeltkampene mot Milan (1-2 og 0-0) var laget i fin form, men etter det tapte de hjemme for Genoa og borte mot Napoli i serien før de røk mot Steua i Europa League (1-0). De slo tilbake i den påfølgende seriekampen og beseiret et svakt Hellas Verona (2-0), deretter fikk de revansje mot rumenerne og tok seg videre til åttendelsfinalen med 5-2 sammenlagt. I helgen knuste de svake Sassoulo på bortebane og Simeone Inzaghi sine gutter kommer inn til dette oppgjøret med tre strake seire.

Statistisk sett har Lazio all grunn til å være komfortable når de først har kommet til en semifinale i Coppa Italia. Ser vi på de 10 foregående sesongene har de nemlig vært der fire ganger. Ikke veldig imponerende i seg selv, men hver eneste gang de har kommet til semifinalen har de også tatt seg videre til finalen. Forrige gang de vant var i 2013, før det i 2009. De tapte finalen både i 2015 og i fjor, begge gangene mot Juventus som har tre strake trofeer.

Til dette oppgjøret ser det forholdsvis greit ut for Simeone Inzaghi som kan velge i en stort sett skadefri tropp. Det er kun ungguttene Jordao og Neto som er ute, men de hadde neppe vært aktuell til en rolle i denne kampen uansett.

12 strake uten tap

Det startet ikke spesielt godt for godeste Gennaro Gattuso. To seire, en uavgjort og tre tap var fasiten etter de første seks kampene mot svak motstand (Benevento, Rijeka, Bologna, Hellas X2 & Atalanta).

Det hele snudde i derbyet mot Inter og nå har Milan gått 12 strake kamper uten tap (9-3-0). Flere av kampene har vært av typen «skal vinne», men Sampdoria, Roma og to ganger Lazio har i tillegg til Inter vært blant motstanderne. Den oppløftende formen har for alvor brakt optimismen tilbake til den røde delen av Milano, og den første av fire tøffe og på mange måter avgjørende kamper ble vunnet i stor stil på søndag. I de to påfølgende kampene etter semifinalen venter Inter til Derby della Madonnina og Arsenal i Europa League. Dersom disse tre kampene ender med seier er det kanskje på tide å friskmelde Rossoneri?

Gennaro Gattuso og hans gutter kom til Roma allerede på lørdag og har vært i den evige stad siden. Han hadde med seg samtlige spillere i troppen, inkludert Storari, Conti & Antonelli som ikke er rapportert kampklare. I tillegg var Vergara, Mastour og Oduamadi med sørover, men de var ikke i troppen mot Roma og er neppe aktuelle her. Mateo Musacchio var tilbake på benken sist og er etter sigende skadefri etter å ha hatt litt trøbbel gjennom forrige uke.

Tidligere Milan-spillere:

Davide Di Gennaro har gått gradene gjennom Milans akademi, men ble solgt i 2012 og fikk kun tre offisielle kamper for klubben. Italieneren er skadet og kommer ikke til å spille onsdagens kamp.

Tidligere Lazio-spillere:

Lucas Biglia spilte for Lazio i perioden 2013-17 og var lagets kaptein fra 2015. I sommer ble han solgt til Milan for omkring € 17 millioner.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori og Alessandro Matri.

Slik gikk det sist:

Da lagene møttes til det første oppgjøret i slutten av januar, var det kun få dager etter at Milan hadde vunnet seriekampen mot samme motstander 2-1. Oppgjøret bar preg av mange slitne spillere og før hvilen hadde begge lag knapt en skikkelig målsjanse å vise til, men det var Lazio som var nærmest. Kampen tok seg opp etter pause og begge lagene både kunne og burde funnet veien til nettmaskene. Den største sjansen hadde Calhanoglu, men tyrkeren klarte ikke å presse skuddet under tverrliggeren fra 12 meter. Det endte dermed 0-0 og det er helt åpent i kampen om en finalebillett.

Siste fem møter mellom lagene i Coppa Italia:

31.01.18 Milan-Lazio 0-0

27.01.15 Milan-Lazio 0-1

26.01.12 Milan-Lazio 3-1

03.12.08 Milan-Lazio 1-2

11.02.04 Lazio-Milan 4-0

Forventede lagoppstillinger:

Lazio (3-5-2) :

Strakosha; Wallace, Cacerec, Radu; Basta, Lulic, Leiva, Savic, Lukaku; Anderson, Immobile

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Çalhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 1.85 U: 3.55 B: 4.45

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page