top of page

Før kamp: Lazio-Milan


Milan drar til den Evige stad for å møte en direkte konkurrent til topp 4.

Hvor: Olimpico, Roma

Når: Søndag 25. november 2018 kl. 18.00 norsk tid

TV: Strive Sport

Best mot de svake

Lazio var fryktelig nære å kvalifisere seg for Champions League i vår, men med tap hjemme mot Inter i siste serierunde glapp muligheten til å kvalifisere seg for gruppespillet de sist deltok i for 11 år siden.

I sommer mistet de midtstopperen De Vrij (Inter) og den offensive midtbanespilleren Anderson (West Ham), men hentet blant andre inn Badelj (Fiorentina), Berisha (Salzburg), Acerbi (Sassuolo) og spennende Correa (Sevilla), og mange vil si at hovedstadslaget kom styrket ut av mercatoen.

Lazio startet sesongen med tap for både Napoli og Juventus, før de vant fire på rappen. Deretter ble det tap i derbyet mot Roma, to seire mot Fiorentina og Parma og stort nederlag mot Inter (0-3). De slo tilbake med å nedsable SPAL (4-1), og i siste kamp før pausen delte de broderlig med Sassuolo (1-1).  Lazio har tatt de poengene man forventer at de skal, men har tapt alle head-to-head kampene mot de antatte topplagene. Hjemme på Olimpico står dem med 4-0-2, og har således en brukbar hjemmestatistikk, men det er nok bekymringsverdig at begge toppkampene på eget gress har endt uten poeng (Napoli og Inter). Det trenger dog ikke å bety allverdens for sluttplasseringen, for også i fjor viste Lazio seg som et bedre borte- enn hjemmelag og tok kun 1 poeng på eget gress mot lagene som havnet over dem på tabellen.

I Europa League  har Lazio vunnet 3/4 kamper og er i rute med tanke på spill på kontinentet etter nyttår.

Lillebror Inzaghi har hatt noen fravær gjennom høsten, og Felipe Caicedo har gått glipp av de siste to kampene grunnet skade. I tillegg pådro midtbanegeneralen Milnkovic-Savic seg en skade på landslagstrening, men begge skal være klare til dyst på søndag. De eneste fraværende er dermed backen Durmisi samt registaen Lucas Leiva.

Enorme skadeproblemer

Etter tapet hjemme mot Juventus før landslagspausen, hvor et sterkt redusert Milan til tross for en straffebom var sjanseløse, økte avstanden opp til de to topplagene. Heldigvis for Gattuso gikk Inter på en smell I Bergamo mens Lazio som nevnt avga poeng mot Sassuolo, så til tross for at Milan havnet utenfor topp fire er ikke avstanden opp til tredjeplass mer enn 4 poeng. Lazio innehar den siste Champions League-plassen og er 1 poeng foran Milan.

Milan stod med tre strake seire før Juventus tok en forventet seier på San Siro, og påførte Rossoneri sesongens tredje serietap. På fremmed gress åpnet Milan med tap mot Napoli, før de delte poengene både mot Cagliari og Empoli. Deretter ble det seier mot Sassuolo, tap mot Inter og seier mot Udinese i forrige bortekamp. Med andre ord høyst varierende resultater. Gjennom fjorårssesongen tok Milan kun 3 bortepoeng mot lag som endte over dem på tabellen (Roma). Både mot Juventus, Napoli, Inter og Lazio endte Montella og Gattuso sine reiser uten poeng. Hjemme var statistikken noe bedre med 5 poeng (seier mot Lazio, uavgjort mot Inter og Napoli), men nå er det bortekamp som gjelder og vertene må historisk sett finne seg i å være favoritter.

Gennaro Gattuso gikk inn i landslagspausen med enorme skadeproblemer, og situasjonen er blitt enda verre for manageren. Listen over skadde spillere omfatter nå Caldara, Romagnoli, Musacchio, Biglia og Bonaventura. I tillegg er Higuain suspendert etter å ha blitt utvist mot Juventus, mens Strinic og Conti ikke er klare for å bidra rundt A-laget riktig enda. Rodriguez, Calabria og Calhanoglu har alle trøblet gjennom pausen, men er ventet å være klare til dyst.

Tidligere Milan-spillere:

Francesco Acerbi ble hentet til Milan fra Chievo sommeren 2012, men kun et halvt år senere ble han solgt til Genoa. Midtstopperen noterte seg for 10 kamper for Rossoneri.

Tidligere Lazio-spillere:

Lucas Biglia spilte for Lazio i perioden 2013-17 og var lagets kaptein fra 2015. Han ble hentet til Milan i fjor sommer, men grunnet skade blir han ikke å se på søndag.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori, Davide Di Gennaro og Alessandro Matri.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

28.01.18 Milan-Lazio 2-1

10.09.17 Lazio-Milan 4-1

13.02.17 Lazio-Milan 1-1

20.09.16 Milan-Lazio 2-0

20.03.16 Milan-Lazio 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Lazio (3-4-2-1) :

Strakosha; Wallace, Acerbi, Radu; Marusic, Parolo, Badelj, Lulic; Alberto, Savic; Immobile

Milan (3-4-3):

G.Donnarumma; Abate, Zapata, Rodriguez; Calabria, Kessié, Bakayoko, Laxalt; Suso, Cutrone, Çalhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 1.80 U: 3.80 B: 4.05

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page