top of page

Før kamp: Lazio-Milan


Milan starter på bortebane når billettene til cupfinalen skal deles ut.

Hvor: Olimpico, Roma

Når: Tirsdag 26. februar 2019 kl. 21.00 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til Coppa Italia

Best mot de svake

Lazio har etablert seg som et topplag under lillebror Inzaghi og han var særdeles nære ved å føre laget tilbake til Champions League i fjor vår, men det røk i siste serierunde. Denne sesongen har det lugget langt mer for de lyseblå fra Roma og hverken Milinkovic-Savic, Alberto eller Immobile har levert på samme nivå som forrige sesong. Nå skal det sies at hverken Inter, Milan, Roma eller Atalanta har rykket fra, så topp fire er fortsatt innenfor rekkevidde.

Det var ikke allverdens aktivitet på overgangsmarketdet for Lazio i januar, men den sentrale midtbanen ble forsterket med Romulo (Genoa). Ut forsvant blant andre Caceres, Mauricio, Perea, Morrison og Murgia, men ingen vil bli dypt savnet fra startoppstillingen.

Lazio er historisk sett ett av de beste lagene i Coppa Italia og har hevet trofeet seks ganger, sist i 2013. Tre ganger har de endt opp som tapende finalist, noe som skjedde både i 2015 og i 2017. Ved begge anledninger stod Juventus igjen som mestere.

På veien til årets semifinale har Lazio spilt to hjemmekamper, og gikk seirende ut av bataljene mot både Novara (4-1) og Inter (1-1), hvor de vant på straffer.

Vertene har hatt spillefri i helgen, men kommer fra tre strake tap (Genoa og Sevilla ganger to) og må snu denne trenden dersom det skal bli en interessant vår for I Biancocelesti. På de ti siste kampene i alle turneringer står Lazio med 3-2-5, og ender stort sett opp uten seier mot andre topplag.

Lillebror Inzaghi har hatt store skadeproblemer den siste tiden, og til tross for at det ser noe lysere ut nå må han fortsatt klare seg uten Wallace, Parolo, Berisha, Lukaku, Bastos og Alberto.

I fremmarsj

Stemningen virker å være upåklagelig i den røde delen av Milano og i helgen ble det tre nye poeng mot Empoli (3-0), i en kamp hvor Piatek igjen fant veien til nettmaskene. I tillegg imponerte Castillejo stort ute til høyre, og det er ikke gitt at landsmannen Suso returnerer til startelleveren etter sin suspensjon. Seieren gjør at Milan står med solide 7-3-1 på de elleve siste kampene i alle turneringer, og på de samme kampene har det kun blitt fire baklengs.

I kvartfinalen overbeviste Milan stort og sendte serietoer Napoli ut etter to scoringer fra Piatek i hans debut fra start. I runden før trengte Milan ekstraomganger borte mot Sampdoria, men to scoringer fra Cutrone var nok til å ta seg videre.

Gennaro Gattuso må klare seg uten Caldara, Zapata og Bonaventura i jakten på en finaleplass i mai.

Tidligere Milan-spillere:

Francesco Acerbi ble hentet til Milan fra Chievo sommeren 2012, men kun et halvt år senere ble han solgt til Genoa. Midtstopperen noterte seg for 10 kamper for Rossoneri.

Tidligere Lazio-spillere:

Lucas Biglia spilte for Lazio i perioden 2013-17.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori, Davide Di Gennaro og Alessandro Matri.

Slik gikk det sist:

Disse klubbene har møttes i Coppa Italia flere ganger i nyere tid, og stod også opp mot hverandre i semifinalen for ett år siden. Den gang endte begge oppgjørene 0-0 og det hele ble avgjort på straffer i Roma. Milan trakk det lengste strået og tok seg til finalen, men kom der til kort mot Juventus (0-4).

Forventede lagoppstillinger:

Lazio (3-5-2) :

Strakosha; Felipe, Acerbi, Radu; Romulo, Leiva, Badelj, Savic, Lulic; Immobile, Correa

Milan (4-4-3):

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Laxalt; Kessié, Bakayoko, Paqueta; Suso, Cutrone, Borini

Odds fra Betsafe:

H: 2.50 U: 3.25 B: 2.70

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page