top of page

Før kamp: Juventus-Milan


Nok en landslagspause er langt bak oss, heldigvis den siste for året. Det betyr at det er fullt fokus på kalenderåret 2015 sine siste fem seriekamper, og den første av de siste er garantert den tøffeste. På lørdag kveld står regjerende seriemestere og tabellnabo Juventus på motsatt banehalvdel i deres egen lekegrind i Torino.

Hvor: Juventus Stadion, Torino

Når: Lørdag 21.11.15 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasat fotball og Viaplay

Ikke like dominerende

Juventus har uten tvil vært landets beste fotballag de siste sesongene, og i fjor spilte klubben også finale i Champions League. Den endte riktignok med tap for Barcelona, men i Serie A har klubben omtrent vært uten motstand den siste tiden, og står med fire strake Scudettoer. I sommer forlot blant annet Pirlo, Vidal og Tevez klubben. Selv om gode erstattere ble hentet inn har de slitt langt mer enn forventet så langt. Massimiliano Allegri sine gutter har så langt tapt fire seriekamper og ligger på syvende plass, to poeng bak Milan. Til sammenligning tapte Juventus totalt fem seriekamper i sesongene 2013/14 og 2014/15. Legger vi til at to av disse tapene kom etter at seriegullet allerede var i boks vitner det om at ikke alt er som det pleier i Torino. Det kan dog se ut som om de er i ferd med å riste av seg den skuffende seriestarten, og har kun tapt to av de fjorten siste kampene i alle turneringer. Siden høsten 2011 har Juventus kun tapt 3 seriekamper på hjemmebane, så det er uten tvil en tøff utfordring som venter Mihajlovic´ menn.

Den lange ferden

Milans nye prosjekt er i ferd med å sette seg, og en ny tøff test venter til lørdag. Selv om forrige kamp mot Atalanta ble en stor skuffelse både med tanke på resultat og spill, er Milan i relativt god form. Vi må helt tilbake til 04. Oktober for å finne siste tap, da Napoli snurret rundt med de rødsvarte og vant 0-4 på San Siro. De siste fem seriekampene har resultert i tre seire og to uavgjorte.

Forrige kamp som hadde noe av de samme aspektene rundt seg var bortekampen mot Lazio, som Milan gjennomførte på en prikkfri måte å vant 3-1. Å gjenskape mye av det som ble gjort i den evige stad må videreføres til denne bortekampen. Milan må være tette bakover, disiplinerte, ha bevegelse rundt ballfører å sette sjansene sine. Klarer man det er mulighetene absolutt til stede for å få med seg poeng. Dette er på ingen måte en kamp som må vinnes, ei heller å ta poeng. Men det er en kamp som kan være viktig på veien tilbake mot toppen. Det handler mye om å vise at man kan være på høyde med Juventus i en enkeltkamp. De kommer med stor sannsynlighet til å ligge høyere på tabellen etter 38 serierunder, det er bare sånn det skal være med dagens styrkeforhold. Men om Milan kan være på høyde spillemessig å vise at de har tatt nye steg mot topplagenes nivå kan det sende ut viktige signaler. Både innad i klubben og utad mot potensielle spillere, sponsorer og fans.

Sinisa Mihajlovic

”Dette er en kamp med mye prestisje og den betyr mye. Det er et klassisk oppgjør i italiensk fotball, og vi vil gjøre alt vi kan for å levere deretter. Juventus har en stigende formkurve, men vi vil gjøre alt vi kan for å vinne. Det er en stor kamp mot et veldig godt lag, og vi sloss også om de samme plasseringene på tabellen. Vi forbereder oss best mulig til hver eneste kamp, uansett om det er Juventus eller et annet lag som er motstanderen. Vi kjenner til våre egne styrker, og om vi spiller slik vi kan blir det vanskelig for alle å møte oss. Vi kjenner godt til Juventus sine kvaliteter og hvilke trusler de kommer med. Vi har alt å spille for i Torino, men resultatet blir ikke avgjørende, det gjenstår fortsatt store deler av sesongen.”

”Vi har tatt elleve poeng på de fem siste kampene og kun sluppet inn tre mål. Bare Napoli og Roma har gjort det bedre i samme periode. Jeg er overbevist om at vi kan fortsette i samme spor. Målet vårt er å være blant de tre beste lagene ved sesongslutt. La oss vente å se hvilken posisjon vi er i ved halvspilt liga og ta det videre derfra.”

Riccardo Montolivo

”Disse kampene er som derbyer å regne. De motiverer mye og skaper en helt egen følelse. Du har så utrolig lyst til å lykkes i disse kampene. Men utfallet av denne kampen vil ikke bli avgjørende, det er fortsatt lenge igjen av sesongen.”

Se opp for:

Paolo Dybala. Her kunne man vel omtrent plukket ut samtlige spillere i Juventus sin startellever, men valget falt på argentineren. Selv om laget har mistet noen viktige spillere har de vært flinke til å få på plass erstattere. Når Carlos Tevez dro hjem til Argentina i sommer la Den gamle dame en relativt høy bunke med euros på bordet for å få Palermos angriper Paolo Dybala. Summen skal ha et potensiale på rundt € 40 millioner om han blir en suksess i Torino. Spissen leverte 23 målpoeng (13+10) forrige sesong, og har fulgt opp denne sesongen med 7 (5+2) for Torino-klubben. Syv starter og fire innhopp har argentineren så langt. Som mange andre offensive spillere fra samme nasjon er Dybala langt mer enn en ren spiss. 22-åringen har et teknisk repertoar som få andre, og i tillegg til å score mål er han flink til å involvere seg i spillet, finne gode løsninger og diktere tempoet i angrepsspillet. Han innehar også brukbar hurtighet, og Milans backfirer må passe på den bevegelige angrepsspilleren som ofte forsøker i stikke i rommet mellom stopper og back. Det er dog ikke sikkert at argentineren starter kampen, men de sier kanskje mer om klubbens bredde enn Dybalas kvaliteter!

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

07.02.15 Juventus-Milan 3-1

20.09.14 Milan-Juventus 0-1

02.03.14 Milan Juventus 0-2

06.10.13 Juventus Milan-3-2

21.03.14 Juventus-Milan 1-0

Utilgjengelige/Usikre spillere:

Juventus: Rubinho, Lichtsteiner, Caceres, Padoin, Asamoah , Pereyra, Mandzukic

Milan: Lopez, Alex, Mexes, Abate, De Jong, Bertolacci, Balotelli, Menez

Forventede lagoppstillinger:

Juventus (4-3-3)

Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Khedira, Marchisio, Pogba, Cuadrado, Dybala, Morata

Milan (4-3-3)

Donnarumma; De Sciglio, Romagnoli, Mexes, Antonelli; Kucka, Poli, Montolivo; Cerci, Bacca, Bonaventura

Odds fra norsk tipping:

H: 1.53, U: 3.35, B: 5.55

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page