top of page

Før kamp: Juventus-Milan


Det er duket for sesongens tredje møte mellom Juventus og Milan når et av lagene skal videre i Coppa Italia. 

Hvor: Juventus Stadium, Torino

Når: Onsdag 25. januar kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til denne kampen.

Velsmurt maskineri

Juventus dundrer på videre i Serie A og er i god rute til å hente hjem sin sjette strake Scudetto uten at noen av rivalene ser ut til å kunne gi dem skikkelig motstand. Det er riktignok to lag like bak dem på tabellen som er i vel så god form, men ingen forventer at hverken Roma eller Napoli klarer å stå distansen ut.

Noe av æren for nok en strålende sesong for den gamle dame er den suverene hjemmestatistikken. Så langt er det ingen lag som har fått med seg poeng fra Juventus Stadium, og siden arenaen stod ferdig høsten 2011 er det kun blitt to(!) tap i Serie A. Det er ingen tvil om at onsdagens gjester har en stor jobb foran seg om de vil ta seg videre til semifinalen.

Juventus er også regjerende cupmestere etter at de slo Milan i et tett batalje i fjor, noe som gjorde at de kom rett inn i åttendelsfinalen denne sesongen. Der slo de Atalanta i en tett batalje på eget gress (3-2), i en kamp hvor de hvilte flere av sine største stjerner. Det tørr neppe Allegri å gjøre på onsdag når hans tidligere klubb kommer på besøk.

Massimilliano Allegri har en flott tropp å velge fra, og til dette oppgjøret har han valgt å ikke ta med Buffon da Neto uansett ville startet i mål. Marchisio og Lemina er ute med skade mens Evra er utelatt fordi han kan komme til å forlate klubben i løpet av kort tid.

Dalende formkurve

Etter en strålende høst har det buttet litt i mot for Milan i det siste og på de siste fem seriekampene er det kun blitt fem poeng, noe som må kunne sies å være alt for svakt til tross for at motstanderne har vært lag på øvre halvdel. I samme periode har det i tillegg blitt seier i Supercoppa Italia (1-1 mot Juventus, seier på straffer) og avansement i cupen (3-2 mot Torino). Det er med andre ord ikke bekmørkt, men Montella må snart få sine gutter tilbake på vinnersporet om man skal klare målsetningen om å komme tilbake til Europa.

Den store utfordringen i det siste har vært hvordan laget har startet sine kamper fullstendig blottet for interesse. Både de to kampene mot Torino og sist mot Napoli har Milan ødelagt for seg selv ved å ikke være påskrudd fra start. I det første møtet mot Torino maktet man å vende det til seier, men i seriekampen holdt det kun til et poeng. Hva som skjedde mot Napoli husker vi dessverre fortsatt alt for godt.

På spillerfronten ser det lysere ut enn for lenge og samtlige spillere er tilgjengelige for kampen, bortsett fra Riccardo Montolivo. Mattia De Sciglio sliter litt, men er med i troppen. Det er verdt å merke seg at M´baye Niang ikke blir med til Torino fordi spilleren i følge Montella «kan komme til å forlate klubben».

Vincenzo Montella:

«Det er en virkelig tøff kamp mot et lag som nesten er uslåelige, men vi må gjøre vårt beste i en turnering som er veldig viktig for hele klubben. Juventus har mange valgmuligheter og de kan enkelt forandre et kampbilde med forskjellige spillere. Jeg håper dem er sinte, for det kan ødelegge det mentale. Det er en veldig interessant kamp å spille og det er en viktig test for oss.»

«Juventus har vunnet 27 strake kamper på Juventus Stadium, trenger jeg å si noe mer? Vi var uheldige som trakk dem, men det gjør det om mulig enda mer spennende.»

«Jeg som manager må jobbe hardt for at angriperne våre skal ha gode vilkår. Det er klart at vi må bli mer bestemte når vi får mulighetene og her har vi mye å gå på.»

«De siste kampene våre har gitt svake resultater, men om vi slår Udinese vil vi ligge bedre enn i høst om du splitter sesongen i to. Søndagen kan bli et vendepunkt for oss.»

Tidligere spillere:

Milans nye tredjekeeper Marco Storari spilte 43 seriekamper for Juventus i perioden 2010-2015.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Se opp for:

Leonardo Bonucci. Vi kunne skrevet side opp og side ned om de offensive vidunderne til Juventus, men det er et faktum at en av lagets viktigste spillere hører hjemme i backrekka. Derfra styrer Bonucci laget på en ypperlig måte og har alt en moderne midtstopper trenger. Duellstyrke, bra fart og et fenomenalt fotballhode som gjør at han ofte har ryddet opp i egne rekker før situasjonen i det hele tatt har oppstått. Hvis du krydrer dette med en helt fantastisk pasningsfot har du mannen vi snakker om, 29 år gamle Leonardo Bonucci.

Siste fem møter mellom lagene i Coppa Italia:

21.05.16 Milan-Juventus 0-1

09.01.13 Juventus-Milan 2-1

20.03.12 Juventus-Milan 1-2

08.02.12 Milan-Juventus 1-2

28.02.90 Juventus-Milan 0-0

Forventede lagoppstillinger:

Juventus (4-2-3-1):

Neto; Barzagli, Bonucci, Rugani, Sandro; Rincentiver, Sturaro; Cuadradro, Pjanic, Pjaca; Mandzukic

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Zapati, Romagnoli, Calabria; Kucka, Locatelli, Bertolacci; Suso, Bacca, Bonaventura

Odds fra Betsson:

H: 1.59 U: 4.05 B: 6.85

1 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page