top of page

Før kamp: Juventus-MilanMilan er i stigende form foran møtet med de hjemmesterke serielederne fra Torino.

Hvor: Juventus Stadium, Torino

Når: Fredag 10. mars kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viasat Sport

Eventyrlig hjemmestatistikk

Da Juventus sin nye stadion stod klar høsten 2011 flyttet de ut av everdige Stadio delle Alpi og inn i en moderne storstue. Til tross for at de fleste antok at de ville fortsatt være et solid lag på eget gress var det neppe noen som hadde trodd at de skulle dominere så til de grader. Siden åpningen 08. september har de spilt 108 seriekamper på Juventus Stadium og tapt en (!) gang. Det kom mot Inter tilbake i november 2012. De resterende 107 kampene har endt med 92 seire og 16 uavgjorte.

Denne sesongen har ikke den gamle dame var like streng som tidligere. De har foreløpig en trygg ledelse på toppen av tabellen, for all del, men både Napoli og Roma er nærmere enn de var i fjor. Allegri har ledet laget sitt til hele fire tap på bortebane og sist  ble det 1-1 mot et hardtkjempende Udinese. I den kampen avslørte de kanskje samtidig måten Milan må angripe dette oppgjøret på for å ha en mulighet. Mer om dette senere.

Allegri har en utrolig bred tropp, men har noen forfall til denne kampen. Både Chiellini, Marchisio og Sturaro er skadet, i tillegg pådro Cuadrado seg sitt femte gule kort for sesongen sist og må stå over her.

Jakten på Europa

Under Sinisa Mihajlovic endte Milan på 57 poeng i fjor, fire poeng unna Europa League og tjuetre poeng unna Champions League. Med elleve serierunder igjen er Montella allerede oppe i 50 poeng og avstandene er mye kortere enn for et år siden. Hvis vi legger til de andre positive aspektene i Milan med utviklingen av både spillestil og unge talenter er det liten tvil om at vi er på riktig vei. En plass i Europa League er definitivt innenfor rekkevidde og selv om det er langt frem er det ikke umulig å høre hymnen på San Siro til høsten.

Hjemmestatistikken til Juventus er nevnt og vi må langt tilbake i tid for å vinne forrige borteseier i Torino. Ikke siden Gennaro Gattuso ble matchvinner for ganske nøyaktig seks år siden har Milan vunnet en seriekamp borte mot Juventus. Del Piero, Toni, Nesta og Seedorf var alle på banen i den kampen, bare for å gi et lite bilde av hvor lenge siden det er. Siden den triumfen har Milan dratt hjem med fem strake tap og 3-10 i målforskjell.

Denne sesongen har Milan møtt Juventus flere ganger med gode resultater. Det første oppgjøret i Serie A endte med hjemmeseier etter en fantastisk avslutning av Locatelli, mens man vant på straffer i Supercoppa Italia etter å ha spilt 1-1 til full tid. Lagene møttes også i cupen, og der var det Juventus som avanserte til semifinale etter 2-1 i Torino. Begge scoringene til hjemmelaget kom i løpet av kampens første tjue minutter, men i den perioden hadde Milan for vane å «tape» kampene tidlig og det kan se ut til at den tendensen er forbi.

Milan har truffet på bortebane i det siste og står med syv av ni mulige poeng mot blant annet tøffe motstandere som Sassuolo og Lazio. Mot de to andre topplagene har det endt med tap, men det mulige kampbildet kan passe gjestene godt. Totalt sett står Milan med 6-3-4 på fremmed gress og må selvfølgelig finne seg i å være underdogs her, men det finnes muligheter.

I helgen viste Udinese hvordan det er mulig å ta poeng mot Juventus, og med litt hell kunne de faktisk endt opp med alle tre. De lå lavt og kompakt, flyttet store deler av laget sideveis og nektet gjestenes offensive spillere tid og rom til å utøve magi. I tillegg satte de fart de gangene muligheten bød seg, og det blir særdeles viktig for Milan å benytte seg av Deulofeu sin gjennombruddskraft på fredag. I tillegg viste Bacca i helgen at han også har, tro det eller ei, litt tempo i kroppen. Colombianeren viste også scoringsform som kan bli avgjørende.

Montella må klare seg uten Bonaventura og Montolivo som er ute med skade, men Antonelli er skadefri og returnerer her. I tillegg har Suso ristet av seg smellen fra tidligere i uken.

Vincenzo Montella:

«Det kommer til å bli en krig som vi ønsker å vinne. Det blir en tøff kamp og vi må være tilstede mentalt i tillegg til at vi må treffe med inngangen. Juventus vet alt om å vinne, men vi har allerede beseiret dem to ganger denne sesongen. De har forandret sin spillestil i det siste, og det er mulig de kommer til å endre seg enda mer. Denne kampen er verdt 3 poeng, akkurat som mot Chievo. Vinner vi øker vi muligheten for å kvalifisere oss for Europa.»

«Hvem som kommer dit vil avgjøres i siste runde tror jeg. Atalanta vil være der oppe og de fortjener ros for hvordan de spiller, det er virkelig underholdende å se på. For å nå våre mål må vi være i balanse hele veien.»

Tidligere spillere:

Til tross for at lagene har for vane å sende spillere til og fra hverandre inneholder ingen av helgens tropper spillere som har representert motstanderen ved en tidligere anledning, men Juventus-manager Massimilliano Allegri har en forhistorie som manager i Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Se opp for:

Gonzalo Higuain. Der hans landsmann Dybala står for de teknisk glitrende prestasjonene er Pipita råskapen selv. Har virkelig fått opp dampen etter rekordovergangen i sommer og har notert seg for 19 scoringer i Serie A. Argentineren er på sitt beste ekstremt god på små flater og kommer ofte til avslutninger. Er solid både langs bakken og i lufta i tillegg til at han leser spillet godt og dukker opp der ballen lander. Med Mandzukic og Dybala rundt seg har han både et arbeidsjern og en servitør til å spille ham god og Milans forsvarere må selvfølgelig ha et øye til 29-åringen gjennom hele oppgjøret.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

22.10.16 Milan-Juventus 1-0

09.04.16 Milan-Juventus 1-2

21.11.15 Juventus-Milan 1-0

07.02.15 Juventus-Milan 3-1

20.09.14 Milan-Juventus 0-1

Forventede lagoppstillinger:

Juventus (4-2-3-1):

Buffon; Alves, Bonucci, Benatia, Sandro; Khedira, Pjanic; Pjaca, Dybala, Mandzukic; Higuain

Milan (4-3-3):

Donnarumma; De Sciglio, Paletta, Romagnoli, Vangioni; Kucka, Sosa, Bertolacci; Suso, Bacca, Deulofeu

Odds fra norsk tipping:

H: 1.38 U: 3.85 B: 6.60

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page