top of page

Før kamp: Juventus-Milan


Et vaklende Milan jakter sin første seier på Allianz Stadium noen sinne.

Hvor: Allianz Stadium, Torino

Når: Lørdag 6. april kl. 18.00  norsk tid

TV: Strive sport

I rute

I Torino går toget videre og Juventus kommer til å ta en ny suveren Scudetto, den åttende strake. I midtuken ble det en oppskriftsmessig seier borte mot Cagliari, og Juventus står med to strake etter at de gikk på en sjelden smell mot Genoa. På 15 hjemmekamper i serien står Den gamle dame med 13-2-0 og kommer naturligvis til å gjøre alt for å opprettholde den sterke hjemmestatistikken, men det kan meget vel være at Max Allegri har viktigere ting i tankene.

Til onsdag skal de nemlig møte Ajax borte i Champions Leagues første kvartfinale, og med tanke på at nederlenderne sendte Real Madrid på hodet ut av turneringen i forrige runde trenger Allegri et fokusert mannskap neste uke.

Skadeproblemene har også meldt seg for Juventus denne våren og både Cuadrado, Spinazzola, Costa og Ronaldo er definitivt ute, mens Barzagli, Khedira, Dybala, Perin og Mandzukic er høyst tvilsomme.

Tre på rappen uten seier

Milan var i strålende form og lå an til å feste grep om tredjeplassen i Serie A, men med tap mot Inter og Sampdoria etterfulgt av en svak forestilling og 1 poeng mot Udinese, er Rossoneri i ferd med å gi fra seg initiativet i kampen om topp fire. Spillet har vært under enhver kritikk og Gattuso har også begynt å endre på laget som fungerte så godt tidligere. Med de nye skadeproblemene kan det være duket for flere endringer til dette oppgjøret.

På fremmed gress vant Milan to på rappen før det ble tap mot Sampdoria, og etter 14 kamper står mannskapet med 5-6-3. Forrige gang Milan slo Juventus på bortebane i Serie A var 5. mars 2011, altså for over 8 år siden. Den gang avgjorde nåværende Milan-boss Gennaro Gattuso oppgjøret med en sjelden scoring. Høsten etter stod det nye stadionet klart, og siden den gang har den gamle dame vunnet 7 av 7 seriekamper mot Rossoneri. Klarer Rino å snu trenden?

Gattuso fikk forfall på Suso, Rodriguez, Conti og Kessie i forkant av kampen mot Udinese, og i løpet av den første omgangen måtte både Donnarumma og Paqueta kaste inn håndkleet. I tillegg er Bonaventura som kjent ute. De tre sistnevnte er definitivt ut, men Conti, Rodriguez, Kessie og spanske Suso kan alle bli klare.

Tidligere Milan-spillere:

Mattia De Sciglio har gått gradene i Milan, men forlot klubben til fordel for den gamle dame i 2016. Leonardo Bonucci er også tilbake i Torino etter en mislykket sesong som kaptein for Milan.

Tidligere Juventus-spillere:

Mattia Caldara kom fra Juventus i sommer, men fikk aldri noen tellende kamper for klubben. Grunnet skade har midtstopperen knapt vært på banen for Milan og den fysiske formen tilsier at han neppe spiller her, selv om han har vært i full trening i flere uker.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi, Gonzalo Higuain og Alessandro Matri er blant de mest profilerte spillerne som har representert både Milan og Juventus.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

11.11.18 Milan-Juventus 0-2

31.03.18 Juventus-Milan 3-1

28.10.17 Milan-Juventus 0-2

10.03.17 Juventus-Milan 2-1

22.10.16 Milan-Juventus 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Juventus (3-5-2):

Szczesny; Caceres, Bonucci, Chiellini; Can, Pjanic, Matuidi, Sandro; Bernardeschi, Kean

Milan (4-3-3):

Reina; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Laxalt; Kessié, Bakayoko, Biglia; Suso, Piatek, Calhanoglu

Odds fra Betsafe:

H: 1.76 U: 3.45 B: 5.09

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page