top of page

før kamp: inter-milan

Oppdatert: 16. sep. 2023


Serie A er tilbake! Og det med dunder og brak. For i morgen er det duket for sesongens første Derby della Madonnina. Det er bare å gjøre klar godstolen, noe godt å drikke, og ta inn il grande spettacolo.


Dette er møtet mellom Serie As to formlag. Begge står med full pott etter tre kamper, og media har til tider vært lyriske i sin beskrivelse av den fine fotballen lagene har vist. Til undertegnedes store overraskelse har Pioli allerede klart å få det nye Milan samspilt, og laget var imponerende sterke bort mot Roma i den siste kampen før landslagsoppholdet. Inter surfer på sin side fortsatt på CL-bølgen fra i vår, og har vært seriens beste lag så langt med feiende flott angrepsfotball anført av en Lautaro Martinez i storform, og en Lillian Thuram som allerede har vist at han kan tilføre dette laget tempo, bevegelighet og fotballintelligens. Inters lagmaskineri har virket veldig velsmurt de første kampene, og det vil kreve en feilfri innsats fra Milan om man skal ta med seg poeng fra møtet.


Jeg gjetter at morgendagens kamp vil bli avgjort langs kantene. Inter har to vingbacker i storform, mens Milans vingspill har vært skarpt i høst. Milans sjanser vil være avhengig av at både Leao og Pulisic jobber minst like disiplinert defensivt som mot Roma, og Theo og Calabria må være topp konsentrerte i posisjonsspillet i samtlige 90 minutter.


Hva gjelder kamptroppene, så stiller Inter med bortimot skadefri tropp, mens Milan mangler Fikayo Tomori og Pierre Kalulu. Det betyr Simon Kjær på midtstopperplass, og kun en eneste skarve stopper på benken. Antatt lagoppstilling for Milan er som følger:


Maignan

Calabria - Kjær - Thiaw - Theo

Krunic

Leao - RLC - Reijnders - Pulisic

Giroud


Tips: 2-0


Forza Milan!111 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentarer


bottom of page